woensdag, mei 22, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijWanica en Para ontvangen schoolpakketten van AW&J

Wanica en Para ontvangen schoolpakketten van AW&J

-

Does Travel - naar Suriname

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J) in Suriname, heeft het schoolpakketten distributieproject gecontinueerd in de districten Para en Wanica. Het doel van dit project is om sociaal zwakke jongeren een kans te bieden om ondanks de moeilijke situatie, deel te nemen aan het onderwijsproces.

De pakketten zijn gedistribueerd aan jongeren van het Gewoon Lager Onderwijs (GLO), Voortgezet Onderwijs voor Junioren (VOJ) en Voortgezet Onderwijs voor Senioren (VOS). De overhandiging van de pakketten is namens minister Rishma Kuldipsingh van AW&J geschiedt door Karishma Mathoera, directeur van het Nationaal Jeugdinstituut (NJI), en heeft plaatsgevonden op vrijdag 22 en zaterdag 23 oktober 2021.

De distributie heeft via de structuren, in desbetreffende gebieden, van het ministerie van AW&J plaatsgevonden. Middels motivatie sessies heeft de directeur van NJI de jongeren de moed ingesproken om zich in te zetten in het nieuwe schooljaar en zich niet laten afleiden door negatieve “peer pressure”.

De gebieden waar de distributie heeft plaatsgevonden zijn: Bigi Poika, Bersaba, Witsanti, Bernharddorp en La Vigilantia gelegen in het district Para en ook Sophia’s lust in het district Wanica. Verder zal de distributie van de schoolpakketten voortgezet woorden in Paramaribo, Nickerie en Marowijne.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
 1. Suriname is hard op weg naar ontwikkeling. Goed om te lezen dat ook ouderen gebruik maken van de mogelijkheid om zich te ontwikkelen.


  gemodereerd
 2. Mooi zo en nu de kinderen en hun ouders leren om netjes met de spullen om te gaan zodat ze de komende jaren alleen aanvulling nodig hebben dit scheelt in aanschafkosten voor ouders donateurs en de overheid.


  gemodereerd
 3. Ze zullen die schoolspullen eten. Straks stoot de school weer dan zitten ze thuis. Wie mobiel hft krijgt huiswerk online.
  Wat voor nut hft schoolspullen?? Betaalbare zaken willen we. Bedelaarsland. Mama jan niet kopen ga maar handjes ophouden. Met foto en al. Schande


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES