dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit SurinameVicepresident Brunswijk ingenomen met scholengemeenschap Moengotapu

Vicepresident Brunswijk ingenomen met scholengemeenschap Moengotapu

-

Does Travel - naar Suriname

“Een droom is werkelijkheid geworden. Ik ben zeer blij”. Zo sprak een zeer ingenomen vicepresident van Suriname, Ronnie Brunswijk op dinsdag 26 oktober bij de officiële opening van het middelbare scholencomplex op Moengotapu in het district Marowijne. Hij zegt dat het voor de bewoners van Moengotapu een dag is waar zeer bewust een belangrijke stap wordt gezet naar duurzame ontwikkeling van het district Marowijne.

Volgens de Surinaamse vp hebben veel mensen uit liefde gewerkt aan het opzetten van de school. De aannemers hebben er alles aan gedaan om binnen afzienbare tijd het complex neer te zetten. Hij had een speciaal woord van dank aan aannemer Doebe die uit eigen middelen is begonnen met de bouw.

Daarnaast dankte vp Brunswijk ook de Lotus Group, die het ICT-lokaal heeft voorzien van computers, internet en het complex van camerabeveiliging. Ook onderwijsminister Marie Levens werd bedankt voor het daartoe willen leiden dat de school in gebruik kan worden genomen.

Vicepresident Brunswijk ingenomen met scholengemeenschap Moengotapu

De regeringsfunctionaris benadrukte dat er altijd is gevraagd naar een middelbare school in het district. Er zijn echter regeringen gegaan en gekomen, zonder dat er hier invulling aan werd gegeven. Hij zegt thans in het machtscentrum te zitten en ook alle ruimte en ondersteuning te krijgen in projecten voor de ontwikkeling van Marowijne. De vicepresident noemde in dit kader drinkwater en elektriciteit voor gebieden in het district. “Ik voel me blij”, zegt hij.

De vp kan zich terugvinden in de oproep van kapitein Michel Poina van Moengotapu, namelijk dat de leiders van het land moeten samenwerken, zodat er meer ontwikkeling komt. Hij memoreerde in zijn toespraak verder de geestelijken die zowel bij de eerstesteenlegging en als de opening van de school de zegen hadden uitgesproken.

Brunswijk riep de jongeren van het district op zich voor hun eigen ontwikkeling in te zetten en iets te worden in de maatschappij. “Het land heeft kader nodig”, voegde hij eraan toe.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. Er is zoveel chaos in de wereld als het gaat om integriteit van gezagdragers. Suriname kan een goed voorbeeld geven als het gaat om dit fenomeen tot het absoluut minimum terug te dringen. Vandaar deze oproep aan de samenleving om op democratische wijze gevolg te geven.


  gemodereerd
 2. @Zorgoe God behoede de wereld, leef je in een droom of slaap je nog. Su en integriteit als voorbeeld, dan is het water naar zee dragen en zeer slecht gesteld met heel veel landen. Waarom denk je dat het IMF de lening aan Suriname blijft uitstellen, ik denk niet dat het aan de regering ligt maar aan de vieze politieke spelletjes van bijvoorbeeld deze VP en zijn mogelijke nieuwe regeringspartner die ze allang door hebben .Wij Surinamers kijken niet verder dan kleur en ras en blijven maar dromen over dingen die nooit komen en mensen tegen elkaar opzetten, en dit is momenteel het grootste gevaar in onze Suriname. Dus Zorgoe word wakker! !!


  gemodereerd
 3. Mooi dar de school er staat. Ook ervoor zorgen dat de onderwijzeressen geen last krijgen van berovingen en andere zaken.
  In ieder geval ga jij door met alle projekten van Bouterse voor jouw mensen. Alleen moet je ook zorgen dat voeding betaalbaar is in binnenland


  gemodereerd
 4. Prachtig deze mijlpaal door Brunswijk is Moegotapoe een parel in het binnenland. Ik herinner mij het woningbouwproject waar hij veel tegenwerkingen ondervond waardoor de huizen lang niet betrokken konden worden. Het is nu te hopen dat de jongeren nu niet meer massaal toch naar de stad trekken voor educatie. De Mensen in Marowijne moeten blijven zorgen voor de vraag en het landelijk bestuur voor de voorzieningen en de invulling en vervulling.


  gemodereerd
 5. Prachtig, het verlaten binnenland heeft ook recht op ontwikkeling, iedereen is nodig Suriname tot ontwikkeling te brengen.


  gemodereerd
 6. Nu nog middelbare scholen en onderwijzerswoningen bouwen met licht- en watervoorzieningen in het dorp Kwamalasamutu en in het dorp van de Trio-inheemsen. Ook voor medische dienst, leger- en politiedienst.

  Heel Suriname heeft ontwikkeling, goede gezondheid, sport en veiligheid nodig.

  Mik Din Kon, We Wakti Den.

  Neks No Fout Gi Ontwikkeling.


  gemodereerd
 7. Waarom steeds in Marowijne en niet in nickerie.
  Of in een andere dorp van Suriname.
  Het moet altijd Moengo Tapoe zijn.


  gemodereerd
 8. Weer een mijlpaal bereikt !

  Tja go. Set kong !

  ” …
  Brunswijk riep de jongeren van het district op zich voor hun eigen ontwikkeling in te zetten en iets te worden in de maatschappij. “Het land heeft kader nodig”, voegde hij eraan toe.
  … ”
  De jongeren moeten nu zeker hun kansen pakken !
  Maar Brunswijk moet dan zelf ook het goede voorbeeld geven en zijn illegale praktijken opgeven.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES