Twee Telesur managers en medewerker ontslagen na miljoenen USD telecomfraude

22
mobiele-telefoon

Bij het Surinaamse telecommunicatiebedrijf Telesur zijn onlangs twee managers, te weten A.I. en W.K., en een medewerker ontslagen. Ze zouden zich schuldig gemaakt hebben aan telecomfraude in de vorm van lekverkeer.

Bij deze vorm van fraude wordt vanuit Suriname duizenden keren per dag gebeld naar locaties in het buitenland zoals Moldavië, een patroon dat niet past bij het normaal belgedrag in Suriname. Telesur moet deze dure calls betalen en de personen die dit organiseren krijgen uit het buitenland, als beloning een soort kickback voor de duizenden gesprekken.

Het bedrijf wordt onnodig in de kosten gejaagd door het oneigenlijk geld onttrekken en lijdt hierdoor schade van miljoenen USD.

De stukken van het intern onderzoek zijn inmiddels opgestuurd naar het Openbaar Ministerie in Suriname, voor strafrechtelijke vervolging.

Radio ABC Suriname sprak hierover met Telesur directeur Mike Antonius (onderaan een item hierover van het STVS journaal):


22 REACTIES

 1. Misschien hebben ze computers gebruikt die automatisch kunnen bellen.
  Zelfs de Moldavische maffia weet Suriname te vinden….
  gemodereerd

 2. Ze hebben fraude gepleegd (bewezen) waardoor ze op staande voet zijn ontslagen.
  Wat mij dan verbaasd dat deze personen niet zijn opgebracht voor verhoor.
  Deze 4 personen krijgen dus alle tijd om deze fraude door samenspanning gepleegd te bespreken en afspraken te maken om elkaar mogelijk te kunnen dekken.
  Ben benieuwd indien er meer “gotu tap watra” nar boven komt drijven.
  De beerput bij Telesur zal waarschijnlijk wel vele meters diep zijn en verschillende zijkokers bevatten.
  gemodereerd

 3. Nu moeten wij ervoor boeten met hoge facturen.
  Er wordt al jarenlang Gefraudeerd bij telesur ik kwam na 1 jaar vacantie terug toen ik weer aangesloten moest worden konhet niet zolang ik mijn openstaande rekening had voldaan. Ik heb ze toen gedreigd met een advocaat hoe kan er een rekening zijn terwijl ik niet in het land was en geen gebruik maakte.
  Iemand anders had een aansluiting op mijn naam genomen ik vermoed een medewerker die het voor familie had gedaan want het kan geen toeval zijn dat die persoon met naam naast je woont.
  Ze hebben mij toen gelijk aangesloten want ik had mijn bewijs.
  Had ik lijdzaam toegekeken dan had ik het betaald.
  gemodereerd

 4. Voor miljoenen je baas oplichten, kon dit niet eerder worden geconstateerd?. Dit geeft ook aan dat het controle systeem bij Telesur niet oprimaal is.
  gemodereerd

 5. Beste famiri, natuurlijk speelt kleur, ras en afkomst geen rol in deze talentvolle schurken.
  Lijk me een goed idee dat ze hun praktijk kunnen voortzetten vanuit hoofdkwartier Santo Boma. Voor een periode van 20 jr ineen kamertje van 2 bij 2 m, met brood en okro jam en gratis pilsje van SWM?
  gemodereerd

 6. Ziet u wat ik bedoel? Hierdoor lijdt het bedrijf miljoenen usd schade en de consument moet hiervoor betalen!!!
  NO F……. WAY.

  Het bedrijf maakt in principe genoeg winst, maar het reilen en zeilen gaat daar goed fout.
  Directeur, u en uw mensen doen uw werk niet goed. U moest allang laten onderzoeken waarom het bedrijf verliest lijdt.
  Maar ja, daar ziet u weer dat hoog geplaatste medewerkers en andere een njang maken ten koste van het bedrijf.

  Directeur, met dit nieuws denk ik niet dat u de tarieven gaat verhogen!
  U moet het terug nemen bij de veroorzakers, die ervoor hebben gezorgd dat het bedrijf verlies heeft geleden.
  Spullen in beslag nemen.
  Er zullen wel meer medewerkers zijn, die zich schuldig hebben gemaakt.
  gemodereerd

 7. Fraude,corruptie, diefstal en verduistering is schering en inslag in Suriname. De straffen zouden zwaarder moeten worden, want het is dweilen met de kraan open.
  Ook is alleen ontslaan niet genoeg. Beslag leggen op binnen – en buitenlandse rekeningen en een eigendommen, zet meer zoden aan de dijk.
  gemodereerd

 8. Gaat dit nog een keer ophouden. Overal zie je corruptie en beerputten in Su. De een na de andere instelling waar gefraudeerd wordt. Triest hoor. Misschien moeten er veel strengere straffen komen voor zulke delicten. Het is een lachertje als je 2 jaar moet zitten er daarna 2 miljoen kan cashen op een Zwitserse rekening bijvoorbeeld. Het moedigt mensen alleen maar aan om te frauderen want met je 2 jaar salaris ga je dat nooit verdienen.
  gemodereerd

 9. Twee managers ontslagrn? En waarom zijn ze niet meteen oogepakt door de politie? Het zal me niet verbazen als deze twee managers straks, net als Boefdraad, op een geheime plek onderduiken en de Surinaamse samenleving, kan fluiten naar het gestolen geld.
  gemodereerd

 10. Wat is dit toch man man. Moldavie ligt heel erg ver weg van Suriname ergens bij Monte negro achter Griekenland daar ergens waarom daarheen gebeld . Voor Vrouwen of Ufo’s dan kon hij beter naar Mars bellen want daar zijn geluiden waargenomen van ufo’s . Triest voor de medewerkers maar wel goed. Ik kan familie in suriname nooit bereiken telefonische misschien hierdoor.
  gemodereerd

 11. Dit is spionage, en moet bestrafd worden
  Dit is geen gewone fraude , maar bedryfs spionage ,en zelf staats spionage.
  gemodereerd

 12. Onbegrijpelijk dat dit tot een dergelijk grote schade kon oplopen. Normaal moeten dergelijke kosten direct opvallen. Het is dan ook de vraag waarom dit zo lang kon duren en wie zijn controlerende taken niet naar behoren heeft uitgevoerd. Ook die moet aangepakt worden.
  gemodereerd

 13. en dat wangedrag van telesur mag de gebruiker nu gaan betalen met die verhoging die ze erop gooien.

  het hele verhaaltje wat telesur in de media vertelde klopt dus van geen kanten
  ze liegen alles bij elkaar om hun eigen reet te redden
  gemodereerd

 14. Die opmerking van dhr Mike A. klopt niet. Er wordt een koers van 1 op 22,50 gehanteerd zegt hij. Nou, het is 1: 14,30 (oude centrale bank koers) wie zet het verschil in zijn zak? De vraag stellen is hem beantwoorden….
  gemodereerd

 15. Enne what about gardelito???? Die zit heerlijk in zijn riante villa gekocht met gestolen geld en lacht ons lekker uit. Telezuur is niet alleen zuur maar helemaal verrot.
  gemodereerd

 16. Telesur steelt ook van de bevolking. Vorig jaar in okt zijn de abonnementskosten verhoogd en ook met koers van 14.23. Als je Troi heb ga ht na. Ze hebben sept gesjoemeld mt verlaging en hogere koers. Ze krijgen zou bijna $1 per abon meer
  Noem de gasten hun namen of donder op. Ook de ministers, dna leden moeten de hoge kosten zelf betalen.
  Nu gt het bedrijf naar Chinezen
  gemodereerd

 17. Teveel corruptie in Suriname: SPSB, DSB, Telesur, EBS, de douane, LMO, RGD, parlementsleden, de politie (KPS), het bananenbedrijf, Surpost, teveel om op te noemen. Door corruptie gaat een land en volk ten onder.
  gemodereerd

 18. Voordat er andere providers op de Surinaamse markt aktief waren, heeft Telesur mij persoonlijk bestolen; je beltegoed was maar beperkt geldig en als je niet steeds opwaardeerde verviel je beltegoed binnen de korste keren. Ook maakten ze het proces om op te waarderen onnodig moeilijk (vooral voor oudere mensen). Eens had ik nog USD 14 op mijn telefoon, om te voorkomen dat het verviel, probeerde ik op te waarderen en terwijl ik daarmee bezig was, veranderde mijn saldo in USD 0.0. Het verbaasd mij dus niets dat veel figuren in de leiding van dit bedrijf een uitbuitende inborst hebben. Schurkachtigheid is onderdeel van de cultuur in dit bedrijf.
  gemodereerd

 19. En wat about die ministers die voor ettelijke tonnen bellen vanuit het buitenland, op kosten van de burger?? Blijft dat ook onbestraft?
  gemodereerd

 20. Het volk moet hiertegen protesteren. Want vanwege wanbeleid moeten ze onterecht meer betalen.
  De hele raad van bestuur en mike moeten met ontslag. Plus de accountant die de jaarverslagen goedkeurt moet bekend worden gemaakt.
  Je ziet toch de kwartaalcijfers, ben je blind of zo.
  Ziek!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.