maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameVerhitte medewerkers Volkshuisvesting barricaderen poort

Verhitte medewerkers Volkshuisvesting barricaderen poort

-

Does Travel - naar Suriname

Medewerkers van de Stichting Volkshuisvesting in Suriname zijn verhit. Iets meer dan twee weken nadat de bond in een sit-down actie ging voor een loonsverhoging, is er nog niets uit de bus gekomen. De actie is vanmorgen verscherpt. De poort is met een busje gebarricadeerd zodat niemand het terrein kan betreden.

Bondsvoorzitter Michael Sallons zegt dat hij afgelopen week was uitgenodigd door de leiding. Naar zijn zeggen is hem duidelijk gemaakt dat de leiding eerst mandaat moet krijgen van de raad van toezicht en minister om te kunnen onderhandelen over een loonsverhoging.

De vakbondsman zegt dat de mededeling van de leiding niet op waarheid berust. Volgens hem is er geen mandaat nodig om te onderhandelen. “Ik heb mijn leden de mededeling voorgehouden en daarbij is besloten dat de actie ingaande vandaag verscherpt worden”.

Sallon zegt dat conform de collectieve arbeidsovereenkomst (cao) er elk jaar een loonsverhoging moet worden toegekend aan het personeel. “De mensen hebben er recht op en gaan het moeten krijgen”, meent de bondsvoorzitter.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
 1. Hoezo??zijn ze ook in beraad?
  Is in de mode nu .iedereen in de ambtenarij
  Is aangestoken door het in beraad virus alsof we al niet genoeg hebben aan corona en het luiheid virus.


  gemodereerd
 2. als jullie nou eens echt gaan werken en zorgen dat alle stront van de vorige regering is weggepoetst zou er misschien loonsverhoging inzitten


  gemodereerd
 3. bonden moeten hun eisen afstemmen naar redelijkheid en billijkheid nu zijn ze alleen op ram koers,,,////…….. waarom zitten alleen creolen in de hoofd besturen van allerlei vakbonden…….. zij maken het land koppot.. in Nickerie hebben zij de suiker plantage kapot gemaakt bij ook de bacoven bedrijf …. bijna weet je zij hebben een riant salaris en leven vrolijk met hun gezin verder in een luxe leven. de achter gebleven arbeider die leven zonder inkomen in ellende.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES