vrijdag, mei 31, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSuriname staat vandaag weer stil bij Orange Day

Suriname staat vandaag weer stil bij Orange Day

-

Does Travel - naar Suriname

In het kader van Orange Day vandaag, maandag 25 oktober, is er in Suriname nieuw campagne materiaal gemaakt. Deze uitingen inclusief onderstaand filmpje zijn het resultaat van een productieve samenwerking tussen Ministerie van Binnenlandse Zaken (Bureau Gender Aangelegenheden), Ministerie van Justitie en Politie (Nationale Raad Huiselijk Geweld), UNFPA, UNDP, Stichting Stop Geweld Tegen Vrouwen en Stichting De Stem samen met maatschappelijke organisaties en overheidsinstanties.

Maandelijks wordt op de 25ste door het Bureau Gender Aangelegenheden (BGA) van het ministerie van Binnenlandse Zaken (BIZA) extra aandacht gevraagd voor het vraagstuk van geweld tegen vrouwen. Dit wordt in het kader van de Orange Day Campagne gedaan, welke door de UN WOMEN is geïnitieerd.

Hierbij worden overheden, internationale organisaties, bedrijven en niet-gouvernementele organisaties opgeroepen om op elke 25ste van de maand activiteiten te ontplooien om het publiek bewust te maken van het wereldwijd geweldsvraagstuk.

Als symbool voor de strijd tegen het geweld is internationaal de kleur Oranje gekozen. De kleur Oranje weergeeft een heldere en optimistische toekomst vrij van geweld voor vrouwen en meisjes. BGA roept alle ministeries, niet-gouvernementele organisaties, het bedrijfsleven en andere partners op om acties te ondernemen die moeten bijdragen aan de bewustwording over en het reduceren/ elimineren van geweld tegen vrouwen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
  1. Zonder geweld tegen vrouwen komt de mensheid in gevaar. Immers, seks is ook een vorm van geweld waarop de man klimt op het lichaam van een vrouw en beukt.


    gemodereerd
  2. Vrouwen moet ook klimaat neutraal denken en weinig kinderen nemen in het belang van de Aarde. Anders Klimaat Neutraal pas in 5040 dus over 450 jaren ongeveer. De Aarde gaat anders uit zijn voegen barsten dan komen de Ufo’s. Dat is niet de bedoeling denk ik, ik voel me geen publiciste maar klimaat gebeuren gaat mij aan ik ben ook een Aardbewoner geen Ufo. Dus ook vrouwen moeten rekening houden met het klimaat en Klimaat Neutraal en Fossielen vrij kinderen maak. Groetjes


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES