donderdag, mei 30, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijSuriname neemt deel aan Huawei Seeds for the Future

Suriname neemt deel aan Huawei Seeds for the Future

-

Does Travel - naar Suriname

Vijf Surinaamse studenten zijn geselecteerd om deel te nemen aan het Huawei Seeds for the Future opleidingsprogramma. Het is de eerste keer dat Suriname deelneemt aan de jaarlijkse opleiding, die vanwege de Covid-19-pandemie voor de tweede keer virtueel verzorgd zal worden. In totaal nemen 52 studenten van hogere onderwijsinstellingen uit Suriname, Jamaica en Trinidad & Tobago deel aan de training.

Prewien Ramadhin vertegenwoordiger van het Kabinet van de President, noemt het een waar genoegen dat Surinaamse studenten ook onderdeel kunnen zijn van het programma. Hij is ervan overtuigd dat de training erin zal resulteren dat de studenten ervaring en kennis opdoen die zij in Suriname kunnen toepassen. Zij zullen daarmee in staat zijn een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het land en ook de ICT-ontwikkeling binnen het overheidsapparaat. De training begint dit jaar op 25 oktober en duurt tot en met 1 november 2021.

Een van de studenten die vorig jaar heeft geparticipeerd aan het programma heeft tijdens de zoom meeting die op 22 oktober 2021 is gehouden, haar ervaring gedeeld over de opleiding. Ze noemt het programma leerrijk en zegt verder dat er tal van mogelijkheden zijn om een variëteit aan onlinetrainingen te volgen. Zij zegt verder dat studenten van haar groep in eerste instantie teleurgesteld waren dat zij niet konden afreizen naar het hoofdkwartier van Huawei.

Gaandeweg hebben zij gemerkt dat er tal van interactieve en leerrijke momenten zijn geweest en dat de kwaliteit van het onlineprogramma ook op peil is. Zij heeft verder haar dankbaarheid geuit voor de gelegenheid om deelgenomen te hebben. Tot slot geeft ze aan dat zij en haar groepsgenoten de opgedane kennis zullen inzetten voor de ontwikkeling van hun land.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
 1. Pas op voor de chinezen en zeker de huawei groep die spioneren met speciale soft wear en deze studenten worden gehersenspoeld , de chinezen moet men beschouwen als staatsvijanden.
  Eerst covid en ze zorgden ervoor dat de containertransport duurder wordt en dan bedreigen ze de Oegoeren en nu ook Taiwan , ze zijn erop uit de wereld stapje voor stapje over te nemen , men moet ze tegen houden op allerlei manieren , de handel met ze stoppen en ze overal boycotten.


  gemodereerd
 2. Nou, nou…nou, zeg. De surinamer gaat uiteindelijk leren hoeveel 1+1 is. Geweldig ! Het enige wat ze weten is wat Euro’s zijn, want de SRD kennen ze niet, en waar ze geen DROL mee te maken hebben. Oh ja, en mensen geld afmaken. Daar zijn ze nooit te beroerd voor.


  gemodereerd
 3. Beste famiri, de grote weerhaak wordt nog dieper door de Chinezen subtiel door gedrukt met medewerking van een paar moedwillige deskundigen in Sur.

  Maar ach , ja money talks en dat weten de Chinezen. Een land dat zijn eigen bevolking onder drukt, kan geen en is niet in staat andere volkeren hoog te achten. Kijk maar naar bepaalde Afrikaanse landen, waarvan de domme leiders voor eigen belang gingen en het land verpanden aan China.

  Maar goed, soms blijf je maar een roepende in de woestijn!

  Gado de wi fesi mang.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES