Afvalbeheer start pilotproject binnenstad Paramaribo

3
Afvalbeheer start pilotproject binnenstad Paramaribo

Het onderdirectoraat Afvalbeheer van het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA), dat ressorteert onder het ministerie van Openbare Werken, is onlangs een pilot gestart om de binnenstad te ontdoen van vuil.

Het gehele centrum komt herhaaldelijk in een situatie te verkeren, waarbij petflessen en andere afvalsoorten zich ophopen met alle gevolgen van dien. In dit kader is onlangs gestart met het opschonen van de binnenstad, waarbij zwervenden tewerk zijn gesteld de pet- en bierflessen en blikken op te ruimen. 

Volgens Jason Gummels, onderdirecteur Afvalbeheer is het de bedoeling dat dit pilotproject de bewustwording opgang brengt voor een schoon Suriname. De gemeenschap kan helpen dit te bevorderen door netjes om te gaan met hun vuil.

De zwervers die meehelpen met de opruiming ontvangen een vergoeding voor de uitgevoerde werkzaamheden. Tijdens de opruiming zijn net-zakken gebruikt om de flessen en blikken te verzamelen, omdat het materiaal van deze vuilniszakken geen water vasthouden. 

Amazona Reclycling Company N.V. levert een bijdrage door een pick-up ter beschikking te stellen waarin de zakken afgevoerd kunnen worden. Na dit pilotproject in de binnenstad zal worden gekeken hoe dit gecontinueerd kan worden op landelijk niveau. Er zijn mensen die zich hebben opgegeven een handje mee te helpen in dit project.

Voor een duurzame aanpak is bewustwording van de burger nodig, want als zij hun eigen vuil niet op straat gooien, blijven de omgevingen schoon en kunnen de werkkrachten elders worden aanbesteed. 


3 REACTIES

 1. Heel goed plan iedereen is welkom om Paramaribo zo netjes mogelijk te laten uitzien. Goed voorbeeld doet goed volgen. Laten wij met z’n allen ons land schoon en netjes houden.
  gemodereerd

 2. Grote groepen van de Surinamers zijn smerige mensen, die overal waar ze langs gaan hun afval gooien in de straten van Paramaribo.

  Dit gedrag komt veel voor bij de arme Surinamers, die het niet zo nauw nemen met de regels, gooi je afval in de vuilnisbak, houdt je rommel in je zak, gooi geen afval op straat omdat het zo slordig staat.

  Ze gaan ervan uit dat de overheid dit moet doen. Nu worden zwervers ingezet door de overheid samen met het bedrijfsleven van Paramaribo om dit op te ruimen.

  Ik vraag me af moet de overheid niet een extra belasting hiervoor bij de burgers die door de straten gaan heffen, omdat zij zelf de afval gooien op de straten waar ze langs gaan? Hierdoor kan dan de mening van de burgers dat de overheid het afval op straat die zij veroorzaken opruimen.

  Laat de burgers een extra belasting betalen, Er zijn genoeg camera’s in de Paramaribo die dit kan bevestigen die dit doet. De vervuiler moet gewoon betalen. Hierdoor kan wellicht de bewustwording bijgebracht om geen afval op de straat te gooien en de Surinamers bewust te maken hoe ze met afval op de correcte wijze om moeten gaan.
  gemodereerd

 3. De zwervers doen dan goed werk , petje af voor de zwervers , en ze krijgen een vergoeding voor de werkzaam heden , mooi toch , nou die zwervers kunnen weer fris en bier kopen en ze gooien deze lege flesjes en blikjes weer ergens neer , kijk de zwervers zijn niet dom , ze worden opnieuw gevraagd om weer te helpen op te ruimen en krijgen weer een vergoeding voor de werkzaam heden , mensen zo wordt wel steeds weer flesjes en blikjes en ander vuil opgeruimd toch ,en de zwervers doen nuttig werk.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.