vrijdag, april 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameAanbesteding brug tussen Suriname en Guyana aangepast

Aanbesteding brug tussen Suriname en Guyana aangepast

-

Does Travel - naar Suriname

De overeenkomst tussen Guyana en Suriname voor het gezamenlijk bouwen van een brug over de Corantijnrivier wordt een feit. In augustus 2020 werd dit in een verklaring bekrachtigd door de Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi en Irfaan Ali van Guyana. Deze brug moet de verbinding vormen tussen de locatie South Drain (Suriname) en Moleson Creek (Guyana).

Naar aanleiding van deze overeenkomst zijn adviesbureaus in november 2020 uitgenodigd deel te nemen en te registreren die in aanmerking wensten te komen voor de haalbaarheidsstudies en het ontwerp van de brug middels een internationaal “Request for Expressions of Interest”.

Vervolgens werden in juli 2021 acht deelnemers geselecteerd en uitgenodigd om een aanbieding te doen met betrekking tot het verrichten van de haalbarheidsstudies en het maken van een volledig brugontwerp. Bedoelde werkzaamheden zouden na opdracht circa 1 jaar duren waarna via een aanbesteding een aannemer zou worden aangetrokken.

Tijdens het recente bezoek dat Santokhi aan Guyana bracht is in een gezamenlijk overleg tussen beide presidenten de voorgenomen aanbestedingsprocedure aangepast. Daarbij is besloten voor het ontwerp en de financiering van de bouw over te gaan naar een procedure op basis van Public Private Partnership (PPP), een specifiek DBFOM (Design, Build, Finance, Operate and Maintenance) model waarbij een investeerder met zowel het ontwerp als de financiering zal inkomen.

De lopende opdracht aan de acht geselecteerde adviesbureaus wordt daarop aangepast tot het leveren van alle voorstudies, de voorontwerpen, het voorbereiden en op de markt zetten van de bedoelde PPP-overeenkomst. Deze bureaus kunnen hun aanbiedingen uiterlijk 15 december 2021 indienen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
 1. ” Daarbij is besloten voor het ontwerp en de financiering van de bouw over te gaan naar een procedure op basis van Public Private Partnership (PPP), een specifiek DBFOM (Design, Build, Finance, Operate and Maintenance) model waarbij een investeerder met zowel het ontwerp als de financiering zal inkomen.

  Aha, de financiering zal niet (meer) gedaan worden door Suriname en Guyana. Maar private ondernemingen. Ik denk dat de Amerikaanse multinationals dit zelf gaan doen om logistieke reden. Hun olie belangen.


  gemodereerd
 2. We kletsen de hele dag over een brug naar Guyana maar de wegen in Su zijn onbegaanbaar, mensen hebben geen huis om in te wonen, mensen gaan met honger naar bed.
  Zijn wij goed bij onze kop???


  gemodereerd
 3. Waarom nu, geld uitgeven aan een brug die totaal geen prioriteit heeft!? Investeer in het Volk, geef ze goed onderwijs en maak ze wijs. Dat is een prioriteit, die het land ten goede zal komen..


  gemodereerd
 4. Goed plan maar ik zou kiezen Frans Guyana daar is het ECCONOMISCH gezien beter dan in het WESTEN ook verbinding met de rest van de wereld makkelijkste.


  gemodereerd
 5. De Corantijnrivier, de laagwaterlijn van de oever aan de west zijde van Guyana vanaf de benedenloop bij de Atlantische Oceaan tot aan de bovenloop bij de Grensgebergte. ( ook over de volle breedte) is Surinaams eigendom.

  Nieuw River bestaat niet, het is gewoon de Corantijnrivier. New river is fake, keep that in mind. There is only one river between Suriname and Guyana and that is the Corantijnriver. The Corantijnriver belongs to the republic of Suriname

  Hierdoor is het Sipaliwinigebied dat ligt tussen de Coeroenirivier, Grensgebergte en de Corantijnrivier Surinaamsgrondgebied.


  gemodereerd
 6. Brug, brug brug en onze straten zien er niet uit, mensen mt kinderen worden uit huis gezet, mensen gaan met honger naar bed. Mr we kletsen over brug naar Guyana


  gemodereerd
 7. Nou dan is er nog veel werk aan de winkel , het zou ons benieuwen of er een van die acht er daadwerkelijk met een betaalbare concept komt , Suriname heeft geen geld.


  gemodereerd
 8. Reken maar dat er vele illegalen via Guyana proberen via de brug proberen binnen te komen. Wat doekoe geven helpt. Tenslotte is de controle op grensbewaking aktihd al een wassen neus geweest. Ze kunnen hun binnenlandse veiligheid al niet eens onder controle houden. Hoor ze al zeggen: “Suriname…here we come!”. Het is niets anders dan een nieuwe toegangspoort aanleggen… stimulering van het (personen)verkeer.


  gemodereerd
 9. Dit is heel groot nieuws, Nickerie een stap vooruit, hiervoor zitten wij al jaren voor te wachten,dit is zo belangrijk, vindt dit dat het hoogste prioriteit moet krijgen, we zijn heel blij,
  vooral nickerianen zullen van genieten,
  dus ,Chan bedankt, Irfan bedank, God zegen.


  gemodereerd
 10. Debby die mensen met honger naar bed gaan moeten gaan werken. Dan zullen ze eten hebben. Luie….s


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES