maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOccupatievraagstuk heeft aandacht van de regering

Occupatievraagstuk heeft aandacht van de regering

-

Does Travel - naar Suriname

Het occupatievraagstuk op het Dalian-project te Paramaribo-Noord heeft de aandacht van de regering. De wet is er en de regering gaat dit probleem serieus aanpakken. Zo liet vicepresident Ronnie Brunswijk donderdag weten in het parlement. Hij benadrukt dat occupatie niet getolereerd zal worden. Zaterdag is de politie gestart met het ontruimen van occupanten ook het Dalian Project.

Op het project worden woningen die reeds aan anderen zijn toegewezen bezet gehouden door occupanten, die zich ook braakliggende percelen hebben toegeëigend. In het college hebben parlementariërs dit probleem aangekaart en vragen aan de regering gesteld.

De vicepresident zegt dat toen de kwestie de regering ter ore is gekomen, zij terstond opdracht heeft gegeven aan de politie. Dit omdat er een wet is die occupatie strafbaar stelt. Volgens de regeringsfunctionaris is de politie inderdaad geweest, maar er is ervoor gekozen om niet meteen hard op te treden. De mensen zijn aangezegd zich te verwijderen en hebben daartoe de gelegenheid gekregen. “Dus als dat niet gebeurt, dan is er geen andere keus dan op te treden. Het heeft in ieder geval de aandacht van de regering,” aldus de vicepresident. 

Hij benadrukt dat de regering geen enkele occupatie meer zal tolereren. In dit kader verwees de vicepresident naar het occupatieprobleem te Sunny Point, welke de regering tot nu toe bezig is op te lossen. Hij haalde ook de kwestie Texas aan. “Al die problemen willen we niet meer. Daarvoor is er een wet in het college aangenomen. De regering gaat dit serieus aanpakken.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. De organisatoren vervolgen. Dat is pas optreden en aanpakken Chan. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.


  gemodereerd
 2. Anders wilde ik ook zo een gestolen perceel.Maar als het moeilijker wordt in het leven,pak ik een geheel ingericht woning.Jaag de eigenaren gewoon uit hun huis.


  gemodereerd
 3. deze regering die wat aanpakt?
  lachwekkend dat zakkenvullers dat zeggen


  gemodereerd
 4. De vicepresident zegt dat toen de kwestie de regering ter ore is gekomen, zij terstond opdracht heeft gegeven aan de politie.

  maar opdracht geven om bouta op te pakken durven die lafaards niet


  gemodereerd
 5. Als het die leba,s lukt om in die bezette huizen te blijven,ga ik morgen met mijn familie het presidentieel paleis occuperen . Neks no fout .


  gemodereerd
 6. Occuperen oftewel kraken is bij de wet verboden en dus strafbaar. Het is niet de juiste weg om domeingrond te verkrijgen of zichzelf toe te eigenen.

  Beter is om een groot onbelast terrein ten behoeve van de occupanten te verkavelen en deze op te delen in gelijke delen, en aan de occupanten te verstrekken zodat ze ook een eigen plekje hebben om te wonen.
  Deze kwestie zou een wake-up call voor de overheid moeten zijn dat er een gelijke en rechtvaardige verdeling van domeingrond moet plaatsvinden zodat de burgers een plekje hebben om te wonen. Er is genoeg ruimte in Suriname. Regering, doe iets nuttigs met de beschikbare ruimte en verkavel het voor de allerarmsten. De burgers zullen blij zijn en ze zullen het domeinperceel niet exploiteren of verder verkopen om woekerwinst ermee te maken. Deze mensen hebben hulp nodig zodat ze andere huizenbezitters en perceelbezitters niet lastig zullen vallen, maar een eigen plek hebben om daarop te bouwen en daadwerkelijk te gaan wonen.


  gemodereerd
 7. Occupanten gaan jullie je netjes aanmelden en laten jullie je inschrijven bij Volkshuisvesting, zoals ook jullie voorgangers het hebben gedaan. Zo gaat het volgens de regels van de rechtsstaat.

  Jullie sluiten helemaal achter op de lijst bij de reeds ingeschreven woningzoekenden aan.

  Er is een wachtlijst, wie het eerst komt, die het eerst maalt.

  Hier geldt niet de wet van de jungle (commando/ commandant).


  gemodereerd
 8. Het zou een goed idee zijn ik alle districten te verkavelen en bouwen zodat de bewoners in hun eigen leefomgeving tot onwikkeling te brengen, maar de regering / ministeries en de totale bevolking moeten ook mee werken om deze projecten te realiseren.
  Voorbeeld; als in hun eigen leefomgeving alle nodige overheids en sociale instanties werkgelegenheid heeft om zijn leven voorzetten heeft die persoon weinig te zoeken in Paramaribo en omstreken.
  Check hoe in NEDERLAND IS GEREGELD 🇱🇺 ik hoeft niet on een andere gemeente te reizen om mijn dagelijkse leven opgang zetten.
  Ik heb alles in Rotterdam wat ook in Amsterdam of andere hebben om te overleven.
  DAT IS PAS GOED BESTUUR SURINAME 👀🇸🇷 maar de meeste belangrijke zaken moeten in Paramaribo en omstreken plaats vinden FOUT GEREGELD ♨️♨️♨️🎯


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES