donderdag, mei 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieHuizen ontruimd door politie, 11 personen aangehouden

Huizen ontruimd door politie, 11 personen aangehouden

-

Does Travel - naar Suriname

Op het Dalian-project te Paramaribo-Noord, waar occupanten de afgelopen dagen actief waren, heeft de Surinaamse politie gisteren 11 personen aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Personen die geen bewijs of stukken konden overleggen, dat zij legaal in de huizen wonen, werden zonder pardon uit de woningen gehaald. Ook hun inboedel werd uit de woning gehaald, zoals op bovenstaande foto te zien is.

In onderstaand filmpje is te zien hoe een van de occupanten in opdracht van de inspecteur van politie, naar het bureau wordt afgevoerd:

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
 1. Iedere Surinamer heeft recht op een stuk grond maar het valt me op dat de meeste occupanten lijken op mensen die al grond bezitten in de dorpen van hun stammen. Ongelijkheid dus want dan hebben deze gewoon recht op meer grond dan een ander nl in de stad en in het binnenland. Krom dus.


  gemodereerd
 2. Zomaar doe ik moeite om te sparen voor een aanbetaling van een perceel terwijl ik gewoon gratis kan occuperen.


  gemodereerd
 3. In een interview zei Bordo dat als de regering niets doet, hij zelf bij de GLIS gaat kijken waar er nog staatsgrond vrij is. Deze gaat hij op eigen kosten ontbossen, verkavelen en uitdelen.

  Ik verzoek de rest ook te gaan kijken naar de GLIS om te kijken waar nog grond vrij is deze te verkavelen en uit te delen aan de burgers die nog niets op hun naam hebben staan. Als de ene het mag, dan mag de andere het ook.

  De grondprijzen gaan dan zakken, die zijn in handen van kapitalisten. Ik snap zijn standpunt wel. Een land zo groot en geen grond voor elk burger, schandalig. Let wel op, ik ben absoluut tegen het occuperen van andermans eigendom dat is roof. Maar staatsgrond of huurgrond waar niets mee gedaan wordt mag teruggegeven worden.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES