maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitie lost waarschuwingsschoten om beruchte crimineel aan te houden

Politie lost waarschuwingsschoten om beruchte crimineel aan te houden

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse politie heeft afgelopen zondag de 20-jarige Renato C. alias ‘Tooty’ na een vluchtpoging aangehouden, vanwege diverse aangiften tegen hem. Zo pleegde deze beruchte crimineel straatroof, bracht hij iemand verwondingen toe met een bijl en maakte hij zich schuldig aan woninginbraak, meldt het Korps Politie Suriname.

De verdachte is een bekende van de politie en beroofde in de maand mei en juli van het lopend jaar twee jongemannen die over straat liepen van hun mobiele telefoontoestellen. Daarnaast bracht hij ook dit jaar een ander manspersoon tijdens een ruzie verwondingen toe met een bijl. Het slachtoffer liep een armfractuur op en is voor medische behandeling verwezen naar de orthopeed.

In de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 oktober 2021 maakte Renato zich schuldig aan een woninginbraak aan de Menkendam. Bij die inbraak ging hij er vandoor met een televisie toestel, een microwave, twee gascilinders van 28 lbs en een geldbedrag in SRD.

Na de aangifte van deze inbraak stelde de politie op 16 oktober een onderzoek in en werden de weggenomen goederen met uitzondering van het geldbedrag op het woonadres van Renato aangetroffen en in beslag genomen. Bij die gelegenheid werden in eerste instantie drie bewoners als verdachte aangemerkt en aangehouden.

Naderhand kwam tijdens het politioneel onderzoek naar voren dat Renato de goederen naar de woning had gebracht. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het drietal na te zijn verhoord heengezonden. De goederen werden vervolgens afgestaan aan de rechtmatige eigenaar.

Wetsdienaren van het politiebureau Latour signaleerden op 17 oktober de verdachte Renato te De Goede Verwachting. Bij het zien van de politie zette hij het op een lopen. Ondanks er waarschuwingsschoten werden gelost om hem tot stoppen te dwingen, zette hij zijn vlucht voort.

Op een bepaald moment hield de verdachte zich schuil in een bosschage aan de Purmerendweg. Na een zoekactie van de politie werd hij in het bosschage gevonden en aangehouden.

Hangende het onderzoek is Renato na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld meldt de politie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

16 REACTIES
 1. Advies aan de Hermandaden:
  De volgende keer gericht op Renato schieten. Geen waarschuwingsschoten voor dit beest. Door gericht te schieten bewijst de kogel zijn nut.
  Het gevaar is dan wel dat de Chinezen o s voor racisten uit gaan maken.


  gemodereerd
 2. De toegenomen criminaleit waarvan ik als diaspora ook t slachtoffer geworden ben weerhoud mij en vele anderen om iets te gaan ondernemen in Su. Ik heb voorgoed mijn rug toegekeerd.

  Ik ga binnenkort genieten van mijn 3 weken vakantie allincl. In een 4 sterren hotel hotel in het oosten voor nog geen E1000 euro met heerlijk mediteraans eten. Ik wens alle Surinamers sterkte met jullie huidige situatie. Het is zoals het is….


  gemodereerd
 3. Deze duivels moeten ze uitroeien. Ga werken, ipv stelen en roven. Ik ben momenteel erg angstig om naar Suriname te gaan. Het is alleen maar roven, stelen, verkrachten, kappen, schieten, oplichten, wat een zooitje in Suriname. Onbestuurbaar.


  gemodereerd
 4. Zonde van die schoten in de lucht. Raak tussen de oren is preventiever voor deze beesten.


  gemodereerd
 5. In het begin vd jaren 70 vd vorige eeuw wisten deze criminelen dat als de recherseurs van politie op ze zouden worden afgestuurd zij zich direct gingen aanmelden op het dichts bij zijnde politiebureau.

  Ze wisten dat die recherseurs eigenlijk twee schoten mochten lossen, nl: 1 waarschuwingsschot als eerste en de
  2 de schot was gericht. Zo werd het door de recherseurs in het proces verbaal vermeld.

  Wat er in de praktijk gebeurde dat deze recherseurs de zware criminele jongens geen tweede kans gaf, dus schoten ze de eerste schot gericht op de zware criminelen, waardoor die hun laatste adem uitbliezen en de tweede schot in de lucht.

  De zware crimenele jongens wisten dit en je moest weten hoe snel ze zich gingen aanmelden als ze te horen kregen dat de recherseurs hun kwamen af halen of op hun opsporing werd gezocht. Zij wisten dat als ze dat niet deden als ze in hun roversnest waar ze veilig waren ontdekt waren, ze niet meer lang te leven haddden.

  ddb heeft geluk gehad nadat Kolonel Elstak ze uit het Boekoe Kampement als ongewenst had verklaard. De commissaris van politie had toen ze amok buiten het Memre Boekoe Kazerne had gemaakt, opdracht gegeven gericht te schieten. Deze lichting van politieagenten snapte niet wat de commissaris van politie eigenlijk bedoelde met het bevel. Als het de lichting vd politie van begin jaren 70 was geweest, zou Suriname nooit van ddb en kliek gehoord hebben.

  Toen was heel Suriname heel erg bang voor de politieagenten. Die maakten geen grappen en voerden bevelen uit, soms met hun methode. Een tweede kans gaven die jouw niet.


  gemodereerd
 6. Wat ik van Henk Aron of Kolonel Elstak niet begrepen heb of ergens iets van gehoord of gelezen heb, hoe het komt dat de groep van ddb toen die uit het leger verbannen werd, niet door MP zijn opgepakt en in cellen opgesloten zijn geworden.

  Henk Aron en Elstak zag toch dat deze muitende militairen aan zijn gezag kwamen of onrust in het leger en land veroorzaakten. Ook kolonel hans vd valk had moeten worden opgepakt of per direct het land te worden uitgezet.

  henk aron, elstak, kolonel snor hebben gefaald. De enige persoon waarvoor men een standbeeld in Suriname mag maken, is de commissaris van politie die het bevel had gegeven om gericht op de groep van ddb te schieten. Die man had al zien aankomen hoe gevaarlijk deze groep was.

  Er zijn mensen die henk aron prijzen over de onafhankelijkheid van Suriname en hoe geweldig hij dat heeft gedaan, wat men vergeet bij te vertellen hoe slecht hij is omgegaan met de padvinders die de staatsgreep van 25 februari 1980.

  Op grond dat de voorbereidingen vd onafhankelijkheid van 25 november 1975 niet deugden of zijn inzichten soep met balletjes was even als te zijn omgegaan met het probleem vd muitende militairen moet men zich gaan afvragen of het standbeeld van henk aron niet van de sokkel worden gelicht en in de Atlantische Oceaan moeten worden gegooid.

  De situatie waar Suriname nu in zit zijn kortzichtigheid van henk aron, die man deugde van geen kanten.

  Weg met dat standbeeld van henk aron.


  gemodereerd
 7. Met de toenemende criminaliteit in het land is het van eminent belang dat er een grote aktie samen met militaire samenwerking gevoerd wordt.
  Het toerisme, toekomstige bedrijfsinvesteringen alsook het diapora komst naar suriname gaat nooit gestalte krijgen


  gemodereerd
 8. krijgen de agenten schietlessen om in de lucht te schieten , o ja een tijd terug werd bij een begrafenis ook in de lucht geschoten , onze militairen schieten toch niet in de lucht , nee ze kunnen niet schieten alle wapens liggen bij bouta op leonsberg


  gemodereerd
 9. Zou in december op vakantie komen maar ben bang geworden
  Suriname is echt een zooitje moorden ,berovingen ect…nee voor my hoeft het niet meer.!


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES