Landbouwers krijgen equipment voor vergroten productie

3
Landbouwers krijgen equipment voor vergroten productie

Tien landbouwers hebben in het kader van het Suriname Agriculture Market Access Project (SAMAP) landbouwequipment ontvangen. Het gaat om de eerste oproep voor projectvoorstellen onder de Matching Grant Facility (MGF). De tien begunstigden zijn uit de districten Wanica, Saramacca, Para en Commewijne. Zij hebben de equipment ontvangen als onderdeel van het doorlopende proces van de FAO/SAMAP voor de aankoop en levering van het equipment die is aangevraagd.

Landbouwers van fruit, groenten en wortel-en knolgewassen ontvingen vierwielige tractoren, bosmaaiers, trimmers, rugsproeiers, kruiwagens en landbouwgereedschappen die de productie, kwaliteit en markttoegang zullen vergroten. Begunstigden die aanwezig waren bij de overhandiging, waren zeer verheugd over dit moment en maakten van de gelegenheid gebruik om SAMAP te bedanken voor deze equipment. De attributen zijn nodig om hun productiesystemen verder te mechaniseren.

SAMAP zal naar verwachting binnenkort het aanbestedingsproces voor andere begunstigden voltooien en heeft dus de komende weken soortgelijke evenementen geprogrammeerd om de levering van equipment aan andere toegewezen begunstigden te voltooien.

SAMAP is een initiatief van de regering van Suriname onder leiding van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij en uitgevoerd door de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties met middelen van de Europese Unie. Het belangrijkste doel is om de duurzame ontwikkeling van de landbouw te versterken door middel van een meer concurrerende en veiligere productie die de markttoegang voor groenten, fruit, wortel- en knolgewassen en bosbijproducten zal vergroten.


3 REACTIES

  1. Goed opbergen deze spullen want voor je het weet “verdwijnen” ze uit je schuur of opslagplaats…
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.