woensdag, juni 12, 2024
HomeOnderwerpenEconomieInvesteerder uit Suriname koopt 58 panden in Almelo op

Investeerder uit Suriname koopt 58 panden in Almelo op

-

Does Travel - naar Suriname

In de Nederlandse krant Tubantia staat dit weekend het opmerkelijke verhaal van een Surinaamse investeerder, die 58 panden in de stad Almelo opkocht. Daaronder ook een halve straat

De man, Widjai Sardjoe van Intervast Suriname (foto), geeft in een openhartig interview met de krant aan wat zijn beweegreden zijn geweest om in Nederlands onroerend goed te investeren.

Twee jaar geleden was het rommelig in Suriname en vertrouwde hij de politieke situatie niet. Voor zijn investeringsbedrijf Intervast Suriname zocht hij een veilige plek om geld te investeren en hevelde kapitaal over naar Nederland.

“Als we hier in Suriname in de problemen zouden komen, dan hadden we in elk geval nog geld in Nederland”, aldus Sardjoe tegen de krant. En zo kocht hij een flink aantal woningen in Almelo, in het oosten van Nederland op nog geen half uur van de grens met Duitsland.

Hij geeft aan dat hij niet de enige Surinamer is die panden in Nederland heeft gekocht; hij kent nog een aantal andere Surinaamse investeerders die dit pad hebben bewandeld.

Dat niet iedereen in Nederland blij is met het handelen van de investeerder blijkt uit de poll onderaan het artikel. Slechts 14% van de deelnemers aan de poll vindt dat deze investeerder niks verkeerd doet, omdat het een vrije markt is.

41% vindt dat dit soort handel de Nederlandse woningmarkt verpest en verboden moet worden en 45% vindt dat dit nóg een reden is, om zo snel mogelijk een woonplicht in te voeren.

Almelo in het oosten van Nederland, niet ver van de Duitse grens.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

44 REACTIES
 1. Goede beslissing , hier in Suriname kan je niet investeren , en als je dat doet ben je je geld kwijt en je zal nooit iets verdienen.


  gemodereerd
 2. Daarom komen er ook geen buitenlanders hier investeren , eerst de ndp opruimen,
  en onze president Santokhi spreekt wijze woorden : Terug blikken is de oorzaak kennen om de oplossing te vinden.
  President kom Uw beloftes na en de buitenlanders zullen komen.


  gemodereerd
 3. Geweldig wat hij doet en volkomen begrijpelijk dat hij in het buitenland investeert ipv in een land dat door NDP fascisten leeg is geroofd.


  gemodereerd
 4. ” …
  Twee jaar geleden was het rommelig in Suriname en vertrouwde hij de politieke situatie niet. Voor zijn investeringsbedrijf Intervast Suriname zocht hij een veilige plek om geld te investeren en hevelde kapitaal over naar Nederland.

  “Als we hier in Suriname in de problemen zouden komen, dan hadden we in elk geval nog geld in Nederland”, aldus Sardjoe tegen de krant.

  …”
  Twee jaar geleden dus vlak voor de verkiezingen !
  En de jaren daarvoor was het dan niet rommelig ?

  Is hier sprake van witwassen ?

  Dit soort investeringen buiten het land van vestiging moeten heel goed onderzocht worden.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 5. Zeg voor het gemak 60 woningen tegen 300.000 €!!
  Dat is 18 miljoen EURO !!!
  Deze man erkent dus dat hij voor miljoenen naar NL gesluisd heeft. Maar is dit gemeld en goedgekeurd??


  gemodereerd
 6. @WAT 23 oktober 2021 At 21:42

  Als je in SME niets kan verdienen met investeringen hoe is hij dan aan zijn geld gekomen??!!


  gemodereerd
 7. Ik wilde een perceel kopen in Su en keek op de side van Invest Suriname.
  Ik kon mijn ogen niet geloven alle percelen werden voor duizenden euro’s aangeboden.
  Mind you, grond dat we zijn komen aantreffen, niemand heeft de aarde gemaakt.
  En met dat geld van mensen, die soms met bloed, zweet en tranen een kavel hebben gekocht gaat meneer Sardjoe in Nederland investeren.
  Terwijl er nog zoveel te doen is in Suriname.

  Dat Rutte dat toestaat! Terwijl de woningnood zo hoog is. Hopelijk komen de inwoners van Almelo in opstand.


  gemodereerd
 8. Is niet verboden. De Nederlandse regering heeft zelf de deuren opengegooid voor buitenlandse investeerders om om deze manier te handelen. Zelfs die prins Bernhard jr. bezit ook heel wat panden in Amsterdam.

  Het is vervelend voor mensen die een woning zoeken en niet voldoende kapitaal hebben om te kopen, maar dat hebben ze mede te danken aan Rutte&co.
  Dat is wat je krijgt met een rechts kabinet.


  gemodereerd
 9. Niets, niemand en nergens in Suriname is het veilig. De man heeft gelijk zolang zijn geld geen sporen van coca heeft. Verstandige mensen investeren anderen delen het uit in nacht clubs. Zelfs Surinamers in eigen land hebben geen vertrouwen in eigen land en valuta met de waarde van monopoly geld en blijf wacht op diaspora die hun leven, eigen vermogen en familie niet op een spelletje monopoly gaan zetten.


  gemodereerd
 10. ik geef deze investeerder geen ongelijk een ieder zou zn geld veilig investeren want su valt niks te investeren of de rovers staan al te loeren met dank aan boefdraad.


  gemodereerd
 11. In de afgelopen jaren hebben veel particulieren die al een huis in Nederland bezitten een woning gekocht om te verhuren, omdat het geld op de bank niks oplevert. Ook grote investeringsmaatschappijen als de Amerikaanse Blackstone heeft recentelijk voor euro 800 miljoen geïnvesteerd in Nederland. Alleen al in Amsterdam zijn meer dan 1000 woningen gekocht om deze vervolgens als vrije sector woningen te verhuren. In Den Haag zijn hele wijken door Turken opgekocht met hetzelfde doel. In dit opzicht is de investeerder uit Suriname een zeer kleine speler op de markt. Investeren in huizen in Suriname is op dit moment een zeer riskante zaak. Ik weet dat er heel wat mensen in Nederland wonen die een huis in Suriname hebben verhuurd, maar geen huur ontvangen. Het uitzetten van mensen is ook een zeer lastige zaak en kan erg lang duren en veel geld kost. Het verbaasd mij daarom dat Surinamers met kapitaal niet veel eerder op het idee zijn gekomen om in Nederland te investeren. Ik raad af om in onroerend goed te investeren in Suriname en wil dit illustreren met het volgende voorbeeld. Mijn zwager heeft in 2012 een groot huis gekocht in de wijk Mon Plaisir ( Paramaribo Noord) in Suriname. Hij heeft toen euro 260.000 ervoor betaald. Hij heeft de woning enkele jaren verhuurd voor 1200 euro per maand. Onlangs heeft hij een makelaar gevraagd wat deze woning zou opleveren. Volgens de makelaar zou de woning rond de 250.000 euro opbrengen. Woningen die in 2012 in Amsterdam voor 260.000 werden verkocht kosten nu gemiddeld rond de 600.000. In 7 jaar tijd zijn bijna alle woning prijzen in de grote steden in prijs verdubbeld.


  gemodereerd
 12. Waarom zou het geen witwas praktijk zijn?Dubieus op moment dat een ander regering komt overhevelde deze man zijn vermogen,wie zegd dat het geen gestolen gelden van de bevolking is?????


  gemodereerd
 13. Beste mensen…. Ik begin over mezelf, voor ik over een andere wat zeg…. Ik ga risico’s uit de weg…. Ben geen persoon met grote economische visie… Dus geen macro-econoom… Toch vind ik het interessant dat een Surinamer, een grote weg bewandeld….. De investeerder is redelijk gekend met Nederland, toch lopen de zaken via Suriname, lees ik hier op waterkant … U die in Nederland woont weet het, er zijn talrijke problemen. Er is een tekort aan woningen en er zijn aardig wat nieuwkomers in Nederland…. Asielzoekers-centrums zijn overvol…. Er is een katholieke kerk aan de overkant van mijn huis…. Het zit vol met nieuwe migranten, mensen uit Oost Europa, veelal Polen en Roemenen… Ook maak ik weleens tijd om daar aan de overzijde van mijn huis een zondagsdienst bij te wonen…. De pastoor is gekend met de talloze problemen in Nederland… Hij, pastoor Willem bidt voor alle oud en nieuwkomers…. Toch zijn er mensen in Nederland die meer moeite hebben met de vele migranten.. Dat is als gespreksstof ook in de samenleving aan de orde …. Vanochtend zag weer de drukte bij de Kerk- ingang ….Over vijf jaar zullen de meeste nieuwkomers wel hun weg gevonden hebben in de Nederlandse samenleving, dat is een optimistische kijk die ik heb… Integreren is niet gemakkelijk… ;. soms is er veel meer aan de hand. “… Mensen sterkte op de zondag…


  gemodereerd
 14. Wel heel goed gezegd Ram Singh….
  Nu worden de luie slapende honden wakker.
  Wat hebben ze hun hele leven gedaan?
  Bek dicht houden en niet haten omdat een ander het wel zo goed en verstandig doet met zijn geld.
  Educatie is de sleutel, hard werken en sparen zodat je dromen kunt waarmaken en niet steeds de vinger naar anderen wijzen!
  Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen geluk!


  gemodereerd
 15. Hoe komt hij aan het geld, dat is de vraag.
  Het is 10 jaar rommelig in Suriname.
  Zeker goed verdiend tijdens bouterse zijn ndp.


  gemodereerd
 16. Waar heeft hij het geld vandaan??? Ik hoop dat nederland dat onderzoekt.
  Deze figuren roven Su leeg en investeren in buitenland. Is papa de vorige VP van Su????
  De mensen die dit goedpraten zijn hypocrieten


  gemodereerd
 17. Hij heeft gelijk mede door de roofovervallen zijn investeerders massaal aan het verkopen en willen vluchten. Vastgoed is momenteel een zeer slechte belegging in Su je mag blij zijn als je je geld terug krijgt


  gemodereerd
 18. Huisjesmelkers, Surinaams of niet… opzouten ! Woonplicht invoeren, dan rotten ze zelf wel op ! En zo voorkom je verkrachting van onze eigen woningmarkt, waar een enorme schaarste is door gebrek aan sociale huurwoningen.


  gemodereerd
 19. Klaas, dat is nog altijd 382 miljoen minder dan door de fascisten van de NDP weggesluisd is. Geen kwaad woord daarover he ?


  gemodereerd
 20. Hoe kwam een Surinaamse onderneming tijdens de laatste regering van DiDiBri aan zoveel euro’s en hoe kon hij, in die tijd, zoveel valuta laten overmaken naar Nederland? Dit is geen zuivere koffie, het ruikt naar een verrotte ‘ka dyaki’ en Boefdraad.


  gemodereerd
 21. Als NEDERLAND het voor de andere buitenlandse investeerders niet oppakt dan geldt ook hetzelfde naar mijn mening voor deze man. Het is wel een heftig voorval van wie dan ook voor NL. Dan hebben ze grote gaten in hun regel – en wetgeving op dit gebied. Iedereen sla uw slag.


  gemodereerd
 22. Vele SuriNeds in Nederland, die hard gewerkt hebben en in Nederland hun huis hebben gekocht, hebben in Suriname ook huizen gekocht. IK denk dat die ook met deze ondernemer in contact zijn gekomen om een huis in Suriname te laten bouwen. Zie dan dat deze ondernemer ook zo aan zijn kapitaal is gekomen en een deel ervan ook weer veilig in Nederland weer investeert.

  Ik ben deze investeerder ook op beurzen in Nederland tegenkomen.

  De man kijkt waar zijn kansen/mogelijkheden liggen en maakt er gebruik van. Dat doen ondernemers overal ter wereld.


  gemodereerd
 23. Denise 100% gelijk. Als ik mijn zuurverdiende geld had geinvesteerd in NL had ik 200% winst. Nu was het alleen maar ellende en verlies door in Su te investeten. Soms maakt men verkeerde keuzes.


  gemodereerd
 24. Niet zo vreemd. Veel intervast percelen en woningen zijn verkocht aan Surineds. Dus dat hij zijn valuta in Nederland parkeert is logisch.


  gemodereerd
 25. Hoe noemen ze dit nou wkn?
  Kraboe dagoe in een ton of zo…

  Goed gedaan Widjai 👍
  Beetje kenner beseft dat ‘tegen’ de grens met Duitsland onroerend goed, stukken goedkoper is dan bijv Castricum of de randstad.
  Dit bedrijf bestaat sinds 1994, genoeg ervaring in de familie.

  Verbouwen en verhuren aan de Roverheid, slimme zet. Bootvluchtelingen zijn big business; je moet ze voeden, kleden en onderdak verschaffen.
  De huizen in suri vallen reuze mee, tenminste op de site.
  Meneer woont trouwens braaf in suri.

  Tweede krabu-ton nodig.


  gemodereerd
 26. Waarom niet eerst klein beginnen en starten met 5 woningen of 10 woningen, maar direkt met 58 woningen beginnen, (bijna 60 huizen dus) en bijna 60 woningen direkt opkomen, riekt naar onzuivere praktijken.


  gemodereerd
 27. Sardjoe gratis verkregen grond verkaveling met geld dat hij heeft gekregen als aanbetaling voor de percelen. Zo heeft hij zijn winst verkregen.
  Chan waar blijf je met je diaspora men ziet dat het geen zin heeft om te investeren in rommel.
  Je bent alleen bezig met Guyana


  gemodereerd
 28. Deze man is een zakenman ,hij heeft vele chirke winkels in Su buitenlande meubels,keuken en aito zaken dus geen kleine jongen, zijn hele familie is rijk dus van wit was praktijken is er geen sprake ,t het is een hardwerkendeman met brain s vandaar,als t een Amerikaan was zou alles goed zijn maar Surinamer gelijk witwat praktijk, mensen ,mensen,steeds staan jullie klaar met jullie negatieve oordeel,gaan jullie zo door succes.


  gemodereerd
 29. @Popo Jantje 24 oktober 2021 At 13:08

  Je moet mij niet valselijk woorden in de mond leggen en dit met “2 wrong = 1 good” proberen goed te praten!!
  .
  Als je mij beter kent dan weet je dat ik alle criminele handelingen afkeur en zeker die van de paarse ratten!!


  gemodereerd
 30. Nederlanders investeren over de hele wereld (Afrika, Amerika, Cuba, nu Zuid Amerika (vooral Colombia) zonder enige restrictie….wat is het probleem dat een buitenlander in Nederland investeert? Surinamers niet goed genoeg? Het is toch gewoon vrije handel?


  gemodereerd
 31. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Investeerder uit Suriname koopt 58 panden in Almelo op.

  Voor mij is dit geen grootnieuws.

  Een klein voorbeeld uit de gemeente Almelo.

  Het volledig artikel is verder te lezen via Bron: (Henk Bouwhuis 03-10-21) tubantia.nl
  Plannen Almelo: Grotestraat Noord voor 1,2 miljoen op de schop, gemeentebestuur houdt vast aan ‘Rotterdamwet’

  ALMELO – Nieuw plaveisel, meer bomen en planten en eigentijds straatmeubilair.
  De Grotestraat Noord gaat rigoureus op schop, waarbij (lege) winkels moeten wijken voor woningen.
  Het is een van de plannen uit de begroting 2022 van de gemeente Almelo.

  Dus op dit ogenblik wordt er vanuit alle hoeken van de Nederlandse politiek gesproken over de grote problemen in de bouw.
  Enorme achterstand.
  Het is echt een groot probleem aan het worden. Men heeft in Nederland door de politiek verzuimd, om reeds langer dan 10 jaren voldoende woningen te bouwen in verschillende sectoren.
  Gelukkig dat ik in de jaren ’80 van de vorige eeuw mee heb gedaan tijdens de Premie A/B en C koopwoningen.
  Het was toen nog in NF (Nederlandse Guldens). Je kreeg op de koop toe nog subsidie.


  gemodereerd
 32. Wanneer die ned vastgoedhandelaren alle kantoor gebouwen opkopen, ombouwen en vervolgens verkopen tss de 4 ton tot miljoenen voor een penthouse is er geen commentaar. Dat zegt genoeg.
  Nu is er een suri die dit doet, 1 van de vele suri’s overigens, en plots is hel en donder.

  Dit zijn vervallen volkswoningen die zijn opgekocht. Hoogstwaarschijnlijk met een flinke korting tss de 60 max 80 ton.
  Deze woningen worden opgeknapt en zijn bestemd voor uitvallers (geestelijk, dak en thuislozen en asielmensen).

  Widjai investeert en tegelijkertijd geeft hij iets terug aan de ned samenleving.

  Robg wie is die Groninger die alles regelt, is dat je zoon. Asking for a friend.


  gemodereerd
 33. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Investeerder uit Suriname koopt 58 panden in Almelo op.

  ………


  gemodereerd
 34. Wat zijn er toch een hoop jaloezie en hatende mensen op deze wereld zie WATERKANT.NET
  Het hoeft niet altijd met drugsgeld of smartegeld te maken hebben.
  Ineens zie je de slappe detectieven wakker worden, mensen met calcuators die al de kapitalen van anderen uitrekenen.
  En zelf de belastingdienst op willen aansturen om alles uit tevinden, now dan wens ik jullie succes!
  Meneer zal heus wel aan de belastingdienst betalen, doen wij ook met ons 3 succesvolle bedrijven waar we hard voor werken en erg trots op zijn!!
  Maar ach klojo’s het gaat jullie geen moer aan….jullie surinamers gunnen een ander die wel succes heeft en alles goed op een rijtje heeft, NIKS!
  En dat is typisch…


  gemodereerd
 35. Er word veel goeds over deze man hier verkondigd. Ben benieuwd als hij een afro had, hoe die reacties hier van WAT, POPO en kornuiten zou zijn. …


  gemodereerd
 36. De man heeft geld, hij is geen verdachte, de man is investeerder, de man durft risico’s te lopen, de man weet wat hij wil, laten jullie hem met rust. Ga zelf geld maken.


  gemodereerd
 37. Klaas
  25 oktober 2021 At 02:29
  @Popo Jantje 24 oktober 2021 At 13:08

  Je moet mij niet valselijk woorden in de mond leggen en dit met “2 wrong = 1 good” proberen goed te praten!!
  .
  Als je mij beter kent dan weet je dat ik alle criminele handelingen afkeur en zeker die van de paarse ratten!!

  Wat geeft jou het recht om de heef Sardjoe valselijk van witwas praktijken te betichten? Het is vast afgunst van jouw soort.
  Kom mij niet voor de gek houden.


  gemodereerd
 38. Als Turken (geen lid van de EU) panden kunnen opkopen als belegging, waarom dan een Surinamer niet?
  Die poll gaf natuurlijk de afgunst van de blanke Nederlander aan.


  gemodereerd
 39. @Popo Jantje 25 oktober 2021 At 18:52

  En weer blijkt uit je reactie dat je taalbeheersing zeer slecht is, dat je fatsoen niet al te hoog is en dat je mensen valselijk woorden in de mond zit te leggen.
  Ik heb nergens gezegd dat het om witwassen ging maar slechts aangegeven dat het vreemd is dat hij instaat was zo veel valuta het land uit te brengen en dat het, in reactie op WAT, inconsistent is om te zeggen dat er in SME niets te verdienen valt en viel als iemand blijkbaar toch instaat is vele miljoenen te vergaren!!

  Misschien een goed advies om teksten eerst meer malen rustig door te lezen, logisch na te denken over wat er staat en niet gelijk primair te reageren. Dat voorkomt veel ongepaste en onbeschofte reacties.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES