vrijdag, juni 14, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidPersoneel PCS sedert woensdag in sitdownactie

Personeel PCS sedert woensdag in sitdownactie

-

Does Travel - naar Suriname

Het personeel van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) is sedert woensdag in sitdownactie. Het niet uitkeren van de beloofde koopkrachtversterking van SRD 700 vinden ze onterecht.

De Bond van Personeel PCS (BP-PCS) trekt sedert vorige week aan de bel om aandacht te vragen over de SRD 700 die niet is toegekend aan personen werkzaam in het ziekenhuis. Er werd ook een brief gericht aan de directie van PCS. Woensdagavond was er een meeting van cluster ministers en de Nationale Ziekenhuis Raad (NZR).

PCS-directeur, Raj Jadnanansing, heeft er alle begrip voor dat het personeel in actie is en hun recht zoeken. Verder is hij van mening dat het PCS de koopkrachtversterking niet kan uitbetalen uit eigen middelen.

“De draagkracht van de ziekenhuizen is niet van dien aard dat we kunnen zeggen ‘wij schieten het voor’ of ‘wij kunnen dat betalen’. Wij hebben dat geld er absoluut niet voor. En ik denk dat ook de overheid misschien een antwoordt hierop heeft”, zegt Jadnanansing.

Uit de fysieke waarneming van Jadnansing blijkt dat een deel van het personeel toch eerder naar huis gaat. Verder is het personeel van de keuken, bewaking en administratiediensten nog gegarandeerd.

De bonden van zes ziekenhuizen hebben het besluit genomen over te gaan tot een sitdownactie. “Toen hebben we besloten op één lijn te gaan, de acties op te heffen en te vervangen met een sitdownactie. Dus dat betekent, de mensen op de werkvloer zijn, maar niet werken”, zegt Carmen Brondenstein, voorzitter van de BP-PCS.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
  1. Met andere woorden medische hulp wordt niet geboden. Ze zitten te kijken hoe mensen doodgaan zonder hulp te verlenen. Wat een mentaliteit. De mensen die in de zorg weren hebben een eed afgelegd. Je bent verplicht medische zorg te bieden. Bah
    Het wereldwijd bekend dat ze liever de hele dag zitten, feestvieren en ander vertier zoeken dan dat er gewerkt wordt. De zorg wordt aan de familie overgelaten. Familie moet de patiënt 3x per dag hulp bieden. Hulp met eten geven, wassen en aankleden. En wat doen de verpleegsters, ze zitten tv te kijken. Hen ik zelf recent meegemaakt.


    gemodereerd
  2. Met de devaluatie van 7 naar 21 voor de $ hebben jullie 2/3 gestolen van de mensen hun salaris en alles is vreselijk verhoogd maar de mensen srd 700 geven vertikken jullie. Chan en zn regering mogen opdonderen.
    De mensen van telesur kunnen ook oppassen het bedrijf gaat failliet. Nu gaan chinezen het overnemen.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES