woensdag, juni 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameTopoverleg tussen legerbevelhebbers van Suriname en Guyana

Topoverleg tussen legerbevelhebbers van Suriname en Guyana

-

Does Travel - naar Suriname

Op uitnodiging van de Guyanese Legerbevelhebber, Brigadier Godfrey Bess, vertoefde een Surinaamse militaire delegatie onder leiding van de Waarnemend Bevelhebber van het Nationaal Leger, Kolonel Henri van Axeldongen, in Georgetown, Guyana voor een bilaterale vergadering op maandag 18 oktober 2021.

Deze ontmoeting had tot doel het bevorderen van de samenwerking tussen de beide legerorganisaties op het gebied van onderzoek en ontwikkeling, logistieke ondersteuning, technologische beveiliging, het leveren van defensieproducten en  – diensten, informatie-uitwisseling, gezamenlijke grenspatrouilles en betrokkenheid bij verschillende gecombineerde militaire trainingen/oefeningen en opleidingen.

Kolonel Van Axeldongen onderstreept dat sterke partnerschappen tussen de twee landen een goed en effectief instrument zullen zijn bij het bestrijden van de veiligheidsdreigingen en – uitdagingen. Naast het werkoverleg kreeg de Surinaamse delegatie afgelopen maandag ook een rondleiding in het Defensie-hoofdkwartier, Base Camp Ayanganna.

Met betrekking tot de positie van vrouwen in het leger benadrukte kolonel Van Axeldongen bij de GDF dat het beleid van de Surinaamse Krijgsmacht gericht is op het creëren en in stand houden van gelijke ontwikkelingskansen voor zowel mannelijk als vrouwelijk personeel.

“Het wettelijk kader van de Surinaamse defensieorganisatie bevat geen discriminerende of beperkende maatregelen ten aanzien van vrouwelijk personeel. Alle regels en voorschriften worden in acht genomen en elke militaire actie is gebaseerd op de veiligheid en het welzijn van al het personeel, het handhaven van gendergelijkheid en het bevorderen van empowerment van vrouwen”, aldus de waarnemend bevelhebber.

Naast de kolonel Van Axeldongen, reisden ook mee de luitenant-kolonel Lea Parris, Inspecteur-generaal van de Krijgsmacht, de majoor Leon Klaverweide, Hoofd Bureau Militaire Zaken en de sergeant-majoor Marten Tjon A Kon, Onderofficier Specialist.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Het leger is de rugegraat van Republiek Suriname, en die hoort souverein teblyven ten alle tyden, ik begryp de hang naar Guyana niet zo goedt,los dat wy zaken kunnen doen in de olie sector,maar om dan onze legerleiding dingen in guyana tegaan ondertekenen,tewyl men tigri nog steedts niet terug geef en zelfs waar ze nu olie bronnen exploreren van ons gestolen hebben.
  Wat bezield onze politieke leiders toch, al anderhalf jaar zie ik niets als verkeerde besluiten en belangen verstrengelingen, volk van suriname volg goedt wat er gebeurt want dit is niet betrouwbaar.


  gemodereerd
 2. Bij dit topoverleg moet de Surinaamse kolonel Van Axeldongen van Defensie van Suriname zijn collega van Guyana in niet mis te verstane woorden duidelijk maken waar de Grens van Suriname en Guyana is, nl de laagwaterlijn vd linkeroever van de Corantijnrivier vanaf de Grensgebergte bij de oorsprong/ bovenloop vd Corantijnrivier tot de benedenloop bij de Atlantische Oceaan. Dus de hele Corantijnrivier in de lengte en in de breedte is van Suriname.

  Newriver bestaat niet het is gewoon Corantijnrivier.

  In niet mis te verstane woorden moet Guyana weten wat hun te wachten staat als ze dat gebied niet verlaten hebben als de delegatie van het leger weer voet zet in Suriname.

  In tussen tijd mag het Surinaamse Leger weten dat het in hoogste staat van paraatheid moet zijn, Allalarm fase 1, kleur rood voor Guyana.

  Het Guyanese leger moet het bezette Surinaams Sipaliwinigebied dat begrensd wordt door de Corantijnrivier in het westen, de Coeroenirivier in het oosten en de grensgebergte met Brazilie in het zuiden voor het einde van dit top overleg tussen de legerbevelhebbers van Guyana en Suriname hebben verlaten.

  Neks No Fout


  gemodereerd
 3. Suriname speelt met vuur! Het is voldoende bekend dat Surinamers over het algemeen, alle skills ontberen om bij zakelijke onderhandelingen, hun eigen belangen veilig te stellen! Het lijkt wel alsof Suriname sedert anderhalf jaar een district wordt van de “Bejdangs” in het westen! Op allerlei fronten wordt er op onderdanige wijze “gebogen” voor deze onbetrouwbare beesten in het westelijke buurland! Ook deze “Bedjangs” hebben nu in de gaten, dat de huidige Surinaamse machthebbers, ronduit zwakke broeders zijn en dat het daarom hoogtij is om op velerlei fronten, het ijzer te smeden nu Suriname op werkelijk ongegeneerde wijze op de bedeltoer is! Na Tigri waar onze Surinaamse zwakke broeders helemaal niet meer over durven te beginnen, volgt nu de bewaking van de Surinaamse kust door de Guyanezen onder het mom van “samenwerking” om vervolgens de rijke Surinaamse visgronden in te kunnen palmen. Alleen Surinamers verlenen toestemming aan de Guyanese autoriteiten om de visgronden waar Guyanezen al decennia lang illegaal vissen, nu te gaan bewaken! Hoe is dat mogelijk kun je jezelf afvragen. De kat op het spek binden noemen de Hollanders dat! De Guyanese dieven gaan echter nog veel verder, nu de gelegenheid zich voordoet om ook een beslissende vinger in de pap te hebben bij het toch al labiele Surinaamse leger! Noteer maar, dat de volgende stappen van de onbetrouwbare Guyanezen zullen zijn, na de bouw van die zogenaamd noodzakelijke brug die wat de betaling betreft, geheel op het conto van Suriname zal komen voor zowel de bouw als ook het onderhoud, de incorporatie van de onlangs ontdekte enorme gas en olievelden voor de Surinaamse kust! Bedenk hierbij, dat de onbetrouwbare Guyanezen bij zowel de Surinaamse kustwacht als ook in het Surinaamse leger zijn betrokken!
  En de gemiddelde Surinamer slaapt ondertussen rustig verder!


  gemodereerd
 4. Een verkapte vorm van de regering Djote-persad Santokhi om zich erbij neer te leggen dat Guyana eigenaar is ben het Tigri gebied. Emotioneel is dit moeilijk te verwerken. Santokhi doet de Surinaamse belangen in de uitverkoop. Hoe is het mogelijk. De VHP en NPS zijn de politieke partijen die Surinaamse belangen verkwanselen. De mensen in Suriname moeten zich maar zorgen gaan maken over de invloed van de first lady op Djote-persad Dantokhi. Zijn zoon Richarno had de samenleving al gewaarschuwd voor de invloed van de first lady op de president. Deze vrouw heeft hem onder controle.


  gemodereerd
 5. Kijk, zover reikt dus de arm van Mellissa! Zelfs ons leger wordt gemanoeuvreerd in een positie die Guyana ten voordele zal zijn! Die gasten houden ons grondgebied bezet!!!! En wij gaan mooi weer met ze spelen?? Of is het de bedoeling dat het westen van Suriname uiteindelijk wordt toegevoegd aan het Guyanese grondgebied?? Er spelen zich vreemde zaken af en iedereen slaapt of is in slaap gesust!


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES