Telesur hanteert marktconforme tarieven ingaande 1 november

8
SRD geld uit Suriname

Met ingang van 1 november zal Telesur haar tarieven noodzakelijkerwijs aanpassen. Het bedrijf heeft in het afgelopen jaar zware verliezen geleden, omdat er een tarief van SRD 12.50 werd gehanteerd bij het bieden of verkopen van diensten en producten. Een koers die veel lager dan de officiele USD koers van ongeveer SRD 21 ligt.  “Internetdiensten in Suriname zijn grotendeels afhankelijk van import van materiaal en aankoop van internationale capaciteit uit het buitenland. Deze importen moeten in valuta worden voldaan en daar komt ook een bedrijf als Telesur niet onderuit”, meldt het bedrijf.

“Vanaf de unificatie van de wisselkoers door de Centrale Bank van Suriname in juni 2021 naar SRD 21 voor de USD, hebben wij voor de uitdaging gestaan om de bedrijfsvoering op economisch verantwoorde wijze te plegen, doch de dienstverlening – die nu meer dan ooit een cruciaal element voor de ontwikkeling van de samenleving is – betaalbaar te houden voor de Surinaamse burger. In dit kader hebben wij de gehanteerde koers van SRD 12.50 voor de meeste diensten aangehouden, terwijl andere spelers op de markt er gelijk toe over zijn gegaan marktconforme tarieven te hanteren. Vanwege de financiële crisis en de gevolgen van COVID-19 pandemie is er hier omtrent continue overleg geweest met de regering. Op aangeven van de overheid zijn de tarieven al die tijd niet aangepast.

Wij hebben samen met de eigenaar, gewerkt aan oplossingsmodellen die zowel bedrijfseconomisch verantwoord als sociaal-maatschappelijk dragelijk zijn. Hierdoor hebben wij uiteindelijk toestemming verkregen om per 1 november 2021 al onze diensten tegen aangepaste tarieven aan te bieden.

Vast Breedband Internet
De prijsaanpassingen voor vast breedband internet zijn zodanig dat het dragelijk is voor de samenleving maar ook bedrijfseconomisch verantwoord zijn. De bedrijfsverbindingen zoals data-internet, VPN etc. worden met 24% aangepast.

Deze aanpassing garandeert Telesur om een goeie prijs-kwaliteit verhouding te garanderen in de dienstverlening zowel kwalitatief als kwantitatief. Ondanks deze prijsaanpassing blijft Telesur met z’n tarieven het meest aantrekkelijke in de markt. Als trusted digital partner zullen wij onze klanten steeds
informeren over de te behalen voordelen. Enkele voorbeelden hiervan zijn voordeliger bellen tijdens de dal-tijden, gebruik maken van de pakketten die gratis belminuten en/of andere voordelen bieden en de maandelijks voordeelacties volgen.

In de afgelopen maanden na goed overleg met de regering rekening gehouden met de gevolgen van de financiële crisis en de pandemie op de samenleving. Wij hebben als bedrijf de gevolgen hiervan geabsorbeerd door niet marktconforme tarieven aan te bieden. Echter kan dit niet langer voortgezet worden en zijn wij genoodzaakt tot bovenstaande tarief aanpassingen over te gaan. De continuïteit van de telecommunicatie dienstverlening moet gegarandeerd blijven. Verder moeten de nodige stappen gezet worden om verder te werken aan het veiligstellen van de digitale toekomst van Suriname.

Wij hebben ons hieraan gecommitteerd en blijven onze dienstverlening uitbreiden en moderniseren, zodat iedereen hiervan optimaal gebruik kan maken. Wij streven ernaar binnenkort nóg hogere internetsnelheden aan te bieden afgestemd op de groeiende behoefte van onze klanten”, aldus het bedrijf.


8 REACTIES

 1. Potie sma e dede in a film, de bevolking gaat het nu echt gaan voelen, geen werk ,consumptie duur ,swm duur EBS duur telesur duur, benzine duur ,keuzes maken tussen bosje en of marine trap alla fasi we dede in a film
  gemodereerd

 2. Stelletje boeven , jullie ndp telesur gaan gewoon verder met geld stelen van het volk , het wordt tijd dat er telecom bedrijven uit het buitenland hier komen .
  gemodereerd

 3. dus omdat telesur en de regering al een jaar lang falen, mag de gebruiker nu extra gaan betalen om het verlies goed te maken.

  het zoveelste “goede” wat vetnek chan heeft gedaan
  triest die sukkel met zijn schijt vriendjes

  “Op aangeven van de overheid zijn de tarieven al die tijd niet aangepast.”
  pure definitie van wanbeleid
  gemodereerd

 4. @wat
  dus jy denkt dat andere providers in suriname goedkoper gaan zyn,hoe kom jy daar nou by.
  welke provider het ook mag wezen ze moeten ook gebruik maken van google ,you tube , windows , ga zo maar door, ze moeten ook voor deze diensten betalen ,dus hou op met het verder liberaliseren van ons land. mensen als jy en santoki moeten naar India om daar de armoede op te lossen, met je domme wysheidt . en laat je van je NDP trauma door de psychater helpen voor je vertrek.
  gemodereerd

 5. Dit valt nog mee van Telesur. Er zijn ondernemers die de verhoogde ebs kosten (en andere toekomstige verhogingen) voor de volle 100% doorberekenen aan hun klanten.
  gemodereerd

 6. Voor hen die het niet begrypen dit heefd niet met politiek of vorige regering temaken maar
  een aanpassing omdat de valuta koers vele malen is gestegen ,daarom zeggen ze (markconform) dus niet klagen maar dragen, zyn de keuzes die men gemaakt heefd toch(wat)
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.