vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenGeschiedenisRenovatie drie monumentale panden historische binnenstad van Paramaribo

Renovatie drie monumentale panden historische binnenstad van Paramaribo

-

Does Travel - naar Suriname

Het Directoraat Cultuur van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, via de Project Implementation Unit (PIU) van de IDB-lening, Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP), heeft op woensdag 20 oktober contracten getekend voor het renoveren van drie monumentale panden in de historische binnenstad van Paramaribo.

Het gaat om de panden aan de Waterkant 30 & 32, die nu gebruikt worden door het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, en het pand aan de Mirandastraat 10, welke in gebruik is door het ministerie van Justitie en Politie.

Het architectenbureau KDV Architects zal de supervisie doen inzake de renovatiewerkzaamheden van deze 3 monumentale panden. De werkzaamheden aan de panden Waterkant 30 & 32 worden uitgevoerd door NV Samat en zullen minimaal 18 maanden duren. Voor de renovaties aan de Mirandastraat 10, is Baska NV verantwoordelijk en hier zal er minimaal 8 maanden gewerkt worden.

Na de renovatie van deze panden, zal in elk van de panden een ruimte gereserveerd worden voor verhuur aan niet-overheids groepen ten behoeve van commerciële aktiviteiten. Dit is een voorwaarde van de IDB-lening PURP, om de gebouwen te kunnen renoveren. De gedachte hierachter is dat deze commerciële aktiviteiten, inkomsten zullen genereren die kunnen bijdragen aan het onderhoud van de panden.

PURP is een lening van de Inter-American Development Bank (IDB). Het programma heeft als doel een bijdrage te leveren aan de sociaal-economische herleving van de historische binnenstad van Paramaribo.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. 🙈🙈 Wat een verwaarloosde gebouwen. En dan nog overheidsgebouwen.🙊🙊
  Dit zegt alles over de vorige regeringen. Culturele desinteresse en geen verantwoordelijkheids besef.
  Zo trek je geen investeerders en toeristen. Gelukkig pakt deze regering het weer op.

 2. De vraag is, of het niet goedkoper is om dit spookhuis te slopen en een nieuwe neer te zetten die minder onderhoud nodig heeft.

 3. Juiste manier van geld klopperij van regering,wie zegd dat deze regering correct en veel beter is dan vorige.
  Waarom doneert buitenland en niet zelf demonument met eigen kracht opknapt.het is de buitenland die su facileerd met corruptie.

 4. Het was me toen ik in 2018 in Parimaribo was al opgevallen hoe schandalig verwaarloosd deze gebouwen in gebruik bij de overheid waren. Wie van de Boutersebende heeft het geld bestemd voor onderhoud in zijn zak gestoken. Ik zei toen al tegen mijn vrouw als het ministerie van Volkshuisvesting zo omgaat met zijn eigen gebouwen, hoe waardeloos moet dan het woningbouwbeleid zijn. Hier is duidelijk het resultaat van tien jaar wanbeleid en corruptie te zien. Ga om geld hiervoor naar Bouterse in plaats van het te lenen.

 5. Een lening, dus moet terug betaald worden.
  Is dit een dringende zaak op dit moment .Zoveel mensen worden uit huis gezet. Pak dat eerst aan.

 6. Het is een lening dus we moeten terug betalen. De bedrijven zijn geen Sur bedrijven.
  Wie zorgt voor controle?? Behalve terug betalen, wat is Su aandeel???
  Het volk hft geen eten.
  Dat gebouw van juspol mag gesloopt worden. Te lang gewacht

 7. HET WERD DE HOOGSTE TIJD!!!
  De staat van onderhoud van deze gebouwen is overeenkomstig de dienstverlening van de instelling die hierin is gehuisvest; kortom, uitermate belabberd.
  Ik stel voor om na de renovatie het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting onder te brengen in de Centrale markt en de gebouwen in te richten als museum. Toeristen betalen er graag minimaal US$ 3, voor om ze van binnen te bezichtigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES