Nederlandse vogelsmokkelaar vrij na betalen SRD 49.000 boete

11
Nederlander probeert 33 zangvogels te smokkelen uit Suriname

De Nederlander, die in Suriname was aangehouden voor het smokkelen van 33 zangvogels naar Nederland, is in vrijheid gesteld. Hij heeft een boete van SRD 49.000 betaald.

De man koos ervoor om zijn zaak buiten proces af te wikkelen op grond van de Wet Economische Delicten. Een boete van SRD 49.000 werd vastgesteld welk is voldaan. De verdachte is na het voldoen van de boete vrijgelaten.

De politie had de Nederlander op 15 oktober op de Johan Adolf Pengelluchthaven aangehouden voor het smokkelen van de zangvogels. De reiziger had 8 vogels verborgen in tandpastadozen en die hebben het niet overleefd.

De in beslag genomen vogelsoorten zijn sabana rowti, oranka rowti, blauwbaka rowti, picolet, jack, bakba kanari en gelebek. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de levende vogels in de vrije natuur losgelaten door jachtopzieners van de dienst ’s Lands Bosbeheer.


11 REACTIES

 1. Pff SRD 49000 = omgerekend naar E1961.91

  Opvallend weinig voor zo een laffe daad!
  Had wel 2x hoger moeten zijn om deze daad te bestraffen.
  Wanneer komt er hier een einde aan dit gedrag als de boetes zo laag blijven in SU.
  gemodereerd

 2. Zoooo! Die komt er goed mee weg! De boete in euro voor zo’n smokkelaar, stelt niet zo veel voor!
  Tandpastadoosjes 🙈Volgende keer misschien in een zak met rijst of iets anders stoms 🤡
  gemodereerd

 3. De grootste vraag is wat wordt er met de 20.000 euro boete gedaan?. Als overheid zou het goed zijn om dit geld te besteden aan de preventie van zulke delicten. Het is zeer waarschijnlijk dat de overheid bij het niet toepassen van de juiste maatregel indirect betrokken raakt bij het meewerken aan dit soort kwalijke praktijken. Als medewerkers van de vice president ook al betrokken zijn bij onoorbare delicten, zonder dat er strengende maatregelen genomen worden, wat staat dit land nog meer te wachten?.
  gemodereerd

 4. Ik praat de daad van deze drop L..l niet goed, maar liever vogels
  invoeren dan ”Drugs”.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. Ergens weinig, maar misschien voor hem een flink bedrag. Deze man zou in een bepaald registratiesysteem moeten komen te staan. Bij een volgende overtreding, de boete flink verhogen en een gevangenisstraf. Straffen op zulke overtredingen moeten dusdanig hoog zijn om potentiële smokkelaars af te schrikken.
  gemodereerd

 6. Zo zo had deze man geld zoveel geld zomaar in zijn binnenzak zo snel te voorschijn getoverd zo snel. Geel mij liever Myrna bird die is veel groter en kan vele male beter zingen en praten. O. T.
  gemodereerd

 7. @Flower
  Inderdaad een lage boete. Zo’n misdrijf dierenmishandeling hoort naast een fikse boete ook een celstraf bij. Dit moet via de media herhaaldelijk kenbaar gemaakt worden als waarschuwing. Onze natuur moet goed beschermd worden.
  gemodereerd

 8. het had 49000 per vogel moeten zijn
  typisch justitie van suriname weer
  gemodereerd

 9. Ik zou wel aan je Nederlandse autoriteiten wel doorgeven waarmee hij bezig is geweest. Want ook op Schiphol zou hij zelfs harder aangepakt worden. De dierenbescherming is er veel beter geregeld.
  gemodereerd

 10. Vogel smokkelaars moeten in Suriname, na het betalen van een fikse boete, vogelvrij verklaard en in de vrije natuur gedumpt worden.
  gemodereerd

 11. Schandalig , dat die Nederlander met een boete weg komt , de dood van die vogeltjes( in een tandpasta verpakking gedouwd) kun je niet afkopen met een boete , moet toch zeker 8 jaar cel zijn , de straf moet hoog zijn , dat anderen het niet in hun kop halen om ook zoiets te doen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.