Huisvuil problematiek Saramacca nu op bord Openbaar Groen en Afvalbeheer

5
Huisvuil problematiek Saramacca nu op bord Openbaar Groen en Afvalbeheer

Vanaf 2016 wordt het huisvuil in het district Saramacca-Groningen op de hoek van de Misgustweg en Wirantalaan verzameld. Er zou geen sprake zijn van het ‘dumpen’ van alle vuil op deze hoek. Het huisvuil wordt in dit ressort door pick-ups opgehaald en nog dezelfde dag binnen 3-4 uren opgehaald door een grote kraakperswagen op de hoek waar het vuil wordt verzameld. Dit gebeurd al langer dan vijf jaren.

“Deze situatie speelt zich vanaf het jaar 2016. Kijk hoeveel jaren we verder zijn. Nooit heeft iemand er een probleem van gemaakt. En elke dinsdag wordt dat vuil inderdaad daar verzameld. Het wordt niet daar gedumpt. Dus dat onderscheidt moet er gemaakt worden”, zegt Sherin Bansi-Durga, districtscommissaris van Saramacca.

Ongeveer drie maanden terug ageerde een burger over dit probleem via social media. Dit is nog steeds het geval. Het districtscommissariaat van Saramacca heeft deze heer meermalen uitgenodigd om zijn beklag te doen en te kijken naar gezamenlijke oplossingsmodellen. Echter heeft deze burger tot heden niet gereageerd op de uitnodiging van het districtscommissariaat.

Deze case is vanaf woensdag jongstleden volledig overgedragen aan Openbaar Groen en Afvalbeheer van het ministerie van Openbare Werken (OW). Gepland is dat er in een raptempo nog deze maand een aanbesteding zal worden gehouden voor de vuilophaal in dit district.

“Er zijn procedures die gevolgd moeten worden. Die volgen we nu. Er wordt een aanbesteding gehouden. We gaan het overnemen binnen een maandje of drie. Twee tot drie maanden moet alles zover zijn”, zegt Jason Gummels, onderdirecteur afdeling Afvalbeheer Openbaar Groen.

Gemikt wordt dat in januari volgend jaar alles volledig wordt overgenomen door Openbaar Groen en Afvalbeheer. “We gaan twee keer per week ophalen. Er zal geen enkel zak meer tijdelijk geplaats worden wachtend op een kraakperswagen”, zegt Gummels.


5 REACTIES

 1. What about een verbrandding oven ??? En de energie die vrij komt gebruiken om huizen van electriciteit te voorzien.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Hier hoort de regering met een goedt oplosing tekomen, dit moet overal in het landt geregeld worden ,huisvuil probleem moet nu tot het verleden gaan behoren, er moet aan een moderne verbrand instalatie gedacht worden en de staat moet dit niet meer aan particulieren overlaten.
  want de vhp wil alles liberaliseren ,zo hebben ze het openbaar vervoer naar de verdoemenis geholpen en nu zitten we met een stadt vol verrotte bussen die de lucht enorm vervuilen dank zy de vhp, dus politieke partyen Suriname is geen USA of EUROPA, niet alles wat daar goedt is kunnen we hier invoeren.
  trouwens vuilophaal diensten zyn daar staats aangelegenheden en niet particulier.
  gemodereerd

 3. Ja zegt dat maar ze zijn levens gevaarlijk en buitendien krijgen ze straks armen en benen dan gaan ze lopend of kruipend naar de vuilnisbelt 😂
  gemodereerd

 4. browny paarsly , jij zit te lullen , jou baasje heeft 10 jaar lang niets gedaan voor het milieu , dus zwamkop , en juist moet het particulier zijn de overheid moet milieu belasting heffen op vuil van de burger en bedrijven, en de overheid laat een aanbesteding doen , en de goedkoopste kan het vuil ophalen , en het brengen naar een stort of wat iemand hier al zei verbranden in een oven , wel gescheiden het plastic en blik en glas en chemicaliën apart opslaan en niet verbranden
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.