woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieFacebook oplichters bieden goedkope iPhones aan en gaan ervandoor met aanbetaling

Facebook oplichters bieden goedkope iPhones aan en gaan ervandoor met aanbetaling

-

Does Travel - naar Suriname

De twee verdachten Amiet R. (29) en de 22-jarige Rafael M. zijn respectievelijk op vrijdag 15 oktober en dinsdag 19 oktober door de politie van het bureau Leiding 9 A en Nickerie. Beide jongemannen worden ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan oplichting en verduistering.

Via social media werden er onder de naam JAIRAM iPhone telefoontoestellen te koop aangeboden. Hierbij moesten belangstellenden eerst een aanbetaling doen. Nadat de aanbetaling had plaatsgevonden, lieten de aanbieders niets meer van zich horen.

Beide verdachten werden na hun aanhouding overgedragen aan de afdeling Fraude die belast is met het verder onderzoek in deze zaak. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn Amriet en Rafael in verzekering gesteld. Het vermoeden bestaat dat dit tweetal op deze wijze meerdere slachtoffers moet hebben gemaakt.

Benadeelden worden derhalve opgeroepen om zich alsnog in verbinding te stellen met de afdeling Fraude voor het doen van aangifte. Deze afdeling is ondergebracht in het politie bureau Geyersvlijt en ie te bereiken op de telefoonnummers 455830 of 451313.

De politie doet wederom een dringend beroep op de gemeenschap om zich niet beet te laten nemen door lieden die via social media onder een valse naam dan wel facebook profile goederen spotgoedkoop te koop aanbieden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Soms kunnen benadeelden niet bewijzen dat ze het eigendom legaal hebben verkregen. Waarom zulke dingen op social media mn fb aanschaffen terwijl er betrouwbaardere fysieke winkels zijn?


  gemodereerd
 2. zaken doen via facebook is per definitie al dom
  en toch zit heel suriname incl het bedrijfsleven op dat domme medium


  gemodereerd
 3. Voorschot geven en je kent de conditie van dat toestel niet. Je bent dan niet goed wijs.
  Als ik ht toestel zou kopen doe ik dat bij jouw huis want als je mij bedriegt kom ik je halen


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES