vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameNu ook pinpas betalen mogelijk bij Bureaus voor Burgerzaken

Nu ook pinpas betalen mogelijk bij Bureaus voor Burgerzaken

-

Does Travel - naar Suriname

Om het giraal betalingsverkeer verder gestalte te geven bij de overheidsdienstverlening in Suriname is het vanaf dinsdag 19 oktober mogelijk met de pinpas, betalingen te doen bij de verschillende Bureaus voor Burgerzaken (BvB’s) in zeven districten. Dit zegt de directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), Anastatia Kanapé-Pokie. De officiele lancering van de nieuwe dienstverlening werd gedaan op het Bureau voor Burgerzaken Flora. Daarbij zijn de eerste twee POS-betalingen verricht voor documenten van het CBB.

Alle BvB’s in Paramaribo, Wanica, Para en Marowijne beschikken nu over het Point of Sale (POS); de bancaire elektronische betalingsmogelijkheid. Terwijl er in Commewijne, Saramacca en Nickerie slechts ‘enkele’ BvB kantoren over deze POS mogelijkheid beschikken. CBB-directeur Kanape-Pokie hoopt dat in een later stadium deze betalingsmogelijkheid ook in de districten Coronie, Brokopondo en Sipaliwini mogelijk worden. De bedoeling is dat personen die gebruik wensen te maken van de diensten van het CBB, lange rijen bij de banken en pinautomaten kunnen vermijden.

De CBB topvrouw benadrukt dat elektronische betalingen efficiënter zijn temidden van de Covid-pandemie. Daarnaast is het ook veiliger voor de medewerkers van de bureau’s omdat zij dan fysiek met kleinere geldsbedragen te werk kunnen gaan.

“De minister van Binnenlandse Zaken heeft vanaf zijn aantreden verbetering beloofd in de dienstverlening van het ministerie en het CBB en dit is de zoveelste kleine stap in de goede richting”, onderstreept Joan Sanamin. Zij is onderdirecteur Financieel Beheer van het ministerie van Biza.

De POS-apparaten voor de elektronische betalingen worden geleverd door de Finabank N.V. Almar Giesberts, Chief Commercial Officer (CCO) van de bank, noemt de ingebruikname van de eerste POS-machine bij het CBB een historisch moment. “Ik ben ervan overtuigd dat de dienstverlening van het CBB nu nog sneller, gemakkelijker en veiliger zal plaatsvinden. Pinnen bij CBB is gratis”, aldus Giesberts.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. Goed bezig , om steeds meer giraal betalingsverkeer plaats te laten vinden .
    Een pluim voor de minister van binnenlandse zaken Bronto Somohardjo , zijn belofte is nu uitgekomen.
    Regering nu nog al die andere beloftes uitvoeren en schroom niet om alle ndp boeven op te sluiten , en zorg dat hoefdraad opgepakt wordt en al het gestolen geld weer terug komt , niet in de doofpot stoppen , maar actie tonen , en dan komt het vertrouwen van het volk weer terug.


    gemodereerd
  2. Forza , dankzij bouterse lopen wij hier jaren achter , hij wilde toch niets met Nederland , en hij met zijn clubje weten niet eens wat pinnen is , zij waren bezig met geld innen ( stelen) van het volk , en nu mogen ze ook nog van deze regering genieten van al dat gestolen geld , kromme wereld he.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES