zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenEconomieCLO vraagt aandacht voor meer geld ambtenaren en ziekenhuispersoneel

CLO vraagt aandacht voor meer geld ambtenaren en ziekenhuispersoneel

-

Does Travel - naar Suriname

Het nieuwe bestuur van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) heeft aandacht van president Chandrikapersad Santokhi gevraagd voor een nieuwe loonreeks voor de Algemeen Ambtelijke Dienst en het ziekenhuispersoneel in Suriname.

Deze twee groepen zijn sinds de onderhandelingen van 2018 achtergebleven en nog niet ontkoppeld uit het Functie Informatiesysteem van de Overheid (FISO). “Er zijn dus steeds groepen uit FISO ontkoppeld, maar deze twee groepen zijn achtergebleven. Daar willen we aandacht voor hebben”, deelde CLO-voorzitter Michael Miskin mee na een officieel kennismakingsbezoek van het nieuwe bestuur met de president op maandag 18 oktober. 

Miskin merkte op dat er momenteel negen loonreeksen zijn. “Er was eerst een gegeven aan leerkrachten in 2017 en na de loononderhandelingen van 2018 zijn er daarna nog 7 loonreeksen gekomen, maar de bureauambtenaren en het ziekenhuispersoneel zijn in FISO achtergebleven”, zei de CLO-topman. De regering zal dit meenemen in de onderhandelingen met de vakbeweging.

Santokhi deelde mee dat de regering bereid is om meer financiële injecties te geven aan de werkenden, maar er moeten eerst middelen vrijkomen. De injecties die reeds gegeven zijn in de vorm van koopkrachtversterking, komen volgens het staatshoofd door enorme besparingen. De president somde de maatregelen op die genomen zijn om te komen tot de besparingen en het stabiel houden van de economie.

Tijdens dit bezoek is de rol van CLO in het tripartiet overleg tussen de regering, vakbeweging en het bedrijfsleven besproken. In het tripartiet overleg wordt er verder onderhandeld over een pakket aan maatregelen die moeten leiden tot duidelijke zaken met betrekking tot koopkrachtversterking, belastingverlichting, het sociaal vangnet, werkgelegenheid en het prijsbeleid.

De CLO verwacht dat richting 1 januari 2022 de belastingschijven bijgesteld worden, zodat de mensen meer koopkracht krijgen. Het vakbondencollectief ziet graag dat de koopkrachtversterking geïncorporeerd wordt in het loon en dat het komend jaar een nieuwe algemene loonronde zal zijn ingevoerd. De CLO-voorzitter mikt op begin 2022.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
  1. De ambtenaren verdienen meer dan genoeg voor het werk wat ze doen. De 3000 ambtenaren die last minute in dienst zijn aangenomen, ambtenaren die naar werk gaat alleen om te tekenen voor de aanwezigheid. De productieve tijd is minder dan 50% en bij de afro Afrikaanse ambtenaren is de productieve tijd nog lager. Een land in ontwikkeling brengen met deze soort mensen is onmogelijk. Eerst moet 50% procent van de ambtenaren ontslagen worden, daarna de hard werkende belonen op basis zijn/haar prestatie.


    gemodereerd
  2. CLO , ga nu eens eerst aan het werk en geef die spook ambtenaren op , U weet toch welke dat zijn , kijk en als deze spook ambtenaren geen loon meer krijgen , en ook hun salaris van 15 maanden terug stort , nou CLO dan zit er loonsverhoging in.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES