Tachtig medewerkers Financiën krijgen Nederlandse taalvaardigheidscursus

10
80 medewerkers Financiën krijgen Nederlandse taalvaardigheidscursus

Tachtig medewerkers van het Ministerie van Financiën en Planning in Suriname krijgen een Nederlandse taalvaardigheidscursus. Na afronding van de cursus kunnen de medewerkers schriftelijke zaken, zoals een rapport, brief of een tekst, duidelijk, helder, concreet en gestructureerd opbouwen en zinnen correct formuleren.

Het Opleidingscentrum Financiën is op maandag 18 oktober gestart met deze cursus. De medewerkers zijn ingedeeld in acht lesgroepen van tien personen en de lessen zullen fysiek worden verzorgd, meldt het ministerie. De cursus bestaat uit de vier modules: spelling, grammatica, formulering, en schrijfvaardigheid.

De duur van elke module is vastgesteld op twintig lesuren van 45 minuten. De modules worden afgesloten met examens. Mevrouw G.S. Kanhai-Jaglal zal deze cursus verzorgen.


10 REACTIES

 1. Het moet echt niet gekker worden; worden mensen niet gescreend op deze kwaliteiten voordat ze in dienst genomen worden? Lagere schoolstof…. nederlandse taal, niveau MULO at most!!! Of moet er weer iemand anders een chow tjap maken? Belachelijk hoor, en dan nog het gore lef hebben om het in de krant te plaatsen. Ik zou me als Ministerie van Financien schamen!!!!
  gemodereerd

 2. @ Sandra

  Je slaat de spijker op zijn kop, hoe werd er dan op kantoor en naar de klanten toe, dan gecommuniceerd vraag ik me zelf af!!!
  ”In het Turks soms” er moeten toch ook brieven naar instellingen en bedrijven, geschreven worden ????

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 3. Het is wel nodig helaas, want de Nederlandse taal is tegenwoordig bij veel surinamers heel slecht. Ik merk vaak dat ze woorden verkeerd gebruiken:
  Een paar voorbeelden: gelden ipv Het geld, gereedschappen ipv het gereedschap, grondenrechten ipv grondrechten enz.

  Hopelijk worden er meer cursussen aangeboden
  gemodereerd

 4. Snapt u nu, waarom Suriname in het buitenland als een derde wereldland wordt beschouwd?
  Bovendien zijn dit interne cursussen. Waarom wordt dit zo naar buiten gebracht? Het lijkt wel anno 1955. Toen stond ook in de surinaamse kranten wie er allemaal geslaagd waren voor de cursus typen 🙈
  gemodereerd

 5. Dat er mensen op de verschillende ministeries werken die de Nederlandse taal (in woord en schrift) niet machtig zijn, heeft alles te maken met het gevoerde beleid van de ndp in de afgelopen 10 jaar. Kwaliteiten en capaciteiten waren niet belangrijk. Sollicitatiebrief, intakegesprek en formatieplaatsen binnen de organisatie evenmin.
  Is gewoon een erfenis van bruin gebakken peren voor deze regering.
  gemodereerd

 6. @Sandra waarom zo’n gekke reactie het is toch heel normaal dat men tegenwoordig in elk beroep steeds word bijgeschoold om naar behoren te kunnen functioneren. Waarschijnlijk ben je in het oude blijven hangen en nooit een opfriscursus gehad.
  gemodereerd

 7. Ai boi Nederlands die in Nederland wordt gesproken is domme taal. Surinamers surinamers toch Taal hoort ook bij Een Land zijn Identiteit triest voor woorden dit . Ik dans Liever Chango en spreekt liever Chango Taal zelfs In Holland mijn eigen identiteit is heel belangrijk. Nederlands in Nederland ziek aso taal.
  gemodereerd

 8. In Suriname gebeurd alles in de omgekeerde volgorde! Wat voor werk doen deze mensen bij Financiën??? En kunnen ze onze geachte parlementslid Renet Wahki ook laten aansluiten bij deze spoedcursus.
  gemodereerd

 9. Uitermate kwalijk, mensen in dienst nemen die niet eens de taal beheersen. Deze cursus had in stilte intern verzorgd moeten worden. En nu schaamteloos of zelf trots in de publiciteit treden met dit bericht….vuile was met trots tentoon stellen…
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.