dinsdag, april 16, 2024
HomeIngezondenOPINIE: Reactie op schrijven Ruben Ravenberg over ABOP en BEP

OPINIE: Reactie op schrijven Ruben Ravenberg over ABOP en BEP

-

Does Travel - naar Suriname

[INGEZONDEN] – Met grote belangstelling en verbazing heb ik het artikel gelezen waarin dhr. R. Ravenberg stelt dat de ABOP en de BEP bij verkiezingswinst, duurzame ontwikkeling van het binnenland steeds prediken maar bij formatiesgesprekken geen belangstelling tonen voor het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Berust dit echt op de waarheid!?

Verschillende politieke partijen hebben getracht de ontwikkelingen op het gebied van onderwijs te brengen voor het achterland maar het is slechts enkele gelukt. De bouw van de Nucleus Centra in Brokopondo en Albina die als doel had de leekrachten te trainen en het te gebruiken als tussenstation tussen Min. OWC , Bureau Onderwijs Binnenland en het onderwijsveld in het binnenland. Jammer  kunnen we nu stellen dat het aanvankelijke doel, van dit mooi plan in uitvoering door  politiek de grond ingeboord werd.

Ik wens nu inhoudelijk te reageren op dat geen de heer Ravenberg stelt. Hij zegt: ‘dat de ABOP en de BEP bij verkiezingswinst, duurzame ontwikkeling van het binnenland steeds prediken maar bij formatiesgesprekken geen belangstelling tonen voor het ministerie van Onderwijs,Wetenschap en Cultuur.

Ten eerste wil ik erop wijzen dat het een grote leugen is. Om mijn mening te staven wil ik u vragen met mij de geschiedenis in te gaan. In A-Combinatie verband was het  tot tweemaal toe de ABOP die weigerde om het ministerie van Onderwijs onder beheer van AC te accepteren.In het geval van de BEP was het anders. Ik verwijs u in dit kader naar de onderhandelingen die hebben geleid tot mede regeerverantwoordelijkheid in 2010. De BEP is altijd voorstander geweest omdat middels goed onderwijs, duurzame ontwikkeling gewaarborgd wordt. De ABOP heeft steeds geweigerd mee te werken aan de gedachte gang van de BEP.  Met het ministerie van Onderwijs voor AC zou wijlen Caprino Alendy de Minister worden. Dat was een ware nachtmerrie voor de ABOPleider.

Ten tweede was de BEP nooit in de gelegenheid geweest om welke ministerie dan ook  op te eisen. In AC werd altijd overleg gepleegd na een onderhandeling. BEP gaf de voorkeur aan democratische  raadpleging om te komen toteen eisenpakket voor AC.Dat de ABOP van dhr. Ravenberg nooit het ministerie van Onderwijs wilt beheren,zal zeker liggen aan het feit dat er geen persoonlijke voordeel te behalen zijn voor de leiding van zijn partij.

Tenslotte valt het op dat in de regeringen waarin de ABOP zitting heeft gehad of nog zit ze nooit iets zinnig zegt over het onderwijs noch in het kustgebied noch in het achterland. Anders dan wanneer het te maken heeft persoonverheerlijking van de voorzitter. Wel erg vreemd.

Ik wil dhr. R. Ravenberg van verwittigen, indien het hier om onwetendheid gaat, dat hij zich eerst goed en juist moet laten informeren alvorens onwaarheden te verkondigen.  Trouwens de ABOP kan zich voor eens en altijd meer betrokkenheid tonen voor  onderwijs, educatie, training en vorming. Come up de heer Ravenberg. Er is werk aan de winkel voor u en uw partij.

Met de 9 zetels kon u het Ministerie van Onderwijs hebben opgeeist in deze regering. Weer eens heeft de ABOP nagelaten dit te doen.

S.W Sinco

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. Zolang het racistische kiesstelsel niet gewijzigd is ,krijg je met dit probleem te maken.
  Marrons zijn vertegenwoordigd in alle politieke partijen of niet? Waarom hebben zij een status apartus, dus met andere woorden als ik in het oerwoud woon, is mijn stem een daalder waard !!!!!!
  Het binnenland heeft sinds haar bestaan zoveel hulp gehad van alle politieke partijen van alle voorgaande regering, maar komt er ontwikkeling daar??????
  Zelfs bepaalde presidenten hebben bewust andere districten genegeerd zoals, Commewijne, Saramacca en Nickerie, tijdens regenperiode verzopen deze districten maar men was bezig om het binnenland te voorzien van alle voorzieningen.
  Waarom ziet men niet in dat het binnenland nooit zelfredzaam zal zijn, het gaat over 100 jaar ook niet lukken en men weet dondersgoed waarom niet !!!!!


  gemodereerd
 2. Dat Bep noch ABOP nooit interesse hebben getoond voor een de invulling van de post ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft alles te maken met het feit dat binnen de gelederen van deze partijen geen geschikte kandidaten te vinden zijn. Voor een dergelijke functie moet je meer in je mars hebben dan een mba. Komt nog bij dat de verdeeldheid tussen deze partijen groot is. Daar waar ze zich juist sterk zouden moeten maken voor meer eenheid teneinde de ontwikkeling van het achterland te stimuleren, op te komen voor de rechten en leefomstandigheden van binnenlandse bewoners, bestrijden ze elkaar. Dus meneer Sinco, houd op met dat moddergooien en ga pleiten voor meer eenheid en saamhorigheid tussen BEP en ABOP en zorg ervoor dat de leden van uw partij goed geschoold zijn om bestuur functies aan te kunnen.


  gemodereerd
 3. ABOP!!!! Is een partij van een sekte leider. Die meer met persoonlijke belangen bezig houdt, dan volksbelang!
  zie de uitspraken van de vice-president : Mijn kinderen moeten ook eten!
  Ik luister niet naar kritiek!
  Weglopen tijdens RVM vergadering (chantage)!
  Roepen tot éénheid om een blokvorming van nazaten van Afrikanen in Suriname!
  Met 1 doel om aan de macht te blijven!
  Dezelfde Ronnie Brunswijk, die het ministerie van Energie niet gunt aan de NPS, dezelfde Ronny Brunswijck die BEP heeft verraad!!

  De heer Ravenberg succes met je sekte leider, maar ABOP is geen democratische partij. Er zijn feiten genoeg!!!


  gemodereerd
 4. Je mag die goeie heer daar boven op je blote knieën bedanken dat de ABOP het Ministerie van onderwijs NIET onder hun hoede hebben gehad. Wie van de ABOP is daarvoor geschikt? Geen enkele ABOP minister in de huidige regering presteert optimaal op dit moment.


  gemodereerd
 5. @Eersel, de Marrons hebben recht op eigen politieke partijen omdat de traditionele partijen met name NPS en VHP, nooit serieus aandacht hebben geschonken aan de emancipatie van deze groep. Uit ontevredenheid hebben de Marrons hun eigen politieke partij opgericht. Thans wil men de Marrons weer in een verdomhoekje (buitenspel )plaatsen. Met allerlei drogredenen proberen sommigen medestanders te krijgen om het kiesstelsel te veranderen. De achterliggende gedachte is het toepassen een verdeel en heers over politiek. Met name NPS en VHP hebben hun eigen verborgen agenda met dit plan. De Marron politieke partijen en de NDP moeten nooit met dit plan instemmen. De Marrons worden met dit plan teruggeworpen naar iets dat doet lijken op apartheid.
  De Abop heeft ook geen belang bij het activeren van goed onderwijs in het achterland van Suriname. Brunswijk heeft geen belang bij Marrons die zeer geschoold zijn en die hem mogelijk van de troon stoten. Zijn hele imperium kan door een massa goed opgeleide Marrons onderuit gehaald worden. Brunswijk heeft zijn eigen agenda. Hij wilt zo lang mogelijk de grote leider van Marron zijn.


  gemodereerd
 6. Niet alleen onderwijs is zoek in ht binnenland, nu ook medische zorg.
  Als men aan binnenland denkt, bedenkt men er is goud en hout te halen.


  gemodereerd
 7. Wat ik ervan begrepen heb zijn Ruben Ravenberg en S.W.Sinco het met elkaar eens met betrekking tot het ontbreken van belangstelling van ABOP voor Onderwijs. Het verschil tussen deze twee heren is dat Sinco vindt dat de BEB wel belangstelling had voor onderwijs, maar ABOP hen dat ministerie niet gunde. Het eindresultaat is in beide gevallen heyzelfde voor het Binnenland.


  gemodereerd
 8. wat een goed stuk. altijd goed om een aantal meningen tegen elkaar af te wegen, daarmee komt een goede oplossing te voorschijn en worden alle pijnpunten blootgelegd. gaan betrokkenen zich hier wat van aantrekken?
  een voorstel: de granman of inheemsenhoofdman dient zelf ook een managementstudie te hebben gevolgd om zijn land adequaat te kunnen ontwikkelen en managementvaardigheden te ontwikkelen. desnoods doet hij dat in de stad, desnoods in een ander land. anders zal hij nooit een volwaardig gesprekspartner kunnen worden voor rovers en andere internationals die het land willen uitgraven en er kraaltjes voor in de plaats terug willen geven.


  gemodereerd
 9. deze twee politieke partijen de abob en de bep hebben echt geen geschoolde mensen in hun gelederen , en dat komt omdat ze beiden samen met de ndp regeert hebben , en ja die ndp bestaat alleen uit boeven en ongeschoold kader , nou dan wordt je ook zo


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES