dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieJustitie en Politie komt met criminaliteitsurgentieplan

Justitie en Politie komt met criminaliteitsurgentieplan

-

Does Travel - naar Suriname

De golf van ernstige misdrijven van de afgelopen weken en het steeds toenemende roekeloos rijgedrag met als gevolg verkeersdoden en zwaar lichamelijk letsel, hebben het ministerie van Justitie en Politie doen besluiten een Criminaliteitsurgentieplan uit te voeren. Het Korps Politie Suriname is belast met de uitvoering, terwijl vanuit het ministerie en vanuit het Kabinet van de President capaciteitsversterking zal worden verleend. De regering verwacht binnen afzienbare tijd  tastbare resultaten.

Operatie Saka Yu Tempo is reeds enige tijd in uitvoering. Echter is gebleken dat deze operatie nog niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd. De verkeerscriminaliteit viert hoogtij. Gewelddadige gewapende overvallen in woningen, bedrijven en op de openbare weg vinden met regelmaat van de klok plaats, meldt het ministerie.

De regering dient ten alle tijde de veiligheid van de burgers te waarborgen. De regering erkent de problemen waarmee het Korps Politie Suriname (KPS) te kampen heeft. Het gaat daarbij voornamelijk om personeelstekort, gebrek aan middelen voor verkeershandhaving  en gebrek aan adequaat rollend materieel. Het Criminaliteitsurgentieplan is bedoeld als ondersteuning aan de politie.

Hoofdlijnen van het plan zijn verhoogde surveillances  om de zichtbaarheid  van de politie en haar bijstandsteams te verhogen.  Dit zal bestaan uit politievoertuigen en tijdelijke inzet van aangehuurde voertuigen, bijstand van het Nationaal Leger en de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS), alsmede assistentie van geselecteerde bonafide particuliere beveiligingsbedrijven die voldoen aan de criteria van het Ministerie, een en ander vooruitlopend op de definitieve regulering van de sector.

In het plan zijn er ook bijzondere operationeel-technische acties voorbereid die een preventieve werking moeten hebben en die de pakkans van verdachten moeten vergroten. Het uiteindelijke doel is het veiligheidsgevoel van de burgerij te verbeteren.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Het veiligheidsgevoel van de burger kun je alleen maar weer te krijgen , als deze regering eerst de paarse agenten en paarse militairen eruit schopt , alle ndp toppers opsluiten voor hun misdaden tegen het volk en de straffen verhogen.

  Tegen een braziliaan romario s , is 35 jaar cel geeist voor twee moorden , berovingen en gijzelingen , dus een goede eis ,
  hoe is het mogelijk dat die bouterse maar 20 jaar krijgt voor 15 moorden , en nog zit deze moordenaar nog steeds niet vast en kan gewoon vrij rondlopen en kan ook nog door zijn uitspraken het volk misleiden.


  gemodereerd
 2. Geen plan maar actie.
  Vliegende brigade zou prijzen aanpassen. Weggevlogen.
  Niemand doet niets in Su. Soso ellende


  gemodereerd
 3. ” …
  Het Criminaliteitsurgentieplan is bedoeld als ondersteuning aan de politie.

  Hoofdlijnen van het plan zijn verhoogde surveillances  om de zichtbaarheid  van de politie en haar bijstandsteams te verhogen.  Dit zal bestaan uit politievoertuigen en tijdelijke inzet van aangehuurde voertuigen, bijstand van het Nationaal Leger en de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS), alsmede assistentie van geselecteerde bonafide particuliere beveiligingsbedrijven die voldoen aan de criteria van het Ministerie, een en ander vooruitlopend op de definitieve regulering van de sector.
  … ”

  Het werd tijd ! No Nonsense ! No mercy !
  Ik wens een ieder die meewerkt aan een veilig Suriname heel veel succes !

  Maar KPS zal ook zelf op orde gebracht moeten worden. Het is een rommel bij KPS !
  KPS is geen geoliede machine, geen team dat werkt in eenheid voor land en volk.

  Belfort is bezorgd en opstandig omdat hij alleen tuig heeft geaccomodeerd bij JusPol ! Deze bende moet aan de zijlijn gezet worden ! Formeer kwalitatief goede en competente teams onder leiding van competente en gemotiveerde leiders, leiders met visie en daadkracht en dat kunnen ook vrouwen zijn !

  Amoksie kan onderzoeken of het bedrijfsstructuur van JusPol aangepast kan worden zodat de Klaag Politie Suriname aan de kant gezet kan worden en een nieuwe afdeling de leiding overneemt met de gewenste mentaliteit.
  Klojo’s als Atompai, Prade and friends moeten opgedonderd worden of moeten plaats nemen op de reserve bank !
  JusPol moet dringend gereorganiseerd worden !

  Wij willen een representatieve en betrouwbare JusPol !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 4. Symptoombestrijding, de criminelen nemen ff rust voor 2021 en komen dan in 2022 nadat deze surge vd regering is afgelopen, weer op de proppen.


  gemodereerd
 5. Contradictio in terminis; “Niemand doet niets in Su”.
  Dus een ieder doet iets in Su?


  gemodereerd
 6. Er is nog rollend materiaal en materieel bij poc dat ook gebruikt kan worden. De spullen zitten daar te roesten. Wat doet atompai en prade daarmee. Of zien ze dat niet. Zomaar honderden duizend euro verliest dat ook ingezet kan worden. President gaat u kijken wat daar licht te verroesten.


  gemodereerd
 7. Dat werd tijd…
  Hopelijk gaat dit meer opleveren dan Operatie Saka Yu Tempo, dat veel weg heeft van pappen en nat houden. Met harde hand optreden en zwaarder straffen, zet meer zoden aan de dijk!
  Je zou verwachten dat een dergelijk plan van de min. van JustPol zou komen, niks is minder waar, het komt van de kabinet van de President!
  Eens te meer blijkt dat die Moks-aleisi, volkomen ongeschikt is. Idem voor Prade en Anopai!
  Het zijn gewoon bankvullers!


  gemodereerd
 8. Suriname is kampioen om commissies in te stellen en geweldige plannen te maken. Ik ben toch wel benieuwd wat het allemaal oplevert. Op geen enkel gebied merk ik vooruitgang op dit moment. Het blijft bij al die mooie praatjes?? Waar blijven die kritische parlementsleden?? Of zijn het alleen maar jaknikkers??


  gemodereerd
 9. eigen+ mening , of is het mening+ eigen of toch eigen + mening , jaknikkers zijn toch paars , 10 jaar lang hebben we dat meegemaakt en ons ( eigen ) volk mocht geen (mening)geven want ze stalen alles van ons , dus droeftoeter jij houdt je ( mening) maar voor jou (eigen)

  goh mensen hebt je gehoord dat Suriname kampioen is geworden , maar van wat , misschien heeft iemand een eigen mening wat voor kampioen we zijn geworden


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES