Opleiding voor Militaire Politie weer hervat

3
7 nieuwe hulpofficieren voor Korps Militaire Politie
Luitenant-kolonel Petrus Wasimin, commandant van het Korps Militaire Politie.

Het Korps Militaire Politie (KMP) in Suriname heeft begin deze maand de basisopleiding voor militaire politie weer hervat. Luitenant-kolonel Petrus Wasimin, commandant van het KMP, zegt dat de hervatting van deze opleiding nodig was vanwege de onderbezetting.

“Er zijn goede gesprekken met de Surinaamse minister van Defensie geweest en ook binnen de Defensieraad. Uiteindelijk kregen wij groenlicht van de minister om op 4 oktober te starten met de opleiding en dat is nu dus ook gebeurd”, aldus de commandant van het KMP.

Er is veel animo om opgeleid te worden tot lid van het KMP. Aan deze opleiding nemen 62 personen deel. Overste Wasimin streeft ernaar om deze groep na de afronding van deze opleiding in februari 2022 te laten beëdigen.

Vanwege de pandemie kon de opleiding in de afgelopen periode niet worden voortgezet. Nu het eindelijk is hervat, wordt gehoopt dat alles vlot zal verlopen en er geen onderbrekingen meer zullen plaatsvinden.


3 REACTIES

 1. Zijn deze mensen goed gescreend?
  Of ze geen criminele achtergrond hebben.
  Anders is het water naar zee dragen.

  Ik rust
  Djamoe
  gemodereerd

 2. Onderbezetting is nooit goed.
  Ik wens deze 62 personen veel sterkte toe.
  En bescherm ons van buitenaf en help het volk in het land.
  gemodereerd

 3. Hoeveel beveiigers heeft |Suriname per 1000 burgers? Tussen, militairen en hun politie, politie, prive beveiligings diensten, wachters etc? Is criminaliteit echt de hoogste ter wereld in Suriname?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.