CoreStats doet consumentenpeiling in Suriname

2
Run op levensmiddelen in supermarkten Suriname
Drukte bij G-Sale supermarkt

De afgelopen twee jaar heeft onderzoeksbedrijf CoreStats consumenten data verzameld middels een peiling. Hiermee kan er inzicht verkregen worden in de gedragingen en voorkeuren van de Surinaamse consument.

De overheid, organisaties, (startende) ondernemers kunnen de data gebruiken om hun beleid ten aanzien van consumenten te helpen verbeteren. Ook marketingcampagnes kunnen hiermee verder verfijnd worden om maximaal rendement te behalen, meldt het bedrijf.

Ongeveer 1.500 respondenten in Suriname (exclusief district Sipaliwini) werden persoonlijk geïnterviewd rekening houdend met een betrouwbaarheidsniveau van 95% en een foutmarge onder 5%. De peiling zal jaarlijks uitgevoerd worden. Momenteel wordt data over 2021 verzameld.

De resultaten van het laatste onderzoek zullen de komende weken gepubliceerd worden. Binnenkort presenteren zij ook Suriname’s eerste Consumer Confidence Index (CCI).

Hieronder de resultaten van de peiling in 2020.


2 REACTIES

 1. de consumentenpeiling is alleen gevraagd aan ndp-ers , die veel geld hebben , maar klagen dat de consumptie prijzen zijn gestegen en deze regering , ja dat deze regering het beter doet dan hun paarse regering van 2010-2020 , dus klojo’s gewoon betalen en dan komt ook onze gestolen gelden terug , je leven als een VREK is afgelopen
  gemodereerd

 2. Interessant onderzoek !
  Het lijkt wel een goed beeld te geven.
  Over het algemeen is te zien dat de meeste mensen toch wel gelukkig en optimistisch zijn.
  De meesten zijn ontevreden over de economische situatie, terecht en begrijpelijk. Maar gaan wel verstandig om met hun inkopen en de meesten hebben er vertrouwen in dat het komend jaar beter zal gaan.

  Verder is te zien dat de grijze groep vrij groot is. Wat is kenmerkend aan deze groep,
  zijn het gewoon twijfelaars of
  zijn het meelopers die zich constant afvragen wat andere uit hun direkte omgeving zouden doen of zouden vinden van hun keuze of
  is het ontwetendheid of
  zijn er anderen redenen voor die onzekerheid, dat weifelen en twijfelgedrag ?
  De omvang van deze groep is gevaarlijk groot ! Deze groep bepaalt wat de doorslag zal zijn en hier wisten de paarse profeten heel sluw gebruik van te maken d.m.v. hun populistische Fata Morgana’s.
  Ontwikkeling en kennisverruiming / realiteitszin / verantwoordelijkheidsgevoel van deze groep is urgent voor een duurzame ontwikkeling van Suriname !

  Uit deze resultaten is ook af te leiden dat de kreten van de paarse paniekzaaiers eigenlijk losse flodders zijn die bedoeld zijn om destabilisatie te creëren.

  Het overgrote deel van het volk van Suriname staat dus niet achter de paarse philosophy en hadden er ook nooit echt achter gestaan !

  Wetenschap is alleen waardevol als het constructief gebruikt wordt !

  Suriname voorwaarts !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.