Veel vraagtekens bij ontwikkelingen in roofzaak KFC Lalla Rookhweg

20
https://www.waterkant.net/suriname/2021/10/15/verdachte-kfc-overval-abusievelijk-in-vrijheid-gesteld/
Dervinio D.(19) heeft bij de politie bekend, maar werd vrijgelaten.

De ontwikkelingen in de zaak, waarbij een groot geldbedrag bij KFC Lalla Rookhweg werd buitgemaakt, roepen vooralsnog veel vraagtekens op. In deze zaak zijn Dervinio D.(19) en Iseah S.(19), beide collega’s maar ook neven van elkaar, deze week aangehouden en in verzekering gesteld door de recherche van Paramaribo.

Een deel van de buit werd aan de politie overhandigd en is in beslag genomen. Of het om het volledig verdeeld aandeel van de buit gaat is vooralsnog onduidelijk. Opmerkelijk genoeg werd Dervinio, wiens moeder zelf ook bij de politie werkt, precies een week na de diefstal in vrijheid gesteld door justitie. Gezegd wordt dat dit abusievelijk zou zijn.

Aan de hand van camerabeelden van het bedrijf werd Dervinio als verdachte aangemerkt. Op de beelden is duidelijk te zien dat twee mannen gezeten op een bromfiets, de zaak via de achterkant aandeden. De mannen die ongewapend waren en integraal helmen op hadden, maakten de achterdeur open en liepen regelrecht naar de kluis waar de sleutel nog aan was.

Dervinio die op dat moment in de keuken was en de twee mannen zag, bleef staan en wachtte totdat de mannen met medeneming van de buit weer via de achterdeur wegliepen. Na enige tijd te hebben gedraald, nam hij een kijkje via de achterdeur of de mannen weg waren en sloeg daarna alarm dat er een gewapende roofoverval was gepleegd.

Gaande het onderzoek werd D. door de politie opgeroepen voor verhoor. Hij werd door zijn vader en moeder, die zelf onderofficier is bij het Korps Politie Suriname, naar het politiebureau gebracht. Aan de hand van het onderzoek kwam Iseah S. in beeld. Beiden jongemannen hebben uiteindelijk bekend en werden na te zijn voorgeleid in verzekering gesteld.

De redactie verneemt dat Dervinio een deel van de buit aan zijn neef Iseah S. gaf. Dat geldbedrag zou echter een dag later door de vader van Dervinio weer op een afgesproken locatie zijn opgehaald. Het gestolen deel dat Dervinio had ontvangen, werd pas dagen later door een familielid aan de politie overhandigd en in beslag genomen.

Precies een week na de diefstal werd Dervinio D. per ongeluk door justitie in vrijheid gesteld. Onduidelijk is nu hoe justitie verder gaat met de zaak tegen deze jongeman, die verdacht gedrag vertoonde op beeld en ook nog een volmondige bekentenis heeft afgelegd.

De twee andere verdachten waarvan een reeds bekend is bij de politie zijn nog voortvluchtig. Recherche Paramaribo heeft de zaak in verder onderzoek.


20 REACTIES

 1. Na alle berichten over de politie agenten in Suriname zou men zich af kunnen vragen of het Korps Politie Suriname een criminele organisatie is verworden, die in stand gehouden wordt door belasting gelden van de burgers van Suriname. Vader van Dervinio D die zelf onder officier is bij de Korps Politie Suriname, haalt op een afgesproken plek een deel van het gestolen geld op. Moeder die ook bij de politie werkt zorgt dat zoon wordt vrij gelaten… Nog geen 48 uur geleden 2 politie commissarissen opgepakt i.v.m. drugsvangst ter waarde van 15 miljoen euro…. Voorzitter politie bond komt sinterklaas spelen in Europa met stapels euro biljetten, waarvan de herkomst dubieus is, gezien zijn maand salaris…. Grote partijen drugs vanuit Suriname geëxporteerd naar Europa terwijl de politie een controlerende rol heeft…Vrijwel dagelijks berovingen in Suriname waarbij de meeste zaken onopgelost blijven…Burgers die beroofd worden door personen in politie uniform…Ik kan mij herinneren dat er vorig jaar veel ophef was over personen met een crimineel verleden die toegelaten zouden worden in het politie korps. Santokhi wilde dit voorkomen, maar onder druk van de ABOP ( met name Belfort) zijn deze personen toch toegelaten. Ik denk dat de komende jaren een grote schoonmaak in het politie korps nodig is om het imago te herstellen.
  gemodereerd

 2. Deze inside job is blijkbaar gepleegd met medewerking van KPS !

  Het is een puinhoop bij KPS !
  ABOP kan JusPol niet reorganiseren. ABOP heeft geen visie, geen kennis en geen daadkracht !

  Wij willen een veilig Suriname !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 3. Als je in Suriname een beetje macht en geld hebt , kan je alles maken. Blijkt weer. Stef blok had 1000% gelijk.
  Suriname lijdt aan een kanker gezwel en het is moeilijk te bestrijden.
  gemodereerd

 4. Oei oei gedrag is een afgeleide van wat de huidige coalitie laat zien.
  Familie gaat vor zij mgen toch ok gebruik maken van de priveleges die de regeringsleiders hebben alsdus Brunswijk.
  Welnu je vader is onderofficier bij de politie en je moeder werkt ook bij de politie.
  Hoezo abusievelijk vrijgelaten?
  Indien er niemand gewag van had gemaakt was deze jonge crimineel in spé, zoon van politie ambtenaren, met opzet vrijgelaten en was de zaak in de doofpt beland.
  Het recht geldt voor iedereen dus ook voor de zoon van deze 2 agenten. Hij heeft dus nu een crimineel verleden en zal dus waarschijnlijk de nadelen hiervan ondervinden.
  Ouders hadden veel meer tijd en effort moeten zetten in de opvoeding van deze zoon en meer de normen en waarden bijbrengen
  gemodereerd

 5. Wat een puinhoop is het in suriname zeg! Het politie-apparaat is een grote corrupte bende erg pijnlijk om te lezen. Komt het ooit nog goed?
  gemodereerd

 6. Zijn moeder is onderofficier bij de politie, daardoor heet de agent die hem moest bewaken de heer R. Names and Faces en zijn advocaat is mevr. G. Doofpot.
  gemodereerd

 7. Gewoon vreselijk. Nu zien we hoe de wapens van de politie gebruikt en gestolen kunnen worden door derden.
  Het leven is duur maar deze bedragen zijn de moeite niet waard.
  Su is geen land voor jongeren, ouderen of mensen met beperking.
  Erg triest. School is tegenwoordig voor rijken. Adek is rotzooi, particuliere scholen moet je duizenden en euro betalen.
  gemodereerd

 8. Ohhhhh,,,,,, zijn moeder zit bij de politie, dan ben ik bang dat deze pleuris jong, straks als vrije man rondloopt !!!! ”Vriendjes politiek tok”

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 9. Hoe kan KPS dit accepteren, je kan zien dat de leiding van KPS zijn corrupt en crimineel.
  Chan ruim de rommel op en ook de minister.
  gemodereerd

 10. Als pa en ma hier iets mee te maken hebben moeten ze op staande voet worden ontslagen. Wat een boeven bende is KPS……Prade….je goede naam en eer gaan eraan…….leg je functie neer….verlaat dit kankergezwel anders wordt je ook als crimineel gezien straks
  gemodereerd

 11. Nou hebben die hollanders gelijk of niet laat mij het weten wie niet eens is.
  Failed failed rovers hol.
  gemodereerd

 12. Als ik al die stukken lees mogen kinderen van agenten nu ongestraft vrij roven. Zoals de kinderen van de ex pres ook met verboden feiten bezig waren. Het gaat goed in Su.
  gemodereerd

 13. Zomaar weh tak takru abra skowtoe. Ikcdenk eerder dat er vanuit openbaar ministerie wel of niet wordt overgaan tot inverzekering stelling. Dus de politie bepaald dat niet.
  gemodereerd

 14. Ex-VP steelt, vernielt’ en geeft terug wanneer het bekend gemaakt wordt.

  Huidig NDP fractievoorzitter steelt VW maar geeft die terug na ophef uit de samenleving.

  Ex Pres heeft het over terug geven van GESTOLEN WAPENS om daarna de stoute jongens met een strenge waarshuwing naar huis te sturen.

  Kromo,—— SROTO
  VanTrikt,—–SROTO
  HOEFRDAAD, WANTED

  A boi Pa sref moes sroto want hij wist dat het om gestolen geld ging.

  SOSO FOEFOERMANG DEH INI SRANAN
  gemodereerd

 15. Maar Chan heeft het nu nog erger gemaakt in suri. Door zijn familie and friends te accommoderen. De Surinaamse bevolking denk bouta heeft het tien jaar lang gedaan en Chan doet het zelfde.

  Tijdens de verkiezingen had hij het over een anti -corruptie wet. Hij had een werkgroep samengesteld.

  We wachten al bijna een jaar op het resultaat . Is hij bang dat zijn grote sponsers in de problemen gaan komen?

  Jammer.

  Ik rust
  Djamoe
  gemodereerd

 16. gisteren was het nog advocate nibte die zorgde dat die vent vrij kwam , en nu zal de ouders dat bewerkstellig hebben , ja wat is nu waar
  gemodereerd

 17. de politie is verschrikkelijk.

  zn moeder had hem moeten terug brengen.

  haal al die NDPers weg uit de top
  en begin met Atonpai, Prade, Hellings, Gentle en Eyk etc.
  allemaal rotzooi.

  en een zwakke minister.
  gemodereerd

 18. ” …
  Ook moet voorkomen worden dat gezagsdragers onterecht door de wet beschermd worden. “We zien het resultaat daarvan, tot op heden is Hoefdraad spoorloos,” merkt de partijvoorzitter op. Ze haalt aan dat er ook niets meer vernomen wordt over de corruptiezaken waarmee het Openbaar ministerie bezig was, zoals de Naschoolse Opvang, Carifesta, het ambassadegebouw in Parijs.
  … “(Starnieuws)

  ABOP beschermt de vernietigers van land en volk.
  Wie hebben er belang bij dat o.a. Bullshit Bouta en Hoefdraad op vrije voeten zijn ?

  Wij willen een veilig Suriname !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.