dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidDruk op zorgsector vanwege COVID-19 nog steeds enorm; opschalingsplan zorg start

Druk op zorgsector vanwege COVID-19 nog steeds enorm; opschalingsplan zorg start

-

Does Travel - naar Suriname

In Suriname zijn vrijdag 15 oktober weer 7 coronadoden en 271 nieuwe besmettingen genoteerd. De druk op de zorgsector vanwege COVID-19 is nog steeds enorm. Behalve dat er dagelijks mensen overlijden aan het virus, is de besmettingsgraad nog steeds hoog.

Het aantal patiënten dat in thuisisolatie aan de zuurstofconcentrator zit, ligt tussen de 100-150. Er zijn ruim 300 personen die ziekenhuiszorgbehoeftig zijn en/of aan een zuurstofconcentrator behoren te zijn.

De eerste fase van het opschalingsplan voor de COVID-19-zorg gaat daarom binnenkort in uitvoering. Deze behelst een opschaling van 90 bedden voor de COVID-zorg in de verschillende ziekenhuizen in Nickerie en Paramaribo (inclusief KKF-checkpoint), rekening houdende met alle randvoorwaarden die niet voor handen zijn zoals human resources, medische verbruiksartikelen en medicamenten.

De cijfers van vrijdag 15 oktober 2021:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
  1. Hoop niet dat patiënten die echt hulp nodig hebben of bijvoorbeeld een operatie moeten ondergaan worden uitgesteld vanwege het aantal die zuurstof nodig hebben. Het moet niet zo zijn dat diegene die bewust ervoor kiest geen vaccinatie te nemen voorrang krijgen op normale ziekenhuis opname


    gemodereerd
  2. @Palulu,

    Maar dat zeg je niet wanneer een roker voorrang krijgt bij een longoperatie of een alcoholist met voorrang wordt behandeld.
    Waarom zeg je het dan niet?


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES