vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijStichting 1 voor 12 helpt kindertehuis in Coronie na noodkreet

Stichting 1 voor 12 helpt kindertehuis in Coronie na noodkreet

-

Does Travel - naar Suriname

Het kindertehuis ‘De Toekomst’ heeft de voorzitter van Stichting 1 voor 12, Louis Vismale benaderd om hulp. Het tehuis is gelegen in het district Coronie en vangt momenteel 16 kinderen op. Voor de Toekomst is het door de slechte financiële situatie in Suriname, bijzonder moeilijk om het hoofd boven water te houden.

Op 1 voor 12 is er een beroep gedaan voor voedingsmiddelen en verzorgingsartikelen. Vismale heeft gelijk ingespeeld op de noodkreet van het tehuis. Op dinsdag 13 oktober 2021 heeft hij een bezoek gebracht aan ‘De Toekomst’ en met behulp van een ondernemer in Coronie heeft 1 voor 12 de gevraagde goederen overhandigd aan het kindertehuis.

Joan Verwey-Creton, verantwoordelijke van het kindertehuis Verwey is ingenomen met het bezoek van Vismale. Zij is 1 voor 12 dankbaar voor de hulp. Van de 16 kinderen gaan 13 naar school. Elk van hen kreeg een schooltas met schoolspullen van de 1 voor 12 voorzitter.

Vismale doet een beroep op de instanties om het tehuis de nodige ondersteuning te bieden. Voor het laatst kreeg De Toekomst voedselpakketten in september 2020 van de overheid via districtscommissaris Maikel Winter.

De Toekomst vangt kinderen op die zijn verwaarloosd of uit één ouder gezinnen komen. Het kindertehuis komt nog niet voor in het bestand van het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). Verwey-Creton deelt mee dat het proces hiertoe reeds is gestart.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. Dezecregering heeft gelijk alle subsidies met 50% verminderd. En de koers met 200 procent verhoogd
  Dus het is moeilijk
  Gelukkig is het huwelijk van Chan voorbij.


  gemodereerd
 2. Coronie is toch het paarse bolwerk geworden? en toch kregen ze in September 20 nog een hulppakket zegt mw Verwey. Maar Bureau Eenheid is na het water overlast probleem nog in Coronie geweest. Heeft Mw Verwey toen geen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om ook weer in aanmerking te komen? De ze mevr leeft wel zuinig met al die mensenkinderen om een jaar lang met 1 hulppakket te doen. Het zal wel…


  gemodereerd
 3. Debby
  Je blijft maar uitje nek kletsen. Hoe is het met jouw huwelijk en hoeveel vaders hebben jouw kinderen? De regering heeft de subsidies met 50% verminderd zeg je, dus jouw kinderen en jij krijgen nu 50% minderen eten. Wat erg voor jou! Er zijn heelveel mensen die werken en niet zitten te wachten op subsidies. Doe dat ook en klaag minder. De groeten van Melissa.


  gemodereerd
 4. Waarom riep de directrice niet de hulp in van de twee prominente Surinamers, die USD’s of Euro’s uitdeelden aan buitenlanders? Als ze Gudu Pa kunnen spelen voor buitenlandse voetballers en artisten, kunnen ze dat zeker ook voor een paar noodlijdende kinderen in Coronie.


  gemodereerd
 5. Raar verhaal van mevrouw Verwey , waarom is ze in 2019 niet naar Sozavo gestapt ,en het kinderhuis had laten regristeren dan was het nu niet zover gekomen , of kregen ze soms voedselpakken van de ndp , en na de verkiezingen kwamen er geen voedselpakken meer , ja dan sta je met lege handen.


  gemodereerd
 6. De afgelopen 10 jr hebben tig van dubieuze personen een vergunning ontvangen voor het oprichten van een stichting, horeca of recreatieoord.
  Het is aan te bevelen om alle stichtingen onder de loep te nemen, het riekt naar wit wassen.

  Waarom deze vrouw een stichting is begonnen zonder voldoende financiële middelen (zonder subsidie) mag Joost weten. En ik ben benieuwd of ze beschikt over de vereiste kennis en ervaring, want dit tehuis staat nergens geregistreerd.


  gemodereerd
 7. Yor
  Heb jij ooit een DNA test gedaan. Dan weet je pas zeker oif je vader ook echt je vader is. Misschien is die melkboer, de buurman of de bakker wel je vader
  Zolang je geen test hebt gedaan kan je nooit met zekerheid zeggen wie je biologische vader is. Stop met die domme opmerkingen die nergens opslaan. Niet iedere vrouw is zoals je moeder en je zussen (zoals de waard is)
  .


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES