maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidOPINIE: 'Leugens en halve waarheden'

OPINIE: ‘Leugens en halve waarheden’

-

Does Travel - naar Suriname

[INGEZONDEN] – De voorbarige houding van de NDP fractie betreffende de vaccinatieplicht geeft duidelijk aan dat deze fractie er niet op uit is om de Surinaamse bevolking te helpen of op zijn minst een bijdrage te leveren aan de oplossing van de COVID-19 problematiek. Als er door de fractievoorzitter van de NDP , Dhr. Parmessar, duidelijk wordt aangegeven dat de NDP fractie tegen de wet voor het verplicht vaccineren zal stemmen, zonder dat er een wetsvoorstel is ingediend kunnen wij duidelijk concluderen dat de NDP zich eerder richt op politieke belangen dan op de belangen van de samenleving. Er is tot heden nog geen wetsvoorstel hiervoor ingediend, dus vraag ik me af op basis waarvan zij dit afkeuren??

Dhr. Parmessar geeft tevens ook aan dat de medicatie Ivermectine COVID patienten binnen 5 dagen kan genezen, maar de NDP fractieleider geeft niet aan dat deze medicatie nog niet goed genoeg onderzocht is voor groot gebruik en dat het door internationale experts nog steeds afgeraden wordt om het te gebruiken tegen de COVID virus. Hoge doseringen hiervan kan je leven juist in gevaar brengen en kan een negatieve werking hebben indien je andere medicatie (z.a. bloedverdunners) gebruikt. Deze uitspraken van Dhr. Parmessar kunnen wij als heel gevaarlijk categoriseren en dient hij publiekelijk zijn verontschuldigingen aan te bieden voor het verspreiden van fake news. Verbazingwekkend was dat de leden van de NDP, die meededen met het protest en daar zogenaamd voor de belangen van de Surinamers opkwamen, wel zijn gevaccineerd. Ze adviseren wel dat u gebruik kunt maken van de ivermectine medicatie maar zij willen zelf gevrijwaard zijn van deze experimentele drug.

Dezelfde medicatie is werkelijk zoals Dhr. Belfort aangeeft gebruikt in India, maar dit lid vergeet bij te vermelden dat The Union Health Ministry and Family Welfare Directorate General of Health Services (DGHS) en The Indian Council of Medical Research (ICMR) als sinds september 2021 een onmiddelijke stop hiervan heeft aangekondigd. Dit omdat onderzoek heeft uitgewezen dat deze medicatie geen effect heeft op de behandeling van COVID – 19 patienten. Halve waarheden en gossip based i.p.v fact based informatie verkondigen maakt deze issue van kwaad tot erger.

Dezelfde Steve Meye die als een wolf in schaapskleren zonder enige aarzel en of schaamte zijn kerkgangers vroeg om USD 50,- als zaad te planten en deze dus aan hem af te staan was ook aanwezig tijdens de protestactie. Ik geef hem wel gelijk wanneer hij zegt dat de regering in dienst is van het volk. De regering is werkelijk in dienst van het volk, maar ze vervullen hun taken in belang voor de gehele samenleving en niet voor een deel alleen.

Wij moeten nu eens ophouden om de vaccinatieplicht te vergelijken met de slavernij. En hiermee racisme, haat en apartheid aan te wakkeren in de samenleving. Als voorzitter van de politieke partij A20 zou Dhr. Steven Reyme juist ervoor moeten waken dat racisme geen onderdeel moet worden van dit gesprek.

Natuurlijk moet de overheid blijven communiceren met de groepen die niet willen vaccineren, maar uiteindelijk dient er wel een oplossing te komen na al de gesprekken. Alle  vakbewegingen, kerken en politieke organisaties die tegen de vaccinatieplicht zijn kunnen aangeven welke andere optie er is. Kom met een ander voorstel hoe de virus dan in te dammen. Door via de microphone te gillen om een andere optie te zoeken of “tra model de” helpt de COVID doden niet afnemen en nog minder de besmettingen. Je kan tegen de vaccinatieplicht zijn, maar presenteer dan je plan B. 

J. Klark

opening
Fernandes Express
Passion in concert

30 REACTIES
 1. Kom met een ander voorstel hoe de virus dan in te dammen.

  begin je eerst eens aan de regels te houden
  half suriname loopt zonder mondkap en 1.5mtr boeit ze al helemaal niet
  hoe komt het dat er elke keer honderden tijdens lockdown worden opgepakt?
  hoe komt het dat er elke lockdown verkeersongelukken zijn?
  zoals gewoonlijk is het grootste probleem de mentaliteit van de surinamer zelf
  en niet corona of het vaccin.


  gemodereerd
 2. Prima stuk. Ik kan me erin vinden. Sterker nog Ivermectine wordt door farmaceut / producent MSD afgeraden. Ook medicijn agentschappen in ontwikkelde landen raden het af.

  Waar haalt Parmessar het lef vandaag om dit middel te promoten. Levensgevaarlijk !


  gemodereerd
 3. Hypocrisie van de ndp mislijders. Zijn ze al vergeten bouta liet zich vaccineren, o ja net als 18000 huizen, en ………………………………………………………is boefdraad al gevacineerd want anders is hij ook een dead man walking.


  gemodereerd
 4. Maar welke oplossing stelt J. Klark zelf voor? Gedwongen vaccinaties met experimenteel MRNA spul dat pas in testfase 3 zit?
  Kan J. Klark beantwoorden waarom de big pharma producenten volledige immuniteit hebben terwijl ze wel tientallen miljarden per jaar worden betaald?
  Waarom negeert J. Klark natuurlijke immuniteit welke veel sterker, veiliger en veel duurzamer is dan vaccins?
  Kan J. Klark uitleggen waarom de israelische overheid burgers met 2 vaccins gelijk aan ongevaccineerd beschouwt en een 3de vaccin inmiddels verplicht is?
  Weet J. Klark uberhaupt wel dat volledig gevaccineerden even besmettelijk zijn als ongevaccineerden en indien niet, waarom neemt J. klark niet de moeite het recente Oxford onderzoek hierover te lezen?


  gemodereerd
 5. Zielig stuk en typisch Surinaams. Bij gebrek aan steedhoudende argumenten, dan maar op de man spelen. Ik ben zeker geen fan van Meye, maar wat heeft zijn beleid in zijn gemeente te maken met het onderwerp? Trouwens Ivermectine is een probaat middel. Het verbieden daarvan heeft niets te maken met het geen effect hebben daarvan, maar alles met obstructie van big pharma en dus geld!


  gemodereerd
 6. En zo is het maar net heer Klark. Het hypocriet gedrag van de NDP fascisten viert hoogtij. Wat doet Hoogland daar?


  gemodereerd
 7. Zie je wel dat de ndp het volk nog meer wil straffen , zeker hun eigen leden en mensen die voor 2020 ndp stemden en dat bij de laatste verkiezingen niet hebben gedaan , deze ndp duivels schromen niet om eigen mensen de dood in te jagen , foei foei , doen ze dit omdat ze aan zien komen of aanvoelen dat hun eigen leven zal veranderen , geen weelde meer , maar leven in de jail en dat daar alleen brood en water is en covid is ook vaste gast , en hun afgod kan hen niet helpen.


  gemodereerd
 8. Geachte J.Klark U schrijven geeft precies aan dat wij als Surinamers altijd zijn bedonderd door de ndp en nu proberen ze het te verbloemen.


  gemodereerd
 9. =Top wat geschreven staat en klopt helemaal.
  De NDP mensen zijn echt hypocriet en schoften.

  Mensen die zich leiders noemen van kerken mogen op de brandstapel gaan, omdat ze juist het verkeerde doen wat niet mag en hoort.

  Ik ben blij dat er toch nog mensen zijn die alles goed kunnen verwoorden en naar buiten brengen.

  Spelen met Covid-19 is GEEN spelletje.


  gemodereerd
 10. Mnr/ mw J. Klark als u weet wat het woord “vaccinatieplicht ” zou deze bullshit niet vragen of schrijven. Ga naar school of neem een woordenboek om de definitie van het te begrijpen.


  gemodereerd
 11. ” …
  Wij moeten nu eens ophouden om de vaccinatieplicht te vergelijken met de slavernij. En hiermee racisme, haat en apartheid aan te wakkeren in de samenleving. Als voorzitter van de politieke partij A20 zou Dhr. Steven Reyme juist ervoor moeten waken dat racisme geen onderdeel moet worden van dit gesprek.
  … ”

  Politiek partijen die racisme, haat en apartheid gebruiken om zieltjes te winnen maken hun kwaliteit en inborst duidelijk !
  Dit soort politieke partijen gaan voor eigen gewin door ervoor te zorgen dat zij de lachende derde worden en laten het verdeelde volk met elkaar vechten.

  Helaas zijn er nog te veel Surinamers die na 40 jaar NDP ervaring dit nog steeds niet door hebben.

  Vele Surinamers moeten nog leren om het kaf van de koren te scheiden of zijn ze toch gewoon te lui en te dom.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 12. Heer Parmessar ziet de bevolking als koeien en varkens want Invermicin is voor de veeteelt,dus agoe nanga kaw.
  Is toch wel zielig dat men dat soort uitspraken doet en denkt dat men niet kijkt naar t nieuws.
  Mischien heeft hij ook the CURE uitgevonden net als Trump


  gemodereerd
 13. vaccinatie plicht is verplicht vaccineten
  en ik sta er 100% acher. ik bescherm mezelf en ik bescherm mijn mede mens. mondkap. social distancing en desinfekteren van de handen blijven ook verplicht.
  en mr. parmessar zonder vaccinatie bewijs kun je jou riant huis en je zoon in holland niet meer zien. vraag dat aan de klm.


  gemodereerd
 14. @Satosh, het Pfizer vaccin is niet experimenteel. Meer info kan je vinden op de site van oa de FDA. Trouwens als je geen fan bent van mRNA vaccins dan kun je altijd nog teruggrijpen op Jansen of Astra Zeneca. 15% van de mensen bouwt na Covid helemaal immuniteit op. Daarom vaccineren ! En vergeet niet een aanzienlijk deel houd na Covid nog maandenlange klachten zgn Long Covid. Vaccineren moet je uit het ziekenhuis houden cq dat je erger ziek wordt.


  gemodereerd
 15. Ook deze meneer heeft nog nooit ervan gehoord dat wanneer de mensen de juiste vitaminen, mineralen en andere stoffen in voldoende mate in hun lichaam hebben, het afweersysteem sterk wordt en het de Covidgriep heel goed aan kan.
  Hij wijst op de gebreken van anderen, maar kan zoiets eenvoudigs zelf niet eens bedenken.
  Wel beste man, controleer de mensen op de tekorten van deze stoffen in hun lichaam en laat het aanvullen ipv een mRNA spuit in hun lijf te duwen. Is dat voldoende om mee te beginnen?
  Het beste voedsel (groenten van de beste kwaliteit) wordt geexporteerd en de lokale bevolking moet het doen met mindere kwaliteit. Doe daar ook wat aan.
  Twee dingen heb je mee gekregen om te beginnen. Ga je wat doen hiermee?


  gemodereerd
 16. Ik vraag mij af waarom de autoriteiten Coca Cola, Papaja en Geitenvlees niet verbieden, want deze dingen zijn ook positief getest. Meten met twee maten dus.
  Nog geen 0,5% van de wereldbevolking heeft ernstige last van deze Covid-19 en toch moet de rest van de 99,5% van de wereldbevolking gevaccineerd worden. In wiens brein is deze onheilige idee ontsproten?


  gemodereerd
 17. Reden waarom moeten wij vaccineren:

  De Bijbel roept ons op om anderen te helpen, of het nu gaat om onze vrienden of vijanden. We moeten elkaars lasten dragen en elkaar bemoedigen, ook als dat niet altijd makkelijk is.

  Heb niet alleen uw eigen belangen voor ogen, maar ook die van de ander NPD criminelen


  gemodereerd
 18. Dit is de enige manier om wappies over de streep te trekken. We hebben al te lang last van die idioten die de boel ophouden.


  gemodereerd
 19. Staat men er wel bij stil dat er nergens in de wereld zekerheid is waar dit vaccin naartoe zal leiden of lijden? Staat men er bij stil dat bij de 1e uitbraak alles goedkoper was en men beter kon ontsmetten en reinigen dan nu? Een vaccinatieplicht moet goed door de beleidmakers onderzocht worden alvorens het volk maar angst aan te jagen.
  Ik ben niet tegen vaccineren en er ook niet voor.
  Voor mij is goed beleid en openheid voor elke laag van de bevolking van belang. Als de rust terugkeert in het land kunnen wij samen nadenken en overwegen wat het beste is voor elk individu.


  gemodereerd
 20. Er zijn mensen die niet eens een mondkapje kunnen kopen, over alcohol praat ik niet eens. Je kan niet overal je handen wassen.
  Denk je dat men alcohol zet in de flessen bij de winkels?? Wie moet dat betalen?? Omoe???
  Als iemand doodziek komt in ziekenhuis dan geef je hem een medicijn om hem tenminste een kans te geven. In wanica smeekt men om water.
  Artsen en verpleegkundigen moet 24/7 klaar staan maar hun gelden krijgen ze na maanden.


  gemodereerd
 21. Parmessar is ineens viroloog? Evenals die andere volksverlakkers, die daar loeiden. Zij zijn WEL gevaccineerd. En zolangzamerhand er iedere dag meerdere doden vallen, meer ongevaccineerden, dan is het een PLICHT VAN IEDEREEN OM ZIJN MEDEMENS TE HELPEN DOOR TE VACCINEREN.


  gemodereerd
 22. Rationeel zijn, kritisch zijn, logisch nadenken leert men al voor men naar de kleuterschool
  gaat. Zelf peuters leren dat al. Het gaat om
  zaken te weten om
  je te handhaven, je gezin, familie, dorp, soort, land, de maatschapij en de wereld.

  Bij bepaalde groepen zie je dat het zeer moeizaam verloopt en maar niet lukt. Dit soort mensen schieten niet op met hun leven en geven anderen de schuld.

  Van bonoe en afkodre, wintie en God weten zijn alles, maar je moet kijken hoe zij wonen en zijn. Geen enkele vooruitgang. Roven en stelen en andenden dood maken die hard werken weten zij als de besten.

  Deze soort vd mens gaat het niet redden, waarom zij het niet redden.


  gemodereerd
 23. Denemarken heeft een vaccinatiegraad van 96%. De samenleving is daar open. Suriname heeft niet eens 1 mil inwoners en toch slaagt men er niet in om het vaccinatiegraad op te krikken. Kruidenthee gaat niet helpen tegen Covid.


  gemodereerd
 24. Het geneesmiddel wordt in het buitenland veel gebruikt in de antiparasitaire therapie. Ivermectine werkt vrij snel, binnen vier uur na inname van het geneesmiddel wordt de maximale concentratie in de bloedbaan bereikt. De stof wordt over de weefsels verspreid, waarbij bijna alle gebieden worden bestreken. Dit garandeert zijn grote doeltreffendheid tegen onderhuidse mijten die demodicosis veroorzaken en die zeer resistent zijn tegen crèmes en zalven. Onder invloed van de werkzame stof worden de parasieten verlamd, waardoor hun dood intreedt. De wachttijd bedraagt niet meer dan 28 uur. In sommige landen heeft dit middel bewezen goed te kunnen werken bij milde vormen van Covid. Maar big pharma heeft haar tentakels uitgestrekt door Financiële support van vele internationale gezondheidszorg organisaties. Winsten van big pharma worden ook gedoneerd aan overheden van landen. Dit zaakje stinkt. Het is een grote business waar niemand greep op heeft. Een vaccinatieplicht komt alleen big pharma ten goede. Achter de schermen wordt er een smerig spel gespeeld.


  gemodereerd
 25. ronald hooghart aan het stuur, waar was je toen, tussen 25 mei 2010 – 25 mei 2020?
  Wat het je voor de ambtenaren gedaan?

  Hoeveel mensen hebben op je gestemd tijdens de Algemene verkiezingen?

  ronald hooghart, ga tomaten planten in je pyjama.


  gemodereerd
 26. Is het afweersysteem van een persoon niet helemaal in orde, dan duurt het een tijd eer dat weer is opgebouwd. Tegen die tijd is die persoon besmet met het covid-19 virus en zal het hoogstwaarschijnlijk niet redden en gaat dus dood.
  Juist bij personen met een lage weerstand is het aan te raden om zich te laten vaccineren met dien verstande dat er alsnog gewerkt wordt om die weerstand op te bouwen.
  Meestal is de weerstand bij ouderen en zieke mensen niet optimaal, daarom is besloten om deze mensen een boost te geven door ze voor derde maal te vaccineren.


  gemodereerd
 27. Geld is vooralsnog geen issue, suri heeft meer dan genoeg vaccins ontvangen. De vaccinatiegraad is zo laag, dat vaccins aan andere landen worden gegeven vanwege de houdbaarheidsdatum.

  Ivectermine aanbevolen door parmaham, de ‘horse whisperer’ is bedoeld voor het doden van parasieten, wormen bij paarden.

  Big pharma ligt echt niet wakker van de minderheid onder de allochtonen die het vaccin weigeren en nog minder van die paar honderd suri’s.
  Echt, hoe belangrijk denk je dat je bent. Ze pakken je wel met die “calpol” die je frequent drinkt voor pijn in je grote teen of maagpijn of hoofdpijn. Slimme calpol die weet exact waar de pijn zit.

  Inderdaad de Scandinavische landen, de rijkste en slimste landen in de EU, hebben een enorm hoog vaccinatiegraad. IQ speelt blijkbaar ook een rol.


  gemodereerd
 28. Eind 2019 waarde de virus al blijkbaar rond.
  In 2020 heel veel mensen (zeker 90%) in aanraking gekomen met een besmet persoon.
  In 2020 niemand gevaccineerd, niet meer doden dan in 2019.
  In 2021 veel vaccinaties, meer doden dan in 2020.
  Waarom zou men dan geen link leggen tussen de vaccinaties v.a. 2021 en de oversterfte t.o.v. 2020?
  Sommige mensen proberen opzettelijk de cijfers een verkeerde draai te geven om te kunnen blijven pleiten voor vaccinatie.
  Als jouw immuunsysteem goed is, dan moet je dat niet laten bederven door een spuit met allerlei rare spullen erin, vind ik.
  Dus laat je niet niet testen op Covid, laat je testen op jouw immuunsysteem. En besluit daarna wat je gaat doen: je weerstand verhogen of een spuit nemen. Dat lijkt mij veel logischer dan gelijk hollen naar een priklocatie.
  Btw, hoeveel mensen hebben hun immuunsysteem (weerstand) laten testen?


  gemodereerd
 29. Ik weet zeker dat ze het niet goed keuren ,omdat ze opntvolking willen,en die vaccinaties zijn daar onderdeel van. Daarom nag iets wat geneest niet gebruikt worden. Maar ik geef een advies,koop zeoliet,dat helpt ook ontgiften voor gevaccineerde.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES