OPINIE: ‘De online massameeting van de NDP nader bekeken’

43
OPINIE: 'De online massameeting van de NDP nader bekeken'
De sprekers van LIVE NDP On Air op 10 oktober jl.

[INGEZONDEN] – Het afgelopen weekend heeft de NDP wederom een online massameeting gehouden, waarbij de volksmisleidingen niet ontbraken in de diverse toespraken. Opvallend is dat de meeste gerenommeerde media geen aandacht hebben geschonken aan deze online massameeting, omdat zij vermoedelijk betere nieuwsitems hadden dan deze theateropvoering.

Dit keer heb ik eerlijk gezegd wel wat zeer deskundige zaken aangehoord, waardoor ik deze regering wil adviseren om naar de opnames van deze online massameeting te luisteren, omdat er heel wat bruikbare deskundige adviezen zijn die meegenomen kunnen worden in het huidig regeringsbeleid. Ik kan de NDP-kaders wel niet waarderen voor hun optreden, omdat het overduidelijk is dat zij weten hoe het land bestuurd had moeten worden, maar willens en wetens dit hebben nagelaten.

Het is voor mij duidelijk dat niet het ontbreken van deskundigheid het probleem is binnen NDP-regeringen, maar het moet liggen aan eigenbelang, populisme, vriendjespolitiek, corruptie en de bewust keus om zaken ondeskundig aan te pakken met als doel zelfverrijking ten nadele van het volk. Een volgend keer moeten deze prominente politici tijdens hun comedyshows het volk wel duidelijk uitleggen waarom:

 • Waarom Regering Bouterse/Adhin vanaf 2015 geen jaarverslagen van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) hebben gepubliceerd?
 • Ze op 16 juli 2020 zijn afgetreden i.p.v. 12 augustus 2020?
 • Waarom ze genoodzaakt waren om dhr. Maurice Roemer te benoemen tot Governor?
 • Hoe komt het dat de ex-governor R. van Trik en ex-bankdirecteur G. Kromosoetoe nu in de gevangenis zitten? Waren deze NDP’ers qua genoten opleiding wel gekwalificeerd voor de functies?

Bij deze online massameeting hebben de sprekers Melvin Bouva, Amzad Abdoel en Jennifer Geerlings-Simons mijn aandacht het meest getrokken, omdat het de drie meest prominente NDP’ers zijn die in de periode 2015-2020 bepaalde wetten hebben doorgedrukt in DNA, waardoor het Surinaams volk vandaag wederom de buikriemen strakker moet trekken voor het creëren van een betere toekomst. We denken hierbij aan het wettelijk verwijderen van het leningsplafond en het vaststellen van een koers bij wet (unicum in de wereld van good governance). (tekst loopt door onder filmpje)

Mw. Geerlings-Simons heeft nooit naar de toenmalige oppositie en de publieke opinie willen luisteren, maar speelde het vals spel mee op aangeven van o.a. de ex-president Bouterse. Het is werkelijk dat de kosten van levensonderhoud en gezondheidszorg hoog zijn geworden, maar dat komt omdat de uitgaven van Regering Bouterse/Adhin niet monetair-economisch verantwoordelijk waren. Regering Bouterse/Adhin heeft het land niet geleid naar de volgende generatie, maar duidelijk naar de volgende verkiezingen. Laat ex-president Bouterse zich afvragen of hij het land in dezelfde financieel-economische en sociaalmaatschappelijke situatie heeft overgedragen aan zijn opvolger in 2020, als toen zijn voorganger in 2010 het aan hem had overgedragen.

Ik ben het eens met de reactie van DNA-lid Rabin Parmessar over de aankoop van de auto voor de Surinaamse ambassadeur in Den Haag, maar waar was het geweten van dit DNA-lid toen hij en zijn ex-collegae ministers dure staatsauto’s voor een habbekras kochten na hun ministerschap, waarbij de staat voor duizenden US$ werd benadeeld? Ik vind het zeer laf van de NDP’ers Jennifer Geerlings-Simons en Desi Bouterse om na de verkiezingen hun zetels niet te accepteren. Ze hadden ‘ballen moeten tonen’ en in DNA plaats moesten nemen om daar hun gevoerd beleid te komen verdedigen. Daar hadden ze hun verhalen moeten komen vertellen, maar helaas kiezen ze voor inhoudsloze monologen vol misleidingen.

Dhr. Amzad Abdoel heeft geprobeerd het volk een college-economie te geven, maar helaas zullen alleen economische analfabeten geloof hebben in zijn fabel, want ieder deskundige weet dat deze econoom en de economische wetenschap al jaren op gespannen voet leven. Jammer dat deze Abdoel niet de guts heeft gehad om te motiveren aan het volk waarom de ex-minister G. Hoefdraad vandaag aan de dag op de vlucht is, terwijl volgens zijn beweringen Hoefdraad een prudent financieel beleid heeft gevoerd als Minister van Financiën.

Abdoel heeft aangegeven dat er geen lege staatskast is achtergelaten, wat werkelijk ook waar is. De vraag die gesteld moet worden is: als de staatskast niet leeg was, waarom heeft zijn regering dan bijkans 195 miljoen US$ gejat uit de kasreserve middelen van het volk bij de CBvS? Het bedrag dat bij de overdracht door Regering Bouterse/Adhin in de staatskas was achtergelaten voor deze regering bedroeg US$ 564 miljoen. Hierin zat de niet-gejatte kasreserve middelen van US$ 313 miljoen en een swap uit China van US$ 138 miljoen. Daarnaast waren er een IMF-schuld van 80 miljoen US$ en een kasreserve schuld van 195 miljoen US$. Het feitelijke nettobedrag dat de Regering Bouterse/Adhin heeft achterlaten is 564 – 313 – 138 – 80 – 195 = -164 miljoen US$. Het is duidelijk een grove volksmisleiding van Abdoel.

Ook dhr. Melvin Bouva heeft aangegeven dat zij het land hebben overgedragen met een koers van 1:7 voor de US$, maar vandaag de dag is de koers meer dan 1:21. Ik neem dit dhr. Bouva niet kwalijk, omdat vermoedelijk is dhr. Abdoel zijn monetair-financieel-economisch adviseur en leermeester. Wel wil ik dhr. Bouva aangeven dat economie geen 1 + 1 = 2 is, maar 1 + 1 = 3. Het zijn de personen die rekenkundig (1 + 1 = 2) zijn ingesteld en op gespannen voet leven met de economische wetenschap die denken dat een koers bij wet kan worden bepaald. De wisselkoers wordt nog steeds bepaald door vraag en aanbod. Bij een groter US$-aanbod krijgen we koersdaling en bij een grotere US$-vraag koersstijging.

Wat bij de Regering Bouterse/Adhin ook voor koersstijging heeft gezorgd is monetaire financiering. Er is door de voortvluchtige ex-minister Gilmore Hoefdraad voor miljarden SRD monetair gefinancierd, nadat hij de overeenkomst tegen monetaire financiering tussen CBvS en Ministerie van Financiën heeft laten intrekken. Dhr. Glenn Gersie moest vertrekken van de CBvS, omdat hij duidelijk niet was te vinden voor het vuile werk. Zijn opvolger was wel bereid dat vuile werk te doen, maar zie waar hij nu zit.

Laat de NDP weten dat zij geen recht van praten heeft over de monetair-financieel-economische en sociaalmaatschappelijke situatie in het land, omdat de bronoorzaak is het ondeskundig en populistisch beleid dat zij de afgelopen jaren heeft gevoerd o.l.v. Desi Bouterse. De geschiedenis heeft bewezen dat na elke NDP-signatuur-regering de volgende regering op alle gebieden aan wederopbouw moet doen.

Ik weet dat de NDP heeft aangegeven dat ze nu op de weg te zijn, maar ik spreek de hoop uit dat het volk jullie de pas keihard afsnijden, want jullie mogen nooit meer in de buurt van de staatskas komen. Wat ik vóór de verkiezingen had aangegeven dat NDP + economie + geld een monetair-financieel-economisch en sociaalmaatschappelijke bom is, is nu overduidelijk bewaarheid. De bom is nu tot ontploffing gekomen en het is duidelijk te voelen in alle lagen van de bevolking.

Ruben Ravenberg, Ph.D, MBA


43 REACTIES

 1. Heeft die klootzak Bouva ook ooit toegegeven dat de ndp in 2010 het land overgenomen had met een koers van 1:2.8?
  Als ze zo geweldig waren moest het 2.8 gebleven zijn of zelfs 2.5 geworden zijn.
  gemodereerd

 2. Deze massameeting had op mij een positief effect, want toen ik de boeventronies van deze figuren eventjes op het scherm zag verschijnen (ik heb niet lang gekeken), besefte ik hoe gelukkig ik de afgelopen periode ben geweest dat ik dit TUIG niet meer elke dag op het scherm zie.
  gemodereerd

 3. het grootste fout wat deze regering heeft gemaakt is, dat de NPD FRAUDERS, ABDOEL, ADHIN, PARMESSAR, BOUVA, ABRAHAM en BOUTA nog vrij rond loopt. Hun plek is SANTA BOMA. Regering laat deze figuren een toontje lager Zingen
  gemodereerd

 4. Heer Ruben Ravenberg , U heeft het goed verwoordt wat de meeste mensen in Suriname al wisten , dat dankzij de ndp regering 2010-2020 en zeker van 2015-2020 ons land in deze rotzooi is beland , en toch geven die simons-bouva-abdoel de schuld aan deze regering Santokhi-Brunswijk die nu 15 maanden aanzit , net wat U zegt nooit geen ndp meer aan de macht , ze zullen als ze weer aanzitten ons land Suriname totaal vernietigen.
  gemodereerd

 5. @@@Hahahaa, er is al genoeg geschreven wat op waarheid berust.
  Alleen wil ik toevoegen dat deze leden van de NDP voor een spiegel stonden en hun eigen braaksel naar buiten brachten.
  gemodereerd

 6. Beste mensen…. Eventjes wat zaken apart bekijken…. Het geval van ex-minister van financiën Hoefdraad. Hoe kon een minister zo gemakkelijk in de Verenigde Staten geld lenen…Vrienden vertellen me heel vaak; “Hoefdraad is gekend en zeer gerespecteerd in de Verenigde Staten”..Moet ik dat gaandeweg gaan zien als een goede reden om aan de heer Hoefdraad grote geldbedragen te lenen .. .Weet de Amerikaanse geld-leners niet eens hoeveel er precies geleend is en hoeveel de heer Hoefdraad nog moet terug-betalen …. Zeker is dat er ongetwijfeld een zwaar gepeperde rekening naar Suriname en aan het adres van mijnheer Hoefdraad onderweg is…Er is serieus werk in Suriname om zaken weer recht te trekken…. Nu even Abdoel ….en zijn valuta-wet….En nu doet Abdoel subtiel een economische voorstel dat door het merendeel van de Surinamers voldoende is afgewezen, want hij wenst weer monetaire financiering, deze keer voor vele miljoenen extra… Mensen…, er bestaat nu ook een rekenkamer in Suriname… Ik wacht op hun reacties…Sterkte verder..
  gemodereerd

 7. Dit is wat de Ndp goed in is .
  En dat is achteraf praatjesmakers.

  Een boeven staat er van gemaakt en dan doen alsof hun neus bloeden.
  gemodereerd

 8. Dat men commentaar heeft op een auto van de ambassadeur. Wilde men dan met een kruiwagen reizen. De vorige auto viel uit elkaar en nu een auto die weer jaren kan rijden. Maar hoe zit het met de ndp gestolen auto’s?daar hoor je ze niets over. Maar we wachten allemaal op Rob g hahahah.
  gemodereerd

 9. De NATIONALE DEPLORABELE PARTIJ heeft een grote BEK OMDAT ZE 16 ZETELS IN DNA HEBBEN.

  Een groot deel van het electoraat heeft goedgekeurd dat deze vernietigers van het land een grote WAFFEL kan opzetten.
  gemodereerd

 10. Surinamers geen aandacht schenken aan de ndp criminelen.Oik niet online!Ze verdienen onze aandacht niet!
  gemodereerd

 11. Panka een minuut stilte zonder geknoopte overhemd !!!!!!
  Rescpectloos !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  NDP jullie zijn loserss, jullie hebben het land naar de verdoemenis geholpen en nu uiten jullie kritiek op deze nieuwe regering, waar zijn onze miljoenen US dollars gebleven?????
  Waar zit hocus pocus boefdraad?????
  Waarom zijn duizenden personeel aangenomen op diverse ministeries net voor de verkiezingen??????? Om de regering Santokhi moeilijk te maken of niet? De staatskas was toch leeg??????
  gemodereerd

 12. Abdoelletje 117….wat heeft dit uitgekotste POLITIEKE KUIKENTJE nog voor zinnigs te melden Bouva(l). de corrupte, criminele naschoolse opvang oplichter, graaier en schaamteloze dief. Jenny…de Eva Braun en suckertje van de veroordeelde drugscrimineel en massamoordenaar. NDP = 1 misdadige bende en criminele organisatie. Elk fatsoenlijk, verstandig, rationeel en zichzelf respecterend volk had deze schurken, eigenhandig aan de hoogste boom geknoopt.
  gemodereerd

 13. Deze criminelen zijn de aller laatste die hun bek moeten op trekken en slap kletsen over economie.

  Waar is boefdraad? ddb de grootste crimineel, moordenaar, wapenhandelaar, couppleger van Suriname, vertrappen vd democratische rechtsstaat en Internatinonale Verdragen, is veroordeeld voor 20 jaar gevangenisstraf voor de december 1982 moorden in Suriname, voor 11 jaar veroordeeld voor drugscriminaliteit in Nederland, enz

  ndp met de leider ddb is een criminele organisatie, die Suriname totaal vernietigd heeft, de rechtsstaat, economie, CBvS leeg geroofd, goud – en rondhout uit verkoop aan Dubai en China, grote buitenlandse schulden met zeer hoge renten, grote armoede en grote ellende, grote criminaliteit, enz.

  ddb, ndp (-kliek) eens, maar nooit weer.
  gemodereerd

 14. Ruben, als men wil dat de NDP niet terugkeert, is heel simpel, deze regering moet een goed (niet alleen economisch) en veilig (het gevoel moet goed zijn) beleid uitvoeren dat de massa aanspreekt, anders is het exit. Tot nu toe hoor ik alleen maar klagers, dies no bung, dat no bung. Deze regering lijkt een beetje op Bouta 2.
  Het zijn de mensen met een volle maag en genoeg inkomen die graag mooie analyses maken, de rest zit elke maand te happen naar lucht.

  Er zijn in oktober al 100 Covid doden te betreuren, ik lees net dat de president nu pas actie onderneemt, is dit prudent beleid. Mensen met een volle maag die kunnen tot den treuren “ouwehoeren” wiens schuld dat is, het vertrouwen in deze regering brokkelt af.
  gemodereerd

 15. Wij Gaan Liever Dood Van Honger Dan De NDP Weer Aan De Macht

  De NDP Is Een Criminelen Organisatie.
  gemodereerd

 16. Overhemd en flyer , in jullie reacties vertellen jullie precies wie de vernietigers zijn van ons land Suriname en ook gestraft moeten worden , en wij denken ook dat het gebeuren moet , we hadden vertrouwen in president Santokhi , hij zei toen , we halen het gestolen geld terug en de vernietigers van ons land zullen worden opgepakt , hij heeft deze landverraders niet opgepakt , op een paar kruimels na , maar de meeste kopstukken lopen nog vrij rond of zijn gevlucht , ons vertrouwen in de president is sterk gedaald en als er niet snel gehandeld wordt zal het vertrouwen dalen tot nul.
  Nu ook gaat onze president die slm weer steunen een ndp vliegmaatschappij , deze zouden weer last krijgen met het aan de ketting leggen van onderdelen van de slm ( geen vliegtuigen want die hebben ze niet meer) maar bijv. landingsrechten , organisatie , planning bureau’s e.d. , en ook de paarse telesur begint ook al te zeiken ze willen ook meer geld en gaan de tarieven verhogen , gaat de president dit dan weer compenseren met geld van de belastingbetaler , robg zal het prima vinden dat zijn ndp geholpen wordt.
  gemodereerd

 17. En ondertussen heeft de NDP al haar criminele maties opgetrommeld om middels een protest met een onzinnig verhaal en onzinnige argumenten onrust te stoken en mensen aan te zetten zich niet te vaccineren.
  Zo genaamd omdat mensen vrij zijn maar zelf waren ze er als de kippen bij om zich te laten vaccineren.
  Het is werkelijk schaamteloos zoals ze het volk uit puur en gecorrumpeerd eigenbelang bespelen. Dat er doden vallen zal hun een zorg zijn. Daar slapen ze niet slechter van zoals hun leider zegt.
  Voor de goede orde. Waarom accepteren ze wel de seat belt, de helm, de autokeuring, etc.
  Jammer genoeg zijn er zelfs media die blijkbaar inside info hadden dat deze paarse toppers en wat andere door de mand gevallen politici en vakbondsdagoes aanwezig zouden zijn maar dit niet vooraf gingen melden. Sterker nog ze deden alsof het paarse kamp, de criminele bende, een afspiegeling was van alle kerken en vakbonden.
  Ik hoop toch echt dat de beschaafde kerken en bonden met een verklaring komen dat zij die demonstratie afwijzen en als een gevaarlijke, impliciete oproep om niet te vaccineren zijn. Als een poging de samenleving ernstig te ontwrichten. De zoveelste giftige pil van paarse criminelen.
  gemodereerd

 18. Deze mense moeten zich schamen om te praten
  Deh mang pina a volk
  J kan niet eens huis meer bouwen of een auto kopen
  Meeste van deze figuren zijn miljoenaire geworden
  GENIETEN JULLIE MAAR VAN ET GESTOLEN EN GELEEND GELD
  God slaapt niet
  gemodereerd

 19. Wel, ik heb wel even gekeken naar hun optreden. De manier waarop ze het volk toespreken is ten eerste zeer kinderachtig. Het getuigt totaal niet van enig gevoel dat men hier een intelligenter volk toespreekt dan ze denken (of hopen). Dat Amzaat tot een paar keer aan toe z’n vingertje bij z’n oortje hield. Om te schamen.. een oordraai heb je nodig.
  Meneertje bouva gedroeg zich verder gewoon als een ventje waarvan zojuist z’n scooter is gestolen.
  En mevrouw Simons, heb ik respect voor de leeftijd, ga met pensioen aub mevrouw laat u niet meer langer verlagen om aan dit soortig misbruik van de media mee te werken. En nog als laatste spreker, wie verzint dat?
  Groetjes en succes!
  gemodereerd

 20. robg heeft geen commentaar , moet zich bezinnen of paars nog wel paars is , is bouta nog wel bouta , is de ndp wel zijn ndp , ja robg jij ziet een fata morgana tijdens het ochtendgloren in het riool van de bijlmer
  gemodereerd

 21. De woorden van deze Abop topper kan men toch niet serieus nemen. Het is deze man geweest die dacht dat hij op een wetenschappelijke manier de politiek van friends & familie, bananenrepubliek achtige toestanden kon goedpraten. Grootschalige corruptie denkt hij met quasi wetenschappelijke argumenten goed te praten.

  De online meeting van de NDP was zeer inspirerend voor veel mensen die te lijden hebben van de vloek die thans het land bestuurd. Het gaf mensen hoop op betere tijden die zeker zullen aanbreken als de NDP de regeermacht weer in handen krijgt. De leugens en het bedrog van de regering Santokhi laten alleen maar duisternis over het land komen. De duivel 😈 heeft thans in Suriname de regeermacht in handen. Ze zijn vervloekt. De ellende die de mensen thans moeten ervaren is onbeschrijfelijk. VHP, Abop NPS PL, Curtis, Maisha Neus, Pakitto,enz.enz. hebben de mensen voorgelogen en naar de slachtbank van Santokhi gemanoeuvreerd.
  gemodereerd

 22. whaha Robbie, wat zat er klem, dat tijdens je geboorte waarschijnlijk zuurstof tekort had ? jij gelooft nog steeds in je eigen rotzooi whaha… Mensen vergeef deze figuur, deze komt niet 1 chromosoom tekort, maar een hele aantal… Als ik je god/baas was zou ik zo ziek zijn dat je elke dag met een bruine tong voor mn deur staat om de “nieuwe ” min van fin. / hoefie te willen worden ongeacht wederzijdse verliezen ten koste van SU ? En niet alleen n paar chromosomen, maar blijkbaar n paar cm’s …dat je ongeschoolde types om je heen hebt die jou als koni mang zien, zegt genoeg over jou/hun tekortkomingen …probeert te compenseren met bla bla bla… soso frustatie…hou het bij je … Fijne ..whatever hahahah
  gemodereerd

 23. Ik ben het eens met de reactie van DNA-lid Rabin Parmessar over de aankoop van de auto voor de Surinaamse ambassadeur in Den Haag,

  ik niet
  want de auto moest gekocht worden omdat de oude auto te oud was
  en dat bouta het ambassadeurs huis en grond heeft verkocht waardoor de ambassadeur naar zijn eigen huis moest met vervoer.
  dus de oorzaak is weer die rat bouta.
  zonder verkoop van het huis was de nood voor een auto niet zo hoog geweest.

  ndp is goed in feiten voor hun eigen gebruik te noemen, maar de achterliggende feiten en vaak de oorzaak (de ndp) buiten beschouwing te laten.
  helaas zit ik nog steeds te wachten op chan dat hij eens iets gaat presteren?
  hoe kan het dat baitali en tjongalonga bezig zijn aan de doorvoor reparaties terwijl het huisvuil in diverse districten niet opgehaald wordt?
  er was toch geen geld? waarom werkt baitali dan? en kan iets goedkopers en noodzakelijker als huisvuil ophalen opeens niet betaald worden?
  en waarom is er geen geld om brandstof te kopen voor de escavators om de goten op te halen? en wordt de burger gevraagd om mee te betalen?
  waarom leverd de dc die vette bak van ruim 50.000 usd niet in om de kosten te dekken?

  altijd maar dat eigen belang en totaal het overzicht niet heeft dat als het totaal beeld goed is, iedereen er van mee profiteerd en blijft profiteren
  gemodereerd

 24. En dat zijn de volgers van de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname, opa D . En hebben zelf gesproken over:PE A MONI DE EN PE BOEFDRAAD DE? NEE . En breaking news: oudpolitie commissaris Ruben Peiter is EINDELIJK opgepakt voor drugs. Deze charlatan, die jarenlang de dans ontsprong, is onderdeel van de paarse groentefamilie Dassasingh (drugs verstopt in pompoen), die ocer heeft helpen bouwen. Ook de beveiligingsman, inspecteur Dennis Esajas van de huidige vp is aangehouden.
  Beide verdachten zitten in alle beperkingen. Dit gaat over de partij drugs van de smaragdstraat. Soema habi na lai?
  gemodereerd

 25. RobG 14 oktober 2021 At 00:06
  De woorden van deze Abop topper kan men toch niet serieus nemen. Het is deze man geweest die dacht dat hij op een wetenschappelijke manier de politiek van friends & familie, bananenrepubliek achtige toestanden kon goedpraten. Grootschalige corruptie denkt hij met quasi wetenschappelijke argumenten goed te praten.

  De online meeting van de NDP was zeer inspirerend voor veel mensen die te lijden hebben van de vloek die thans het land bestuurd. Het gaf mensen hoop op betere tijden die zeker zullen aanbreken als de NDP de regeermacht weer in handen krijgt. De leugens en het bedrog van de regering Santokhi laten alleen maar duisternis over het land komen. De duivel 😈 heeft thans in Suriname de regeermacht in handen. Ze zijn vervloekt. De ellende die de mensen thans moeten ervaren is onbeschrijfelijk. VHP, Abop NPS PL, Curtis, Maisha Neus, Pakitto,enz.enz. hebben de mensen voorgelogen en naar de slachtbank van Santokhi gemanoeuvreerd.
  =================================

  RobGay, ik heb erg met je te doen. Ruben Ravenberg, Ph.D, MBA heeft jullie onmiskenbaar een spiegel voorgehouden die jullie never nooit met steekhoudende argumenten kunnen weerleggen. En dan is hij zelf nog heel erg mild geweest.
  Verder dan een “Het is deze man geweest die dacht dat hij op een wetenschappelijke manier de politiek van friends & familie, bananenrepubliek achtige toestanden kon goedpraten. Grootschalige corruptie denkt hij met quasi wetenschappelijke argumenten goed te praten” kom je niet. Zoals ik al eerder zei, je hebt totaal geen steekhoudende argumenten waarmee jij het artikel zou kunnen tegenspreken.
  Jij probeert door je psychisch problemen de mistanden van het NDP clubje goed te praten en aan anderen toe te kennen.
  Vergis je niet, de leugens en bedrog komen niet van Santokhi, maar van lieden zoals jou die door de hersenspinsels van dat NDP kliekje doordrongen zijn. Doe je best, maar als er één partij inmiddels vervloekt wordt door het hele volk van Suriname, dan is het de NDP wel. De NDP zal nooit meer een podium krijgen in Suriname. Er zal nooit meer in de spaarcentjes van het volk en uit de staatskas gegrabbeld worden.
  Dus al je verwoede pogingen ten spijt, moet ik toch constateren dat er geen ruimte meer is voor de criminele boevenpartij die jij zo vurig probeert te verdedigen.
  De zogenaamde “40 jarige revolutie” is voorbij, het is niet meer.
  gemodereerd

 26. @ de NDP (nationale demonische partij)

  Het is hypocriet dat jullie het volkslied zingen met volle borst : God zij met ons Suriname enzz.
  We mus seti kondre boeng enz….
  Jullie hebben het land bewust vernietigd, het is onmenselijk wat jullie gedaan voor het volk en Suriname. Buiten alle beschavingsnormen, noemen jullie een partij voor het volk???
  Nee demonen zijn jullie, hoe durven jullie Santokhi te bekritiseren???? Santokhi is bezig om de kastanjes uit het vuur te halen, de vele miljarden schulden heeft land die jullie geleend hebben, is een desastreus beleid, zien jullie dat niet??? Vriendjes politiek, verrijking en ten koste van het arme volk.

  Beoordeel Santokhi over 5 jaar en vergeet niet dat het land weer financieel gezond te maken heb je zeker nog 20 jaar nodig. Ik hoop dat jullie partij in 2025 geëlimineerd is en dat ze nooit meer bestaan. Want jullie partij gaat de geschiedenis in als verderfelijk, desastreus, tegen alle morale principes !!!!!!!!!!!!
  gemodereerd

 27. Meneertje,

  Het zou je sieren om het gebrek aan kennis en de dieftigheid van je eigen partij (abop) onder de loep te nemen.
  Ik weet niet hoe je erbij komt dat ndp kader heeft. De één is nog dommer dan de ander.

  Niet wanneer je het hardst brult ben je intelligent. Het is één grote asociale criminele bende.

  Sidonia mag terug naar haar tombe. En crimineel “zand erover” boeva die denkt dat hij sexy is 🤮, moet rustig blijven, want ook hij zal zich moeten verantwoorden. Huiskamer econoom abdoela met zijn amla-olie kuif, mag terug naar school. Nog effe en sharmila wordt als professor erbij gehaald.

  Doe jezelf een lol, en begin in je eigen omgeving.
  gemodereerd

 28. @Sabaku,
  Deze Ruben Ravenberg vloet alleen maar nattigheid dichterbij komen. Het is gedaan met de regering van VHP en ABOP. De angst zit er bij jullie goed in. Het volk zal korte metten met jullie maken. Maar neem van me aan. Het is deze Ravenberg die nadat ABOP de VHP heeft uitgekotst, die zal straks om de tafel gaat zitten met de NDP om te willen samenwerken. Het kiezersvolk zal deze regering nooit vergeven wat zij met het volk hebben aangedaan. Het aantal berovingen en roofovervallen neemt met de dag toe. Het aantal zelfmoorden is het hoogst van heel Zuid en Noord Amerika. Blijven jullie jezelf maar in de maling nemen. De dag der oordeel komt.
  gemodereerd

 29. Idd sopi sjorrie, de dag des oordeels komt voor de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname vanaf 1980, jo sebrefata. WIJ zullen deze duivel, opa D, NOOIT VERGEVEN, WAT HIJ ONS HEEFT AANGEDAAN IN SURINAME. jij heb het niet gevoeld. WIJ WEL, jo paarse djamoe ede. Sju, wai gwe.
  gemodereerd

 30. RobG 14 oktober 2021 At 13:57
  @Sabaku,
  Deze Ruben Ravenberg vloet alleen maar nattigheid dichterbij komen. Het is gedaan met de regering van VHP en ABOP. De angst zit er bij jullie goed in. Het volk zal korte metten met jullie maken. Maar neem van me aan. Het is deze Ravenberg die nadat ABOP de VHP heeft uitgekotst, die zal straks om de tafel gaat zitten met de NDP om te willen samenwerken. Het kiezersvolk zal deze regering nooit vergeven wat zij met het volk hebben aangedaan. Het aantal berovingen en roofovervallen neemt met de dag toe. Het aantal zelfmoorden is het hoogst van heel Zuid en Noord Amerika. Blijven jullie jezelf maar in de maling nemen. De dag der oordeel komt.
  =======================

  RobG, maar dan heb jij met je één-daags cursus economie helaas nog steeds niet de argumenten uit het artikel kunnen weerleggen.
  Het verwerven, registreren, interpreteren, selecteren en ordenen van zintuiglijke informatie is aan jou ook niet besteed als wannabe econoom.
  Je zit zoals het de leden van je NDP clubje betaamd van alles te roeptoeteren zonder met één enkele tegenargument of wetenschappelijke onderbouwing te komen.
  Verder wil ik je erop wijzen dat de mensen die zelfmoord plegen al dan niet in het donker, bewust een eigen keus maken. Dat kan je van de 15 vermoorde intellectuelen van december 1982 niet zeggen noch van de mensen die bij het bloedbad van Moiwana in november 1986 zijn vermoord. Die hadden geen keus, die werden zonder enige vorm van proces meedogenloos afgeslacht.
  gemodereerd

 31. robg , de dag des oordeel is voor jou en jou afgod partij de ndp , jou afgod zal geen wonderen kunnen doen en jij zegt dat Ruben Ravenberg nattigheid voelt en aan de onzichtbare tafel van de ndp gaat zitten , ha ha robje , echt ben je blij dat je die paarse shit hebt uitgekotst en weer kan gaan rusten in het riool van de bijlmer
  gemodereerd

 32. @ RobG

  Als de dag des oordeels komt, dan ben jij een van de eerste die te grazen wordt genomen.

  Ave Sranan.
  gemodereerd

 33. Sabaku , dat van al die moorden door bouta zegt robg niets , hij geilt er van op die viezerik , die robg zal al het bloed drinken van de slachtoffers die bouta maakt , en hij gaat ook door het vuur voor deze gek , en robg zegt dan ook nog , alles is de schuld van president Santokhi .

  robg is de eerste tandloose vampier
  gemodereerd

 34. NDP is gewoon een sekte. Alles wat van boven komt wordt klakkeloos overgenomen door de onderkant. Ze sterven er ook graag voor. Dat gebeurd alleen in sektes.
  Een sekte heeft meestal 2 tot max 3 generaties nodig om te beseffen dat ze op een ‘eiland’ hebben geleefd.
  Groetjes
  gemodereerd

 35. Freddy 15 oktober 2021 At 16:34
  NDP is gewoon een sekte. Alles wat van boven komt wordt klakkeloos overgenomen door de onderkant. Ze sterven er ook graag voor. Dat gebeurd alleen in sektes.
  Een sekte heeft meestal 2 tot max 3 generaties nodig om te beseffen dat ze op een ‘eiland’ hebben geleefd.
  Groetjes
  =========================

  Freddy, ze hebben het tot kunst verheven om het arme volk te misleiden.
  Als je hard en vaak genoeg schreeuwt dat het allemaal de schuld is van die witte man, de rest van de wereld en zoals nu gebeurt die Hindoestaan dan gaat het volk dat vanzelf ook geloven.
  Ze vergeten gemakshalve erbij te vertellen wie allemaal is gaan graaien in de spaarcentjes van het volk en de Surinaamse schatkist en hoe het werkelijk komt dat het land in chaos en ellende is geraakt. Kijk naar de rijkdommen die ze ten koste van het volk hebben vergaart en je haalt ze er zo uit.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.