donderdag, april 11, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidCOVID-19 crisisplan voor de komende drie maanden

COVID-19 crisisplan voor de komende drie maanden

-

Does Travel - naar Suriname

Actoren binnen de Surinaamse zorgsector hebben van president Santokhi de opdracht gehad een team samen te stellen voor het beheersen van de huidige Covid-19-situatie in Suriname. Het team zal moeten komen tot een crisisplan voor de komende drie maanden.

Partijen zijn op maandag 11 oktober 2021 op het Kabinet van de President bijeengekomen met het staatshoofd, volksgezondheidsminister Amar Ramadhin, minister Albert Ramdin en vaccinatiecoördinator Gavier Asin, waarbij men zich heeft gebogen over de situatie die een enorme druk legt op de zorg. 

Aanwezig waren de voltallige Nationale Ziekenhuisraad (NZR), leden van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS), de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) en de Vereniging van Regionale Artsen (VRA). “De meeting is bijeengeroepen omdat we in een hele grote crisis zitten. We zitten op een punt in de zorg, waarbij heel veel systemen onder zware druk moeten functioneren, om niet te praten over een traag opkomende vaccinatieprogramma”, laat minister Ramadhin optekenen.

De regering heeft bij monde van president Santokhi haar bezorgdheid geuit over de situatie. Zowel de ministers als de vertegenwoordigers van de zorgactoren hebben ruimschoots hun mening gegeven. Minister Ramadhin praat van praktische zaken die een oplossing behoeven. Naast de beschikbaarheid van equipment en verbruiksartikelen is de beschikking over personeel volgens hem een groot probleem. De bewindsman benadrukt dat er daarnaast genoeg vaccins voor handen zijn. 

Voor dinsdag 12 oktober is er een vervolgmeeting gepland, waarbij de randvoorwaarden zoals financiën, in een kleinere setting besproken zullen worden. Minister Ramadhin: “Er is in elk geval een goed gevoel bij iedereen en de regering, dat men tevreden is over het verloop van de vergadering. Wij zijn goed gestemd.”

opening
Fernandes Express
BODO Party

11 REACTIES
 1. Net als in NL een Qr-code invoeren en wie er geen heeft de toegang tot veel zaken ontzeggen. Ook de dispensatie voor de avond klok laten afhangen van die QR-code.


  gemodereerd
 2. De man stond lachend op het plein zijn zeis te slijpen.Hij had speciale belangstelling voor een paar groten als Dora.


  gemodereerd
 3. Nupas hb ik door wrom de surinaamse wegen minder druk is n de stad op een spookstad lijkt.
  Voor surinaamse begrippen mt haar kleine bevolking kn gezegd worden dat mensen als ratten doodgaan.


  gemodereerd
 4. Ik ben het eens met Klaas want met waant zich onaantastbaar met zo een dispensatiebrief gewoon verplicht een QR code en sneltesten om dispensatie te krijgen


  gemodereerd
 5. Om de vaccinatiebereidwilligheid te vergroten doet de Surinaamse overheid er goed aan om drastische maatregelen te nemen. Een te nemen maatregel zou kunnen zijn, zonder een vaccinatiebewijs, mag je niet meer in openbare gebouwen, restaurants, dancings, OV en naar het werk. Een dergelijke wet is zo gemaakt en dient ter bescherming van gevaccineerden, toeristen en ter voorkoming van een nieuwe lockdown die slecht is voor de economie. Uiteraard hoort hier duidelijke communicatie en voorlichting bij en moet mensen een redelijke termijn worden geboden om zich alsnog te laten vaccineren. Dit gebeurd toch ook in de rest van de wereld en wat maakt Suriname zo bijzonder dat het daar niet kan?
  Ondertussen blijven alle toeristen weg, de Covid-pandemie is 1 en gevoel van veiligheid, ver te zoeken, is 2.


  gemodereerd
 6. Ik vind de maatregelen onvoldoende, het gaat alleen maar om geld voor de zorg. De menselijke maat en de empathie voor de medemens is verdwenen in dat land.

  Ik had minimaal een 3 weken totale lockdown verwacht met controle door zowel militairen als politie.

  Stop maar met gratis testen en gratis vaccineren. Geef de vaccins aan landen die er dankbaar gebruik van zullen maken, voordat ze onbruikbaar zijn.
  Dashboard mag weg, gooi alles open……
  Ze geloven er toch niet in.

  Suc6


  gemodereerd
 7. Boesskowto , jij verteld het goed , hopelijk zien niet gevaccineerde nu eindelijk in dat vaccineren de enige oplossing is om covid te bestrijden.
  Ja mensen al dit gedoe is de schuld van de chinezen , zij hebben covid gemaakt.


  gemodereerd
 8. Dezelfde overheden die bommen gooien op andere landen en tientallen duizenden mensen om zeep helpen, omdat de leiders van die landen niet gehoorzaam waren, gooien nu de bommen op het deel van de eigen bevolking dat geen prik wil, die geen gevolg wil geven aan de dwang.
  Alle mensen die de dwang van de overheid steunen, zullen hun trekken thuis krijgen wanner de overheid hen op andere gebieden zal dwingen dingen te doen die ze niet willen.
  Solidair zijn tegen dwang is dus in ieders belang.


  gemodereerd
 9. Wat de regering ook onderneemt , zolang de wil van vaccineren, en bij velen niet aanwezig is, kun je niets , pas als velen van die lui bevriend zijn geworden met covid en als hun feestje teneinde is , kan de regering het weer proberen.


  gemodereerd
 10. WAT,

  Tientallen miljoenen mensen bewijzen dat ze gewoon gezond blijven zonder een prik. Waar ben jij zo bang voor? Lijdt jij soms aan onderliggende kwalen?


  gemodereerd
 11. Waarover heb jij het nu ronald.
  Welke dwang? Niemand in Holland dwingt jou.

  Jij mag gewoon nergens naartoe behalve naar de toko en een beetje luchten in een park voor de rest van je leven.
  Niemand wil je, plus is het is verboden voor jou om ergens binnen te stappen.

  Ik snap je geklaag niet, want jij kan nooit meer naar suri, das nou verboden terrein voor ongevaccineerde reizigers.

  Ga alsjeblieft bij een Hollandse krant klagen. Verbazingwekkend dat je nog niet bent afgevoerd in een dwangbuis.

  We hebben de Q
  We hebben de R
  QR-code!!!


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES