woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenGeschiedenisBoekpresentatie van 'Antonlogie: verhalen over het gedachtegoed van Anton de Kom'

Boekpresentatie van ‘Antonlogie: verhalen over het gedachtegoed van Anton de Kom’

-

Does Travel - naar Suriname

Op vrijdag 15 oktober 2021 vindt in Amsterdam de boekpresentatie plaats van ‘Antonlogie: verhalen over het gedachtegoed van Anton de Kom‘. Ook zullen de winnaars van de Anton de Kom schrijfwedstrijd worden bekend gemaakt. Het event staat ook in de Black Achievement Month agenda.

In vaak heel persoonlijke, onderzoekende verhalen buigen de schrijvers zich over onder meer hun band met het gedachtegoed van De Kom, zijn inzichten over recht en onrecht, zijn pleidooi voor zwart bewustzijn en zijn strijd om de dingen waar we niet graag over praten, bespreekbaar te maken.

Deze bundel wordt ingeleid door Mitchell Esajas en bevat essays en verhalen van Guno Jones, Nina Jurna, Vincent de Kom, Ianthe Sahadat en Humberto Tan. Daarnaast bevat het boek verhalen van de winnaars van de eerste Anton de Kom-schrijfwedstrijd, georganiseerd door The Black Archives, Stichting Anton de Kom en Atlas Contact.

Tijdens de feestelijke boeklancering wordt bekend gemaakt wie de winnaars van de schrijfwedstrijd zijn! Vincent de Kom zal een lezing geven over zijn bijdrage en is een panel met bijdragers en juryleden Kathleen Ferrier, Guno Jones, Ianthe Sahadat en Vincent de Kom over het gedachtegoed van De Kom.

Wanneer? Vrijdag 15 oktober 2021
Tijd? 19.00 – 21.00 uur (inloop 18.00 uur)
Waar? Vereniging Ons Suriname / The Black Archives
Entree?  €10,- regulier | €5,- studenten – reserveren via de website

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. Black Achievement Month en wij slaven van Suriname met als schrijver de Kom.Het loopt vast storm.Al moet er geld voor geleend worden.


  gemodereerd
 2. zullen die betogers ook wel weer komen , de zelfde die zaten te schreeuwen en onze president en zijn vrouw en genodigden en de nazaten van Anton de Kom voor alles uitmaakten tijdens de Anton de Komlezing op 10 september


  gemodereerd
 3. WAT 13 oktober 2021 At 15:16
  zullen die betogers ook wel weer komen , de zelfde die zaten te schreeuwen en onze president en zijn vrouw en genodigden en de nazaten van Anton de Kom voor alles uitmaakten tijdens de Anton de Komlezing op 10 september
  ================================

  Nee natuurlijk niet, het is namelijk niet gratis…


  gemodereerd
 4. Sabaku , deze gasten worden betaald door de ndp afdeling Nederland en staan dan paraat hoor , de ndp zorgt voor chaos in Nederland als ook hier in Suriname alleen maar om de echte helden van Suriname te bekladden , voor hen is er maar een held van Suriname en dat is de massamoordenaar bouta en niemand anders .


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES