woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenEconomieReeds elf containers vuurwerk geïmporteerd

Reeds elf containers vuurwerk geïmporteerd

-

Does Travel - naar Suriname

Tot en met maandag zijn er elf containers met vuurwerk geïmporteerd in Suriname. De lading is inmiddels ook al geïnspecteerd door de brandweer. Zij gaat na of er geen verboden vuurwerksoorten het land zijn binnengekomen.

De elf containers zijn ingevoerd door vijf importeurs. Tot en met eind december mag er vuurwerk het land binnengehaald worden. De piekperiode voor het importeren van vuurwerk is meestal in november. 

De vuurwerkverkoop- en afschietperiode van dit jaar moet nog vastgesteld worden. Afgelopen jaar was die van 27 december tot en met 1 januari.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

17 REACTIES
 1. En let op hoor, re zullen mensen zijn die nu gaan klagen waarom er wel vuurwerk binnenkomt. Ze hebben geen geld en alles is duur, maar vuurwerk kunnen zr dan wel kooen. Ik zou zeggen surinamers, dit jaar GEEN VUURWERK kopen. U bespaart een hele hoop ellende en centjes!!!!!


  gemodereerd
 2. Wie gaat dat allemaal afsteken, de Chinezen soms. In Suriname hebben ze geen geld om eten te betalen maar waarschijnlijk wel om vuurwerk te kopen.


  gemodereerd
 3. Ze hebben ervoor gespaard waarschijnlijk, dus laat maar gaan zou ik zeggen. ”Eens per jaar mag het wel” en de mensen die vuurwerk afsteken, zijn doorgaans mensen die het financieel breder hebben.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 4. Wie het kan betalen, mag het doen.
  Het is een van de vrijheden, tot nu toe.
  Let op de veiligheid, van u en anderen.

  Wees, geen rund!
  Op twee januari, wordt het druk, bij de afhaalpunten, bij de voedselpakketen.

  Ik kijk wel naar de beelden, van beide evenementen.
  Misschien, herken ik gezichten.


  gemodereerd
 5. Op mij hoeven de importers niet te rekenen dat ze één (1) peffertje verkopen. Ik wens dat ze blijven zitten met die troep, zodat ze het afleren die rotzooi te importeren.


  gemodereerd
 6. voor feesten en bombel is er altijd geld….de maand januari is een tranga maand…..
  kerst en eind dec is rijst met pom, na 4 januari wordt het goed inplannen om rond te komen…rijst met awarra schijnt best te smaken….

  Al worden 20 containers vuurwerk afgeschoten maar didibrie bouta gaat toch niet weg….a beest…


  gemodereerd
 7. Mensen hebben nog wel geld. Anders was Pizzahut, Mc Donald’s, Popeye’s, KFC en Burger King allang failliet…

  En echt niet iedereen is arm. De mensen die geld genoeg hebben willen ook het jaar met veel bombarie afsluiten. Is wedstrijd om te laten zien wie langste pagarra heeft in de buurt.
  En heel veel zaken en bedrijven schieten ook pagarra om het jaar af te sluiten. Die moeten ook kunnen kopen.

  Ik heb liever dat er (veilig) import vuurwerk is ipv dat mensen hun eigen bombels gaan maken die soms levensgevaarlijk kunnen zijn.


  gemodereerd
 8. Als mijn naam HongKong Omu of iets dergelijks was en mijn familie aandelen had in een vuurwerkfabriek, zou ik ook pleiten voor de import van zoveel mogelijk containers vuurwerk uit China.


  gemodereerd
 9. In de wereld van onvrede en mensen kennen geen fatsoen onder elkaar?
  Wat valt er te vieren?
  Als je deze troep moet kopen mensen?
  Geen dat geld aan arme mensen in Suriname?
  U zult zeker een goed gevoel van krijgen?
  Het is een keuze surinamers???


  gemodereerd
 10. Mijn mening is dat er prioriteiten moet worden gesteld, vooral als niet goed gaat met het land. Er is sprake medicijnen te kort, ziekenhuizen zijn verwaarloosd, artsen en verpleegkundigen verlaten het land omdat ze onderbetaald zijn. Zo kunnen er nog aantal zaken aangekaart worden waar prioriteiten gegeven moeten worden. Elk beetje helpt in Suriname. Jammer, dat geld voor vuurwerk kon betere positieve dingen gedaan worden in het land.


  gemodereerd
 11. net zoals al velen hier zeggen , alles hier in Suriname is duurder geworden dankzij 10 jaar paars , maar ze zitten te schreeuwen dat alles duur is , maar die schreeuwers hebben wel geld voor meerdere auto’s en benzine kopen , en natuurlijk denken ze al aan vuurwerk kopen , dus ze hebben geld genoeg , die klagers zullen allemaal wel ndp-ers zijn

  en die ex ndp dna voorzitter simons zegt op de ndp meeting dat nu met het volk slechter gaat dan 10 jaar paars , ja die troela zegt er niet bij dat zij ook in die 10 jaar paars mee gestolen heeft en nu het volk niets heeft he robg

  en laats plaatste die troela ndp dna lid vreedzaam een artikel en daarin beschuldigd zij de minister Ramadhin van alles , maar de minister heeft er op gereargeert en deze troela kreeg een koekje van eigen deeg , en nu hoor je ze niet meer he robg

  en we horen niets meer van de ex vp adhin , is hij met de noordezon vertrokken robg


  gemodereerd
 12. ☝🏼En Surinamers maar klagen dat ze het slecht hebben. Wel van mij geen pakket meer.😏 Ga lekker je bombel maar opeten.
  Verjaag je ook gelijk die bakroe uit je buik🤭


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES