Media-collectief dient protestbrief in bij kabinet

6
Media-collectief dient protestbrief in bij kabinet
Een journalist van het media-collectief dient de protestbrief in bij het kabinet.

Op het Kabinet van de President van Suriname, is vandaag door het media-collectief een protestbrief overhandigd. Deze werd, namens het Surinaamse staatshoofd, door minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking (Bibis) in ontvangst genomen. In de brief maken journalisten en verslaggevers van het collectief hun onvrede kenbaar over voornamelijk de lange inleidingen en de beantwoordingswijze tijdens de verschillende persconferenties.

Volgens Vishmohanie Thomas zijn de journalisten niet op oorlogspad met de regering, maar streven naar een betere samenwerking. Zij zien graag een betere inrichting van de persconferenties, een betere vraag- en antwoordsysteem tijdens de briefings en dat alle ministers zich beschikbaar stellen om vragen van de pers te beantwoorden. Deze veranderingen ziet men graag terug bij het eerstvolgende persmoment.

“De media wilt gewoon transparantie en efficiëntie met betrekking tot de informatiestroom vanuit de regering naar de media. Het hebben van de Communicatie Dienst Suriname (CDS) en het Directoraat Volkscommunicatie levert voor de media veel onduidelijkheid op, voor het verkrijgen van informatie.” Gesteld wordt dat een centraal communicatiepunt komt voor de overheid.

In aanwezigheid van Alven Roosveld en Stanley Dijksteel, gaf minister Ramdin de journalisten en verslaggevers de geruststelling dat er naar betere samenwerkingsmogelijkheden gekeken zal worden


6 REACTIES

 1. Waar waren hun grote bekken tijdens TRALALA, FRANCHEPANE olv opa D? Ook tijdens de wauwelconferentie van opa D? Moeten ze geen reportages gaan maken van de illegale wapens van opa D en de verdwenen gelden van walther uit het politiebureau? Moeten ze geen journalistieke onderzoeken gaan instellen naar ALLE corruptie zaken vanaf 1975 ? Ze hebben ineens dikati gekregen om te klagen , dat de persconferenties geen ruimte laat voor vragen stellen en klagen over de inleidingen,etc.
  Gaan jullie opa D interviewen voor ALLE duistere zaken vanaf 1980. Dan hebben jullie ballen, pseudo journalisten.
  gemodereerd

 2. Dus dat @Latour Posse

  Alvin je doet het prima, laat je niet gek maken door de oude orde.
  Het CDS werkt professioneel, conform de recente publieke communicatietechnieken van 2021. De overheid is geen drillrapper, dus andere technieken en protocollen zijn vereist.

  Het is even wennen natuurlijk, vooral als je tien jr lang doodstil naar een chaotisch en ‘onder invloed zijnde persoon’ moest luisteren.

  Voor het eerst in je carrière mag je vragen stellen, geen theorie, maar het echte werk. In je vrije tijd kun je de internationale media bekijken, hoe doen zij het. Nou zoals het CDS het doet. Niemand krijgt een vast aantal min, gaat toch heen.

  Go with the flow or be quiet!

  Onlangs in de ark, waren ze doodstil.
  gemodereerd

 3. Note: uiteraard niets dan lof voor de uitzonderingen die ik regelmatig hier citeer.
  Ga zo door.

  Toppie!
  gemodereerd

 4. De regering kan de lange inleidingen voorkomen door alvast het e.e.a. op papier/website te zetten en ter beschikking te stellen opdat daarover gerichte vragen kunnen worden gesteld.
  Dat lijkt mij professioneel. Tenzij men met primeurs wil komen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.