zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappij1 voor 12 voorziet 80 jongeren van schooltas

1 voor 12 voorziet 80 jongeren van schooltas

-

Does Travel - naar Suriname

Stichting 1 voor 12 in Suriname heeft 80 jongeren voorzien van een schooltas met schoolspullen. De overhandiging vond afgelopen zaterdag plaats bij het eethuis van de stichting te Onverwacht. Het gaat om kinderen wiens ouders het niet breed hebben. 1 voor 12 hoopt hiermee een zware last van de schouders van de ouders/verzorgers weggehaald te hebben. De stichting heeft ook schooltassen tot aan huis bezorgd voor hen die niet aanwezig konden zijn. 

De voorzitter van Stichting 1 voor 12, Louis Vismale merkte op dat wij moeilijke tijden in Suriname doormaken. In dit kader heeft de stichting ook haar bijdrage geleverd. Het was de bedoeling om 225 jongeren blij te maken met een schooltas.

Vismale vindt het jammer dat het niet is gelukt om alle 225 jongeren te voorzien van een schooltas. Hij hoopt dat andere organisaties c.q. individuen de rest van de schoolgaanden kan tegemoetkomen met een schooltas. De schooltassen zijn samengesteld deels uit eigen kas en enkele donateurs in het buitenland. Naast een schooltas heeft Vismale als motivatie voor de start van het nieuwe schooljaar de kinderen ook getrakteerd op popcorn, patat BQ, bami en snacks.

1 voor 12 voorziet schoolgaanden al 16 jarenlang van schooltassen. Vismale is tevreden met het verloop van de dag. Hij is bijzonder blij dat de stichting ondanks de moeilijke financiële situatie in het land toch 80 schooltassen heeft kunnen samenstellen. 

“Mijn boodschap naar alle schoolgaanden is, dat zij het beste van moeten maken en ook moeten waarderen, leren en begrijpen dat deze schooltas als symbool staat dat zij morgen iets in de maatschappij worden. Wij wensen alle schoolgaanden heel veel succes toe en doen ook een beroep op de ouders om ze hierbij te begeleiden en te ondersteunen”, aldus de voorzitter van Stichting 1 voor 12.

Het schooltassenproject heeft de stichting SRD 40.000 gekost.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. goed bezig , maar is 1 voor 12 de enigste liefdadigheid stichting , waar blijft de ndp , heeft die wel oren om kinderen te helpen , zal wel niet ze denken alleen aan hun zelf


  gemodereerd
 2. Prachtig voor die kids!! Maar het gebedel voor zelfs schooltassen symboliseert de staat van Suriname anno 2021. Een totaal verarmt, verpaupert en verwaarloost volk dat zelf in deze fase niet wil begrijpen en horen in welke verloederde staat het zich bevind.


  gemodereerd
 3. Ira, is dit ook het enige volk dat voorziet in schooltassen voor jongeren, want jammergenoeg heeft Suriname verschillende culturen, dus dit medemenselijk gedrag komt niet van de Javaan, Indiaan of de Chinezen.
  Het zijn weer sommige afro Surinamers die voorzien in schooltassen voor jongeren en het verpesten voor de slechte afro Surinamers. Jammer dat vele Surinamers achter dit soort mensen staan.

  Je maakt jezelf onsterfelijk belachelijk door steeds naar de Afro Surinamers te wijzen. Kijk toch eerst naar jezelf en je eigen soort, voordat je pin-point op anderen die niet op jou lijken.


  gemodereerd
 4. Maar ik vindt dit wel jammer dat deze man uit het buitenland tassen laat halen terwijl in su zelf, metname het binnenland een bedijfje is die tassen zelf maakt. Waarom niet bij hun een bestelling plaatsen, u zou deze mensen ook enorm helpen. Twee vliegen in een klap toch!


  gemodereerd
 5. Maar waar zijn al die schooltassen gebleven die first lady naar su heeft gebracht die ze in ned kreeg.zeker weer naar haar eigen soort of guyana


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES