VIDEO: Vandalisme door jeugd in binnenstad van Paramaribo

25
VIDEO: Vandalisme door jeugd in binnenstad van Paramaribo

Suriname werd aan de vooravond van de Dag der Marrons opgeschrikt door het vandalistisch gedrag van jeugdigen in de binnenstad van Paramaribo, bestaande uit zowel jongens als meisjes. De politie was in groten getale aanwezig om de orde en rust terug te doen keren in de stad.

Op social media is te zien dat een groep jeugdigen de ‘Niet Parkeren’ bordjes die bevestigd zijn in autovelgen voor de winkelzaken, midden op de straat gooiden. Ze maakten zich snel uit de voeten toen de politie arriveerde.

Deze groep jeugdigen kwam vanuit ‘Waka Pasi’ dat erg druk bezocht was. Daar werd een toilet vernietigd en ramen met stenen ingegooid.

Toen zij daar weg moesten verrichtten ze onderweg verschillende vernielingen. De afvalbakken van Openbaar Groen bleven niet ongedeerd en werden kapotgeslagen. Groentenverkopers langs de weg in de stad werden ook beroofd door deze jeugdigen.

Mensen die voorbij reden en liepen, spraken er schande van. Op social media zijn de commentaren van de mensen bij het zien van de beelden ook niet fraai. Ze keuren het gedrag van deze jeugdigen massaal af.

Het plegen van vandalisme wordt in het Surinaams Wetboek van Strafrecht gerekend tot een strafbare feit. Hoeveel de totale schade is en wat de vernielingen zijn die er is aangericht en wie er zijn opgepakt door de politie is niet bekend.


25 REACTIES

 1. stel die ouders aansprakelijk en geef deze vandalen taakstraffen. goten/kanalen moeten ontdaan worden van onkruid. scholen en overheidsgebouwen kunnen een verfbeurt gebruiken. straten ontdoen van zwerfafval.
  gemodereerd

 2. En zo moet Suriname vooruit komen ? 🙄
  Ze zoeken het zelf dat het land niet verder wordt ontwikkeld.
  gemodereerd

 3. De frustratie onder de jeugd wordt erger en erger. Ze kunnen niets. Lockdown duurt en duurt maar. Nu ga je dit krijgen. Denk je dat ze aan wetboek denken????
  Geen geld, geen ontspanning, school werkt niet, niets voor de jeugd.
  Maar ze zien ministers en dna leden reizen en feesten. Wat willen we dan???
  gemodereerd

 4. “Mensen die langsreden spraken er schande van”.

  Oooh en daarmee is de kous af?
  Vervolgens keerden ze huiswaarts voor hun gebruikelijke kfc, borgoe, bank of bij sommigen hangmat- houseparty.

  Waarom deden de jongeren dat, waarom?
  Millennium protest, of lockdown protest of
  Feestboek party, of betaald protest.
  Tsja, waarom…
  gemodereerd

 5. Ze hadden toch ook mensen beroofd ?
  Ze hadden ze moeten neerschieten en vlak daar op straat moeten achterlaten!!!
  Soortoe k…o frustaties ? Dan mag je maar alles slopen op straat(debby) ????.
  Waarom slopen ze het huis van hun moeder of oma of opa niet of jou huis. Ik zou je dan wel willen horen… zou je ook zeker zeggen Ach het waren maar frustaties!
  gemodereerd

 6. Nou mensen daar lopen de jeugd van de toekomst , dus we moeten ons hart vast houden wat er van ons Suriname terecht komt , en weer misdragen de jeugd zich op Waka Pasi , ten eerste Waka Pasi per direct sluiten ( Waka Pasi is toch gerealiseerd door gestolen grond door die ingrid b. ) en de jeugd heropvoeden , de ouders kunnen het niet , zie het gedrag van hun kinderen.
  Wat zou bouta hier van vinden.
  gemodereerd

 7. Stop ze in de gevangenis en laat ze de toiletten boenen een week lang en op droogbrood en water. Je gaat zien hoe ze gaan veranderen. Ze hebben al niks te vreten daar en dan gaan ze nog vernielen. En als ze besmet raken lekker thuis blijven en dood gaan, dan heeft Su minder last ervan.
  gemodereerd

 8. Tijdens koloniale tijd bij ongehoorzaamheid werden ze gestraft,dat moet nu ook hard aangepakt worden.en trouwens het is altijd een volk die dit soort problemen creren,kijk ook in gevangenis.dit land gaat het nooit leren want je moet een criminele achtergrond hebben want dan kan in de politiek belanden en vp of pres worden
  gemodereerd

 9. Insluiten, een nacht opsluiten, taakstraf via snel recht en de schade laten vergoeden.
  Verveling of wat dan ook is geen excuus voor wangedrag. Leer ze dat.
  gemodereerd

 10. Het zijn vnl NDP-jongeren. Ze missen de macht van 2 jaar geleden en kunnen niet zonder.
  Ze gaan nog meer rotzooi schoppen. De bedoeling is het land onbestuurbaar te maken en deze regering weg te krijgen.
  Leonsberg is er blij mee. Een waarschuwing aan Santhoki om zelf maar 20 jaar retraite te nemen.
  gemodereerd

 11. Beste mevrouw Debbie,
  Laten ze een keer aan uw eigendommen komen dan zult u anders praten denk ik.door andermans bezittingen te vernielen en roven heb je de regering niet mee.
  Een beter milieu begint bij jezelf
  Dit is niet goed te praten.
  Niemand houdt zich aan de covid maatregelen en
  Wil van de lockdown en alles aan.is niet de schuld van de regering
  gemodereerd

 12. Deze jeug, heeft geen toekomst.
  Ik ben met de opmerking van Debby, niet eens.

  Ga de districten, rond en zie dat groepen jeugdigen, uit frustraties de buurt schoonmaken en daarna samen het onderricht doornemen en goede cijfers behalen.
  gemodereerd

 13. debby dat jij een reactie plaatst , weet jij wel waar het overgaat , het zijn deze paarse jeugd die ons land Suriname verder willen vernietigen , in opdracht van hun afgod op leonsberg , hij gaf al eens eerder opdracht aan de jeugd , met grijp de wapens en maak het deze regering zuur , nou debby jij zal de nattigheid al zeker voelen dat de volgende stap van die paarse jeugd geweld wordt gepleegd met de gestolen wapens uit bouta’s illegale wapen bezit
  gemodereerd

 14. Dit gedrag van de jeugd kun je wel verwachten in een land waar moordenaars.drugsdealers en bankrovers…president / vice-president worden…NEKS NO FOUT .
  gemodereerd

 15. Dit is erger dan de eerste oproep bij Hermitage ! De oproerkraaiers moeten keihard worden aangepakt. De volgende keer wordt het nog heftiger.

  Een gewaarschuwd mens telt voor twee !

  Defensie zal vanaf nu stand by moeten zijn.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 16. Al jeugdigen on tevreden zijn. kunnen ze liever massaal actie voeren. Maar niet vernielen. Dat is geen gezicht. Het is schande voor de Surinaamse gemeenschap. We hebben respect en gaan dus daarom op een rechtvaardige manier een protest aan tog. Dat zou tog beter zijn?.
  Maar ik merk op dat het IT meest de jongeren zijn van creoolse afkomst zo krijgen derest ook wel een slechte naam. Leef goed met elkaar.
  gemodereerd

 17. Met de covid-19 pandemie, weet men niet meer met elkaar te leven. Ook op de werkvloer leeft men zo wreed met elkaar. Iedereen verdiend minder of je merkt je verdienste niet, vanwege de stijgende prijzen in de winkels, je betaald meer belastingen, stroom, water, internet enzv. Andere krijgen hun salaris niet optijd waardoor z bij betalingen op de bank boete rente betaald. De mensen gaan eraan. En weten niet meer met elkaar te levene gunnen elkander niet meer. De jongeren onder hen heel erg veel frustratie, maar werk zoekken om te helpen in de huishoudens. Ouders kunnen niet anders dan toelaten en vragen niet waar ze dat geld vandaan hebben. Slenteren overal en beroven is voor hen een optie.
  gemodereerd

 18. Jullie kletsen over mijn commentaar. Heb ij de minister van onderwijs of pres of wie dan ook de schoolgaande jeugd een bemoedigende toespraak horen geven?? Nee voor het eerst. NDP gaf paarse schooltassen mr alle kinderen kregen een tas met inhoud.
  Niet eens een bekendmaking van de regering dat de school morgen begint.
  Kijk vrijdag naar palmentuin
  gemodereerd

 19. Het gedrag van de jeugd is puur een reactie op de beestachtige manier waarop de politie in. eerste. instantie. heeft opgetreden tegen se hen. Wie niet daar was, praat rommel. De jongeren willen ook ontspannen omdat straks gmde school begint enner eigenlijk geen rede was om wakapasi te sluiten. Dom van de politie. Er is geen brainstorming bij hun om het anders aan te pakken. Het is wel onze toekomst die we zo behandelen.
  gemodereerd

 20. Ik maak me zorgen om mensen die afhankelijk willen blijven van de staat.
  Een maaltijd op school krijgen, een pakket of een paarse tas met inhoud krijgen; met nadruk op paars gekleurd, is lieve mensen propaganda. Propaganda is het proberen te beïnvloeden van andermans opinie. Propaganda heeft als doel mensen over te halen.
  Het wordt tijd dat mensen in Suriname vooruitdenken. Wie vooruitdenkt, laat zich niet verrassen. Nu slimme keuzes maken voor later. Dat moet het doel zijn. Alleen gaat dat meestal niet vanzelf. Begeleid je kinderen met studeren, toon interesse in hun studie, geef zelf het goede voorbeeld door actief deel te nemen in de maatschappij, leer ze een beschaafd burger te worden met normen en waarden etc.
  gemodereerd

 21. Waarom zien we dit gedrag niet bij Hindoestaanse , Javaanse of Chinese jongeren??
  En racistische Wendy praat dit gedrag van haar soortgenoten goed. Het is altijd makkelijk om vanachter je pc op je flatje in de bijlmer van alles te roepen en dat terwijl je hier geniet van je uitkering, gratis gezondheidszorg, onderwijs en zit in een sociale huurwoning.
  Dat is het parasietengedrag van haar en haar soortgenoten. Als je niks te eten hebt, dan maar plunderen en roven als losgeslagen dieren.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.