Overdracht schooltassen vrouwelijke ondernemers aan de Staat

10
Overdracht schooltassen vrouwelijke ondernemers aan de Staat

De schooltassen, gemaakt door Surinaamse onderneemsters uit het binnenland, zijn op vrijdag 8 oktober 2021 overgedragen aan de Staat Suriname. Dit gebeurde op het hoofdkantoor van het ministerie van Financiën en Planning. In totaal zijn er 1000 schooltassen door de vrouwen geproduceerd. De ministers Armand Achaibersing (Financiën en Planning), Rishma Kuldipsingh (Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugd) en Marie Levens (Onderwijs, Wetenschap en Cultuur) namen enkele tassen in ontvangst. 

DNA-lid Patricia Etnel was de trekker van dit project. Ze gaf aan dat de schooltassen Surinaamse producten zijn, die wij moeten blijven koesteren. Want zo wordt ook werkgelegenheid gecreëerd. Dat de staat Suriname met lokale vrouwelijke ondernemers in zee is gegaan, vindt Etnel een goede zaak.  

Zoë Menas, die namens Talking Prints hierbij betrokken was, gaf aan heel erg dankbaar te zijn voor deze gelegenheid. Het project past goed binnen de doelstelling van de organisatie om duurzame werkgelegenheid te creëren voor vrouwen in het binnenland. 

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zei erg blij te zijn met de schooltassen, vooral aan de vooravond van de start van het nieuwe schooljaar. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken zullen identificeren welke kinderen voor een tas in aanmerking komen.

Minister Achaibersing is tevreden over het resultaat, ook omdat dat in korte tijd is behaald. De tassen zijn niet alleen functioneel, maar ook mooi en ze doen zeker niet onder voor buitenlandse schooltassen. Dit is een mooie aanzet om de productie in Suriname te stimuleren, aldus minister Achaibersing.


10 REACTIES

 1. Als de NPS een toekomstvisie had, hadden ze dit aan de markt overgedragen vwb de binnenlandse consumptie, aan de SHATA vwb de toeristen en aan de minister van Buza ivm export via de ambassades.
  gemodereerd

 2. Gefeliciteerd mevrouw Etnel. Wij zijn erg trots op uw inzet, moed en doorzetting. ♥🇸🇷
  gemodereerd

 3. Prachtig, goed nieuws.
  Vrouwen, ga zo door.
  Ik ben trots op jullie, met dit behaalde resultaat!.
  Lobi en be safe.
  gemodereerd

 4. Surinaamse Schooltassen, Surinaams Fabricaat, Surinaams Product ( SP), Made in Suriname dit moet gestimuleerd worden, goed voor de Surinaamse Markt, Surinaamse afzet, afzet in de buurlanden oa Frans -Guyana/ Marrons en de regio en om een voorbeeld te zijn andere productie- en exportondernemingen in Suriname.

  Ook de mogelijkheid nagaan om het voor de SuriNeds op de Nederlandse Markt te kunnen krijgen e/o samen met een Surinaamse ondernemer/investeerder mee in zee te gaan.

  Alles begint klein en gaat dan groeien.

  Volhouden, Vertrouwen in Eigen Kunnen
  gemodereerd

 5. Deze vrouwen zijn echte onderneemsters en maken een prima product , mevrouw Patricia Etnel is een zeer goede DNA lid , en zij heeft er voor gezorgd dat deze vrouwelijke onderneemsters hun product kunnen aanbieden , om dit Surinaams product te beschermen , moet men het zelfde product dat geïmporteerd wordt de invoerbelasting met 100% verhogen , zo niet dan krijgen deze vrouwelijke onderneemsters niet een eerlijke kans om hun product hier in Suriname aan te bieden.
  gemodereerd

 6. Eindelijk iets positiefs te melden. Goed zo dames, succes met jullie project.👍🏼👏🏼
  gemodereerd

 7. Heel goed initiatief van DNA-lid mevrouw Etnel. Ben trots op deze zakenvrouwen.
  Ze doen hun best om bij te dragen aan de economische groei van Suriname. Zoveel mogelijk schooltassen exporteren in de regio en wellicht ook in Europa en Amerika. Bon plan.
  gemodereerd

 8. Nounou…nou, zeg !!! En nu nog leren ook nog. Zal verrekte moeilijk worden met al die no spang hangmathangers in het land. Dan maar beter jatten waar het land om bekend staat. Kunnen ze tenminste de tassen er mee vullen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.