woensdag, juni 19, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidVaccinatiebereidheid in Suriname afgelopen periode toegenomen

Vaccinatiebereidheid in Suriname afgelopen periode toegenomen

-

Does Travel - naar Suriname

“De laatste dagen hebben wij dagelijks een hogere vaccinatiebereidheid waargenomen. De vaccinatieposten zijn drukker dan normaal. Het blijkt dat het Pfizer-vaccin het meest gevraagd is en dat grote groepen kinderen met hun ouders de vaccinatielocaties aandoen.” Deze informatie heeft dokter Soenita Nannan Panday-Gopisingh gepresenteerd tijdens de Covid-19-persconferentie op donderdag 7 oktober 2021. 

Om in te spelen op de toenemende vaccinatiebereidheid zal de overheid overgaan tot het faciliteren via meerdere en grotere prikaccommodaties. Ten aanzien van het swabben worden alternatieven bekeken om de mogelijkheden te verruimen. 

De medicus heeft verder een uitzetting gegeven over de opnamecijfers over de maand september, waaruit blijkt dat meer dan driekwart (77.8%) van de personen niet gevaccineerd is. “Als we kijken naar de overlijdens dan merken we dat de groep niet-gevaccineerden nog steeds het grootste aandeel heeft.”

De groep volledig gevaccineerden heeft een klein en de deels gevaccineerden een iets groter aandeel. Nannan Panday-Gopising zegt verder dat er bij de opnames meer sprake is van vrouwen. Bij de overlijdens gaat het grotendeels om mannen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. Wat als straks mocht blijken dat vaccineren het ergste was wat je mensen kon aandoen? Wie gaat de verantwoordelijkheid dan op zich nemen?


  gemodereerd
 2. hopelijk zien nu vele mede Surinamers in dat vaccineren de beste keuze is om covid te bestrijden , de motto is toch samen kunnen we covid terug sturen naar zijn herkomst china
  ja china een mislukte biologisch wapen he , maar jullie zijn wel verantwoordelijk voor de miljoenen doden over de gehele wereld door jullie geknoei , hopelijk zal covid jullie straffen


  gemodereerd
 3. “Bij de overlijdens gaat het grotendeels om mannen.”

  Wat is de oorzaak hiervan?


  gemodereerd
 4. @Ronald

  JE vermoeit mij met je achterlijke opmerkingen.
  Ik ben volledig gevaccineerd. Het is jou goed recht als je je niet wil laten vaccineren.

  Zat je samen met Belfor in de zelfde klas?

  Teki yu Medicin Favor maar no LUL

  Een zinloze discussie met jou ga ik dan ook uit de weg: Na a Waste of time

  Geloof maar wat je wil want je hebt net als Belfor op de ADEK gezeten.


  gemodereerd
 5. Ik denk dat mannen vaak genoeg te laat naar het ziekenhuis gaan waardoor ze komen te overlijden. Machogedrag toch.


  gemodereerd
 6. Ze komen er wel laat achter dat vaccineren met de vaccins tegen het COVID-19 virus en de varianten ervan de beste oplossing is.

  Vroeger konden de Graman, kapiteins vd dorpen in het oerwoud, nadat deze door de overheid, DC bestuursambtenaren, opzichter in het Sranantongo en in hun dialect waren voorgelicht dit ook aan hun dorpsgenoten verdee meedelen.

  Ook dat zij al gevaccineerd waren en hen hiermee overtuigen dat dit de enige oplossing was foe set den skin en abi wan tapoe djie a COVID -19 virus.

  Tegenwoordig stellen dezd gaman niets voor, hebben geen gezag meer en kunnen niet overtuigen. Het resultaat vd lage aantal gevaccineerden laat dat duidelijk zien.

  Je kan het bos niet uit deze tribale volkeren halen, het zit in hun cultuur, zeden, gewoonten, gedrag, fanodoeman, oso dresi, piaman, enz. Ze weten niet beter, die arme schepsels.

  Vergeef ze wat ze doen, ze weten het niet beter. Voor hen geldt, Mi na Ingi, A so mi tan. Mi na Marron a so mi tan. Oe libi mi, mi skin na foe mi.


  gemodereerd
 7. @Paundrik, tsja zwakke geslacht 😆.
  Inkoppertje.

  Heel goed dat de binnenlandse medici het initiatief nemen om de twijfelaars persoonlijk te woord te staan.
  Top!


  gemodereerd
 8. @henry,

  Probeer je het feit dat je geen antwoord weet op de gestelde vraag te verdoezelen door een ander onderwerp aan te snijden?
  Als je serieus bent, geef dan een antwoord op de vraag.
  Meneer Van Dalen Wacht Op Antwoord.

  @Passant,

  Ik weet niet welke kranten/media je allemaal leest, maar blijkbaar niet die waarin de feiten WEL verteld worden, n.l. dat de vaccins NIET beschermen!!!
  Als je je hele leven lang steeds maar boosterprikjes moet gaan halen, dan mag jij als iemand met een beetje verstand je toch afvragen wat voor medicinale waarde al die vorige prikjes hadden? Of wil je je die vraag niet stellen? Zo nee, waarom niet? Waar ben je bang voor? Voor de waarheid misschien?


  gemodereerd
 9. @Ronald

  Je zegt dat vaccins niet beschermen. Wat ben je toch grappig.
  Met jou in discussie gaan heeft totaal geen zin

  Ik kom niet aan wat jij allemaal wil geloven: Je gaat je gang maar.

  Yu na lasting mi mang!!


  gemodereerd
 10. @henry,

  Ga niet in discussie met mij. Ga op zoek naar de vraag in welke mate de Covid vaccin beschermt en waarom gevaccineerden in het ziekenhuis belanden. Daar heb je meer aan.
  Btw, beticht anderen niet van onwaarheden wanneer je zelf niet naar de waarheid hebt gezocht.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES