woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSamenwerking Suriname met IDB gaat verder

Samenwerking Suriname met IDB gaat verder

-

Does Travel - naar Suriname

De Inter-american Development Bank (IDB) is reeds jarenlang een belangrijke ontwikkelingspartner van Suriname. Dat is onlangs wederom bevestigd tijdens het gesprek tussen de president van Suriname en de president van de IDB in New York, meldt de Communicatiedienst Suriname.

De IDB zal verder werken met Suriname, ook in het geval er geen overeenkomst met het IMF wordt bereikt. Dat geldt echter voor de normale samenwerking op basis van het overeengekomen strategisch plan tussen de IDB en Suriname.

Investeringsleningen zijn ook niet afhankelijk van het IMF- programma. Daarnaast is de IDB bereid om extra middelen beschikbaar te stellen indien Suriname en het IMF wel een overeenkomst bereiken.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. De Zelfde Hyenas, De Zelfde Rover Die Vandaag De Dag Ervoor Hebben Gezorgd Dat Suriname Ëen Van De Armste Landen Van Zuid Amerika Is. Die Rovers Hebben De NDP Verlaten . AL Die Rovers Zitten Nu Bij De VHP Ze Hebben Maar 1 Doel. Ze Gunnen Het Arme Surinaams Volk Geen Zonlicht In Het Oog.

  Die Zelfde Rovers Hebben Santokie Weer Onder Druk Gezet Om Die Antie Corruptie Wet Niet In Werking Te Laten Doen Treden.

  Dat Geld Van De IDB Krijgen Ze Op Een Gouden Plato

  .


  gemodereerd
 2. Goed gezien Minister ga zo door ,voer de projecten ook uit wat de vorige Regering niet kon uitvoeren .NDP regering had geen kader om projecten uit te voeren ,zij hadden meer kadavers .


  gemodereerd
 3. Maar ze zouden toch niet gaan lenen dat werd aan het Volk vertelt 🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫


  gemodereerd
 4. Wereldwijd afhankelijk geworden van geldschieters, dankzij 10 jaar corrupt, crimineel wanbeleid door het dievengilde en roversbende van de paarse Bouta-maffia. Waarvan inmiddels een groot deel is veroordeeld, achter de tralies zit, in de verdachtenbank en/of op de vlucht geslagen, t.w. Bouterse, Hoefdraad, v. Trikt, Kromosoeto, Hausil, Adhin, Veira. Nu kost het weer 15 jaar om het land uit de financieel/economische en morele afgrond te takelen.


  gemodereerd
 5. Geen samenwerking. LENING BEDOELEN ZE.
  Chan hft pas nog gegilt IMF is er al, we krijgen $1,5 miljard. Maar leningen. Waarom nodig met kleine griep mensen en staatsolie maakt nu geld als water???


  gemodereerd
 6. flyer 6 oktober 2021 At 10:40
  Klopt helemaal wat je zegt! ndp-eencelligen begrijpen dat niet omdat ze zonder geheugen door het leven gaan. Komt nog bij dat de landrovers alle inkomsten uit goud en olie hebben verpand aan Oppenheimer (in ruil als onderpand voor leningen) en Suriname failliet hebben achtergelaten.


  gemodereerd
 7. oorzaak en gevolg….
  normen en waarden hebben plaatsgemaakt voor moreel verval..
  Vele figuren lopen nog steeds met wiseman boter op hun kop en praten hetgeen krom is recht.
  Doen nooit aan zelfreflectie …en hebben ook geen enkel toegevoegde waarde in geen enkel samenleving….

  jammer voor de mensen die het wel menen en hard werken om vooruit te komen maar nu moeten “boeten” mede door de keuze van de figuren die de ndp koesteren en destijds in de zadel hebben geholpen……wat een mentaliteit..


  gemodereerd
 8. @Debby
  Helaas Geld is nooit gratis al dacht de vorige regering dat wel.
  Staatsolie maakt geen geld als water. Het is een marginaal olie bedrijf dat nu deelneemt in de Goudmijn van Newmont, Electriciteit uit Brokopondo niet goedkoper levert zoals Adhin iedereen wijs maakte en volgens de begroting volgend jaar $ 180.000.000 via alle soorten inkomsten aan de staat zal afdragen.

  Debby er zijn in Suriname veel mensen die denken dat ze het zelfde geld vaker dan 1 keer kunnen uitgeven zonder er voor te hoeven werken.

  Er is door de vorige regering consumptief geleend.
  Dat gedrag is voor een groot deel gesaneerd. Vandaar dat er bij IDB wat vertrouwen ontstaat om investeringen mogelijk te maken. Echter geld uit kunnen delen is er niet meer bij men zal nu keiharde voorwaarden stellen.

  Dat het IMF nog niet rond is komt door het bedrog van Bouterse en Boefdraad jegens zowel IMF als Oppenheimer en het vlok.
  Oppenheimer ligt nog dwars want de inschrijvers op Oppenheimer I en II zullen haar aanspreken en schade claimen voor het verlies dat ze gaan leiden. China is de laatste die nog niet optimaal meewerkt. Dat kost wat tijd echter de beloning zal groot zijn. stel je voor:
  1>> Forse korting op de schulden.
  2>> rente vrij periode en lagere rente.
  3>> Langere aflossingstermijn.
  4>> Versterken economie en daardoor nu al een stabiele koers. stel je voor dat de koers verbetert dan neemt de USD schuld extra af.

  Het gaat moeilijk en verre van perfect echter het gaat langszaam stapje voor stapje.


  gemodereerd
 9. Aaaahhh, daar is de nuance…….”ook al komt het misschien niet rond met het IMF”….! Voorzichtig en stap voor stap wordt er gewerkt aan een scenario om de vele leugens die deze president en zijn kliek ons hebben voorgeschoteld heen! Willens en wetens hebben ze ons al die tijd bedonderd, het zou niet lang meer duren, het was al bijna rond, het was slechts nog een formaliteit, het was zo goed als zeker, nog even de Chinese brief herschrijven, op vrijwel alle punten was het in kannen en kruiken…….enz, enz…vul maar aan, wel nu! O ja, modereer maar!


  gemodereerd
 10. Let op de bedrijven die gaan profiteren van deze kapitale injecties. De projecten zullen via zogenaamde “nieuwe” inschrijvingsregels worden toegewezen aan dezelfde bedrijven die onder Bouterse ervoor gezorgd hebben dat de overheid met een grote binnenlandse schuld zit. Bedrijven die njang hebben gemaakt onder de NDP gaan het nu doen bij deze regering. Vraag het de minister van Financiën en die van OW. Wat zijn de afspraken die zij gemaakt hebben met deze bedrijven als de grote crediteuren van de overheid.
  Santokhi/Brunswijk doen net alsof de IDB nooit eerder zaken heeft gedaan in Su. Al sinds hun oprichting doen zij zaken in Su.

  WAT, deze regering geeft persconferenties over plannen, maar van wat zij doen in achterkamertjes zoals deze voorwaarden bedisselen, daar hoor je nooit concreet van.
  Pas wanneer het volk er weet van heeft, hoor je er iets over, en dan moeten zij weer van alles corrigeren. Ze doen het anders dan de vorige boeven, maar het resultaat is hetzelfde, poer broekoe weri broekoe. Veel geluid maar weinig muziek.

  In Su is bijna niemand in staat het beter te doen dan de vorige regering, ja, ze beloven het anders (anders betekent niet beter) te gaan doen, denk aan Vene, daarin zaten ook boeven. Het volk wil gewoon belazerd worden, keer op keer. Wie gelooft nu echt dat deze regering beleid gaat maken zonder leningen aan te gaan, zij geven het zelf toe, alleen noemen zij het anders. Zonder leningen geen financiering van projecten, geen njang patoe. Deze mentaliteit heerst al decennia onder de politici, van welke huize dan ook.
  De 4 miljard die gestolen is, daar kunnen wij met z’n allen naar fluiten, dat geld zien we niet meer terug, een tegenvaller, vooral onze vriend Latour Posse.

  En de praatjes van Santokhi. We doen het voor het volk, vraag hem welk volk hij bedoelt. Zeker niet het volk dat hij niet vertrouwt, dat hij niet wil betrekken in de ontwikkeling. Dus mensen welk volk!!!!
  ‘We gaan het samen doen, iedereen erbij halen’, zegt de president, en elke keer weer hoor je de zelfde persoon, nu als VHP voorzitter, roepen geef mij meer dan 28 DNA-zetels, dan kan hij het alleen doen, is dit de samenwerking die hij bedoelt? (Boer let op je kippen). Jip en Janneke.


  gemodereerd
 11. @Jojo: Mooie uiteenzetting van feiten. Voor sommigen op deze site, hogere wiskunde.

  De economische malaise die de ndp heeft veroorzaakt is niet op eigen kracht op korte termijn op te lossen. Chan heeft geen toverstokje. Er is een klein groepje ongeduldige Surinamers, de zgn. hollevaten, die overal kritiek op hebben. Hun mening is veelal gebaseerd op etniciteit, racisme en vooroordelen. Vanwege hun lage opleiding staan ze aan de rand van de maatschappij en geven af op alles en iedereen die het met hard werken beter heeft. De kraboe-mentaliteit zit heel diep binnen deze groep. Geloof en vertrouwen is ver te zoeken, er is veel verdeeldheid.
  Anderen schreeuwen dat ze bedonderd zijn, maar reppen geen woord over de 4 miljard die verdwenen is onder het wanbewind van de ndp. Kortom, met onwillige honden is het slecht hazen vangen….


  gemodereerd
 12. JoJo, ‘Dat het IMF nog niet rond is komt door het bedrog van Bouterse en Boefdraad jegens zowel IMF als Oppenheimer en het vlok’@@
  Ik denk niet dat het IMF of enig organisatie van wereld niveau rekening houdt met wat Bouterse en Hoefdraad in het verleden geflikt hebben. Het IMF is geen “kleintje” (ik speel niet meer met je want je speelt vals), ze laten zich niet leiden door sentimenten het zijn grote “jongens” die zaken doen zonder emotie, die kijken naar het reilen en zeilen van een land en overwegend naar de staathuishouding van de zittende regering. Als de regering Santokhi/ Brunswijk het IMF kan overtuigen met feiten kan het met de goedkeuring snel gaan, maar ja er zijn een paar actoren die niet één twee drie willen meewerken. De goedkeuring van het IMF zal lang op zich laten wachten (misschien midden volgend jaar), als het doorgaat, want dat is nog een grote vraag. Santokhi vindt van niet, voor hem is het geen vraag maar een weet.
  Ondertussen loopt het land door dit hele “gedoe” al langer dan een jaar achter in het zoeken naar kapitaal voor de projecten.
  De IDB geeft ook niet zomaar een lening, projecten worden gefinancierd door-en onder supervisie van IDB uitgevoerd. De vrijheid en regie die deze regering nastreeft in de uitvoering van de projecten raakt zij kwijt.


  gemodereerd
 13. @Boesskowtoe
  Er is veel gedoe. We moeten wel rekening houden met het gegeven dat $ 4.000.000.000 een niet duidelijk onderbouwd bedrag is en niet geheel gestolen kan zijn. Mismanaged zeker maar naar eigen rekeningen overgezet dat lijkt mij niet aannemelijk. Dat het echt $ 4.000.000.000 betwijfel ik, het doet het echter goed voor de beeldvorming. Nieuwe managers nemen de verliezen graag ruim want als het daarna meevalt hebben ze meevallers die ze op hun conto kunnen schrijven.

  @ Pony.
  Natuurlijk werkt het IMF zonder emotie en laten ze Bouterse en Boefdraad achter zich en kijken ze naar de overtuigingskracht van de nieuwe regering.
  1>> De regering bestaat vooralsnog middels de steun van Brunswijk een machtspolitiekus die chantage en vriendjes politiek niet schuwt en die eigendomen niet respecteert (zie wat zijn broer flikt in Albina waar gerechtelijke vonnissen genegeerd worden en de grond van de buurman geroofd wordt).
  2>> Na crisis management en zonder goede organisatie (welke ambtenaar die vanuit de vorige regering overkwam had geen boter op zijn of haar hoofd) is het extreem moeilijk betrouwbare cijfers te tonen binnen een format dat het IMF etc zullen eisen voor hun beoordelingen en validaties.
  3>> Gezien het gegeven dat er nog steeds nieuwe schulden in beeld komen is het verstrekken van betrouwbare gegevens een onbegonnen zaak.
  4>> Ik vermoed dat er pas begin 2021 enige structuur is gaan komen in het cijfer materiaal en dat men toen kon gaan praten via Lazard met de Schuldeisers en hun de situatie uit leggen. Met de club van Parijs was redelijk te dealen. Met India en China was het al wat moeilijker en met Oppenheimer zal het vrijwel onmogelijk worden om te dealen want zij worden na elk deal natuurlijk getrakteerd op claims in het 5de district van New York ofwel de rechtbank van Zuid Manhattan. Zelfs ik kon lezen dat de 2de prospectus voor de Oppenheimer obligaties BS was. De advocaten van Oppenheimer zullen heel stug zijn.
  5>> Voor het IMF moeten voor een beslissing wel alle vinkjes op de goede plaats staan wil men over de brug komen.

  Als dat gebeurd gaan er deuren open en is het te hopen dat er niet heel veel friends and family bij de deur staan met de vraag waar is mijn deel.

  Niet dat er veel uitgekeerd zal kunnen worden want IMF en IDB en DBC etc zullen veel zwaarder reguleren en controleren. Het houdt echter op als al die potverteerders langs komen.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES