Hennep Commissie overhandigt conceptwet aan president

5
Hennep Commissie overhandigt conceptwet aan president

In Suriname heeft de zogenoemde Hennep Commissie voor een tweede maal op het Kabinet van de President een meeting gehad met president Santokhi. Er is hierbij een conceptwet aan hem overhandigd.

Bij de eerste ontmoeting had de werkgroep de opdracht meegekregen om op korte termijn een conceptwet, waarbij beleid en de randvoorwaarden die bij de industriële hennepteelt horen, te formuleren. Voor de president is het van eminent belang om met voortvarendheid te werk te gaan om de industrie in de ruimste zin des woord op te zetten.

Er heerst grote belangstelling, bij zowel lokale als buitenlandse investeerders, voor de hennepindustrie in Suriname. Om die redenen is dinsdag de door alle commissieleden geparafeerde conceptwet aan de president overhandigd.

Het wetsvoorstel wordt door de juristen van het Kabinet van de President en van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij verder bestudeerd. Hierna krijgen de volksvertegenwoordigers de gelegenheid om breedvoerig hierover in het parlement te discussiëren.

‘’Het eerste traject is afgerond en wij zullen ons nu buigen over het beleidsaspect de hennepindustrie regarderend”, aldus commissie voorzitter Khudabux. Het wiel hoeft volgens president Santokhi niet opnieuw uitgevonden te worden, omdat heel wat landen reeds beleid hieromtrent hebben gemaakt. Bij de volgende overlegmomenten zal de private sector betrokken worden om mee te participeren.


5 REACTIES

 1. Weer zo een van de NDP gekaapt project. Natuurlijk worden er weer mensen gefaciliteerd in commissies en het bestuur. Ik vraag me af of degenen die al ver waren met dit project geraadpleegd en of betrokken zijn!! Ik denk het niet, want het waren echt geen VHPers!
  gemodereerd

 2. President Santhoki ik zou zeggen hou op met dagdromen en Europa en Amerika na-apen. Hou op met die hennepkwekerij want na 2 leveranties wil niemand het nog hebben want alles wat uit Su komt is volgepropt met cocaïne. Bouterse zei het ooit en dat was wel waar ,dat Su de Caraibische en Europese voedselschuur kan worden dus maak die droom van hem waar en stop met die onzin van hennepteelt. In Europa wil ik betaalbare surinaamse producten eten,zoals kouseband,antroewa ,sopropo, bhatha, bitawierie en nog vele groenten en pepersoorten en echte surinaame groene en rijpe bananen en de vele vruchten en vissen
  die daar voorkomen ,begin dat eerst voor elkaar te krijgen.
  gemodereerd

 3. De heer Hennep staat al in de startblokken om de uitvaartdienst te plannen, maar laten we hopen dat de hennepteelt voor industriële doeleinden een langer leven is beschoren dan de cassaveteelt voor de cassavefabriek.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.