VIDEO: Buurt wil drempels bij kruising waar bromfietser werd doodgereden

8
Buurt wil drempels bij kruising waar bromfietser werd doodgereden
Buurtbewoners in gesprek bij de kruising.

De kruising van de Skoerki- en Awad Hoesseinweg in Nickerie wordt door bewoners in deze omgeving bestempeld als een ‘zéér gevaarlijk kruispunt’. Er hebben vaker verkeersongevallen daar plaatsgevonden. Afgelopen zondag was het weer raak en dit keer met dodelijke afloop: een bromfietser verloor het leven bij een aanrijding met een pick-up.

De buurtbewoners willen dat aan het gedrag van de verkeersduivels een halt toegeroepen wordt en er verkeersdrempels worden geplaatst. Parlementariër Mohamedsafiek Gowrie van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) en vertegenwoordiger van het district Nickerie, staat voor de volle honderd procent achter het gedane verzoek van de buurtbewoners.

“Er zijn tijdens de vorige regering door Openbare Werken wel verkeersborden geplaats, maar de drempels zijn nooit gekomen. Er zijn nu al twee doden te betreuren. Elke dode in het verkeer is er één teveel. Ik ondersteun de buurtbewoners voor het willen van drempels”, zegt Gowrie.

Gowrie heeft afgelopen maandagochtend contact opgenomen met de districtscommissaris (dc) van Nickerie, Senrita Gobardhan, en de Openbare Werken (OW) -coördinator in het district Nickerie, Maheshwarpersad Badal.

Video via Actionnieuws Suriname.

“Het is lastig dat er drempels komen, maar de verkeersgebruikers zoeken het zelf. Ik heb vanmorgen contact gemaakt met de dc en de heer Badal. Er komen spoedig drempels. Ook de jongens die zich met illegale praktijken bezig houden via de Corantijnrivier naar Guyana rijden met hoge snelheid via deze weg, om hun doelen snel te bereiken”, zegt Gowrie.

De Skoerkiweg is een geasfalteerde weg en wordt met een bord, duidelijk aangeduid als een voorrangsweg. Weggebruikers rijdende op deze voorrangsweg houden bij nadering van deze kruising veelal geen rekening met het verkeer komende vanuit de Awad Hoesseinweg. In de meeste gevallen wordt de toegestane snelheid van 50 kilometer per uur overschreden op de Skoerkiweg.

Langs de Awad Hoesseinweg, die voor een deel betegeld is en een ander deel geasfalteerd, is er een stopbord geplaatst. Bestuurders komende vanuit de Awad Hoesseinweg maken meestal de fout door niet goed op te letten, alvorens ze op de Skoerkiweg komen. De fout van deze bestuurders wordt direct afgestraft.

Gowri benadrukt dat hij zich zal inzette dat de drempels op korte termijn komen. “Ik zal met deze case van de drempels die er moeten komen, persoonlijk er achteraan zitten totdat het komt. En dit moet op korte termijn komen, want Baitali draait wel asfalt voor de Oost-West-verbinding”, zegt Gowrie.


8 REACTIES

 1. Drempels zijn wel lastig maar bij een aanrijding betrokken zijn, is ‘meer lastiger’ zeggen ze in Nickerie.
  gemodereerd

 2. als je goed leest?
  zie je dat de voorrangsweg niet het probleem is? maar de zijstraten waar de bewoners dus duidelijk vandaan komen die niet opletten.
  ongeacht hoe hard er op de voorrangsweg gereden wordt.
  kom je van een zijstraat dan moet je stoppen.
  blijkbaar is dat het hele probleem hier.
  willen ze nu drempels gaan leggen op de voorrangsweg?
  zodat er vanuit de zijstraten geboort kan worden?
  blijkt dus dat de zijstraten de drempels behoren te hebben aangezien die niet stoppen.
  want een voorrangsweg hoeft niet te stoppen, want velen nog steeds niet begrijpen in dit land met dat geboor van hun.
  waar dus de meeste ongelukken me gebeuren.
  gemodereerd

 3. Goed, verkeersdrempels, goed idee.
  Ruim van te voren met borden/waarschuwingslichten aangeven.

  En niet een paar centimeters, naast de drempel.
  De vorige regering, heeft drempels vervaardig die velen uitnodigde om te lanceren.
  Of zch naar een schadebedrijf melden.

  Behalve de lokale bevolking, maakt ook anderen gebruik van de wegen.
  Deze regering, heeft deskundigen die een drempel kunnen uitdokteren,
  Waar een ieder mogelijkerwijs tevreden kunnen zijn.
  gemodereerd

 4. En dit moet op korte termijn komen, want Baitali draait wel asfalt voor de Oost-West-verbinding”, zegt Gowrie.

  groot verschil in domme automobilisten of een slechte weg
  dat scheelt wel effe
  dus die gowrie moet gewoon zijn mond houden
  maar die drempels zullen er wel redelijk snel genoeg zijn….. vhp houdt van nutteloos geld uitgeven
  gemodereerd

 5. Kijk nu kunnen buurten meedenken , in dit geval voor verkeersveiligheid , en nu wordt naar hen geluisterd en zeker wordt dit opgelost , de buurt had dit ook al eerder aangekaart bij de paarse regering , maar zij die paarsen hadden geen oor naar de burger.
  gemodereerd

 6. Surinaamse drempels zijn goed bestendig, tegen de idioten achter het stuur in Su!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.