Suriname wederom in finale internationale paardenrace

5
Suriname wederom in finale internationale paardenrace

Op zondag 3 oktober wapperde de Surinaamse vlag opnieuw voor duizenden Hongaarse en internationale kijkers op het Heroes Square in Boedapest, Hongarije. Een team bestaande uit Jean-Pierre Polanen (jockey), Antoinette Busropan (captain) en Juanita Busropan (assistent) vertegenwoordigde ons land op de internationale paardenrace National Gallop, een race over 1100m.

Het Surinaamse team kwam voor de derde keer (eerder reeds in 2017 en 2019) in de finale en behaalde daar de zesde plaats. De andere elf deelnemende landen waren India, Turkije, Mongolie, Slowakije, Slovenie, Engeland, Czechie, Kroatie, Italie, Oostenrijk en Hongarije. Czechië, India en Oostenrijk waren de winnaars dit jaar.

De ‘Nationale Galop’ is een groot tweedaags hippisch, cultureel, toeristisch en gastronomisch evenement dat duizenden Hongaarse en internationale toeschouwers trekt. Het is een kans om Suriname op de kaart te zetten en de aandacht te trekken van potentiële toeristen en zakenmensen. 

De Hongaarse Minister van Buitenlandse zaken en Handel, de sponsor van het evenement, was als eregast aanwezig op de tribune. De finale werd live uitgezonden op de Hongaarse nationale televisie.

Van links naar rechts: Antoinette Busropan, Juanita Busropan, Jean-Pierre Polanen.
Bekijk ook:


5 REACTIES

  1. Gelukkig kreeg een zeker persoon geen visum om met zijn Buriki gedrag Suriname weer op de wereldkaart te zetten tijdens dit paardensport evenement.
    gemodereerd

  2. Suriname heeft talent !

    Tja go. Set kong !

    Justitia Pietas Fides. Krakti !
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.