Ondernemer schiet rover dood bij woningoverval

51
Rover doodgeschoten bij overval in woning
De doodgeschoten rover.

De verdachte die zondagavond omstreeks 23.00u dodelijk werd geraakt door een kogel uit een jachtgeweer, is door de heer des huizes doodgeschoten. De bewoners van het pand aan de Katwijkweg waren op hun terras aan het eten. Nadien gingen ze allemaal naar binnen. Toen de laatste persoon de deur wilde dicht maken, werd hij verrast door vier gemaskerde en gewapende mannen.

De mannen vroegen naar geld en bestormden de kamers. De heer des huizes, die het gestommel en hulp kreten hoorde, begaf zich naar de kamer waar zijn jachtgeweer was en schoot gericht op een van de verdachten. De overige verdachten trokken hun gewonde kompaan uit de woning, maar lieten hem uiteindelijk achter en sloegen op de vlucht.

De politie werd gealarmeerd en ging ter plaatse voor onderzoek. Bij aankomst werd een ambulance ingeschakeld. Het ambulancepersoneel constateerde bij aankomst dat de verdachte geen teken van leven meer vertoonde. (tekst loopt door onder foto)

Rover doodgeschoten bij overval in woning

Bij de verdachte is een vuistvuurwapen aangetroffen. Een bewaker is tijdens de overval overmeesterd en moest slagen incasseren. Hij klaagde van pijn en is met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis voor verdere medische behandeling.

Het ontzielde lichaam van de verdachte waarvan zijn identiteit nog niet bekend is, is voor obductie in beslag genomen. De zaak is ter plaatse overgedragen aan Kapitale Delicten die het onderzoek verder zal verrichten. Aan de aanhouding van de overige verdachten wordt hard gewerkt.

De heer des huizes is ondernemer en heeft een vergunning voor zijn jachtgeweer.

Een bewaker is met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis voor verdere medische behandeling


51 REACTIES

 1. 1 minder. Goed zo herr des huizes. Politie zoekt lockdown overtreders. Wij zullen de criminaliteit zelf aanpakken.
  gemodereerd

 2. Goed zo! En de laffe companen kunnen hun baarden alvast natmaken. Het zal mij storen als de familie van deze deze keer onfortuinlijke gangster zal komen janken dat het zo een goeie jongen was die niemand kwaad deed en dat hij kostwinner was.
  gemodereerd

 3. Goed zo. Deze ondernemer moeten ze uitnodigen en huldigen op het kabinet van de P. of op het minst op het kabinet van de V.P.
  gemodereerd

 4. Nu komt waarschijnlijk een groot deel van Su in opstand. Deze ondernemer hoort nu beschermd te worden. Deze rovers hebben heel veel aanhang en supporters. Ik verwacht nog een staartje van mensen die rovers beschermen en goedpraten.
  gemodereerd

 5. Ze allemaal aspiranten van die PAI. In plaats dat die kut politiebond boeven gaat zitten vangen, zitten ze te mierenneuken over een benoeming.
  Dit krijg je met die soort Politiebonden. Donker paars.
  gemodereerd

 6. Deze Ondernemer verdient een Medaille voor het beschermen van zijn gezin
  gemodereerd

 7. Opgeruimd! Een waarschuwing voor anderen die denken op zo een manier aan geld te komen. Mischien wil je die duivel die je beheerst eerder zien.
  gemodereerd

 8. Goed gedaan, SURINAMERS wordt wakker laat door niemand jouw verrassen. De rovers moet zoveel mogelijk opgeruimd worden het heeft te lang geduurd. Herr des huizes verdiend een lint van de President
  gemodereerd

 9. Als de politie en zelfs eigen bewaking niet helpt, dan heb je geen andere keus dan jezelf zo te beschermen.
  gemodereerd

 10. Goedzo. Opgeruimd staat netjes. Risico van het vak stelen. Daarom heeft hij een 9 mm kado gehad.
  gemodereerd

 11. Ik zou hetzelfde doen, alleen……zal je de rest van je leven over je schouders moeten kijken. Deze rover heeft ook familie en vrienden. Of hij moet naar Antarctica verhuizen.
  gemodereerd

 12. Noodweer
  De heer des huizes gaat daarom vrij uit. Hij heeft een vergunning voor het jachtgeweer en mag hiermee zijn vege lijf, zijn gezin en goederen in zijn huis en terrein redden/verdedigen.

  Privé terrein, Betreden op eigen risico, niet bestemd voor onbevoegden.

  Enkele vragen die spelen, moest hij gericht schieten of schieten om hem niet te doden? Antwoord: Nee of

  , Een Waarschuwingsschot?/ antwoord Ja, kan hij zichzelf enigszins in problemen brengen.
  gemodereerd

 13. Oh hij was zo een lieve jongen en ging elke maandag naar de kerk.
  Of niemand weet wie hij is.
  gemodereerd

 14. Ba suku , ba fenie, ba tjari.
  Eigen schuld dikke bult.
  Goed zo meneer de ondernemer.
  Zo moeten velen doen wanneer ze beroofd worden.
  Sotu deng troweh, puru roof/ Fufuru gi deng.
  gemodereerd

 15. RobG zal zijn bijdrage leveren door aan te geven dat de dood van deze overvaller voor rekening komt van Santokhi die Suriname in armoede heeft gestort.
  Is niet waar RobG.
  Jammer dat RobG de waarheid en realiteit niet nader onder ogen wilt zien.

  Hoe meer van deze koppen in de krant hoe sneller diaspora idee tot uitvoer zal kunnen komen
  gemodereerd

 16. De rovers hebben all support van de minister van Juspol, deze miste zijn zegening.
  gemodereerd

 17. De rover is een mens geweest, hij heeft het met de dood moeten bekopen, eigen schuld, waarom is hij gaan roven?.Het kon je broer zijn geweest, misschien vader van kinderen, zoon van ouders en wat lees je hier op WKT alleen maar hatelijke, onmenselijke reacties, zo bizar.
  Niet alleen vandaag, maar bij elke criminele actie, niemand zit op een rover te wachten of andere criminelen, maar dat verstandige mensen, mensen die ook kinderen hebben, waarvan niet alle kinderen goed zijn terecht gekomen die zo bizar kunnen reageren is nog altijd een vreemde gewaarwording.
  Als je verstandig bent wordt verwacht dat je ook op een verstandige manier reageert op alle gebeurtenissen of omstandigheden. Dit is geen pleidooi voor een zachte aanpak, we moet meer preventief optreden, door burgers wordt te vaak weggekeken. En maar klagen!!!!!!!!!
  Gezien de reacties, hebben wij niks geleerd.

  Heb ergens gelezen dat je niet bang moet zijn voor de doden, maar eerder bang moet zijn voor de levende doden onder ons.
  gemodereerd

 18. rover zocht eten voor zijn fam en nergens kan hij baan vinden en dan denkt hij te beroven , jammer en zielig, en ook ondernemer goed gedaan .
  gemodereerd

 19. @Ram 4 oktober 2021 At 13:11
  Goedzo. Opgeruimd staat netjes. Risico van het vak stelen. Daarom heeft hij een 9 mm kado gehad.
  =======

  Jaja, een 9mm jachtgeweer. Slaap lekker verder.
  gemodereerd

 20. @Bigi Sma, laat me even duidelijk zijn. Dit soort figuren zijn beroepscriminelen of wannabe criminelen die de risico’s van het vak die ze uitoefenen hebben onderschat. Ze overschatten zichzelf omdat zij met hun roofpraktijken successen in het verleden hebben geboekt. Ik heb ervoor gekozen om op een eerlijke manier mijn inkomen te vergaren. Deze figuren niet. Ze zijn meedogenloos en schromen er niet voor anderen te doden om bezit van anderen te vergaren.

  Mijn eigen familie moet in Suriname de woning beveiligen met apparatuur die 70 duizend volt stroomstoten produceert als men aan het dievenijzer gaat zitten. Dit doen zij alleen maar om inbrekers buiten de deur te houden. In feite zijn zij een gevangene in hun eigen woning omdat zij continu alert moeten zijn dat zij zichzelf of leden van de familie niet verwonden. Maar ik geef Santokhi wel de schuld als iemand door het hardvochtige regeringsbeleid brood of rijst moet gaan stelen om de kinderen te voeden.
  gemodereerd

 21. Pony rotop met je verzachtende methode. Probeer je het goed te praten van wat een rover doet…. jij spoort echt niet totdat je een pistool op je klein kinderen gericht ziet of een pistool op je minnaar gericht ziet in je slaapkamer…. !
  Surinamers moeten op een schietschool gaan zodat ze goed weten een wapen te hanteren.
  En rovers zijn kk nietsnutten ongeschoolde kk mensen die denken met roven een leven te kunnen opbouwen. Zo kkdom zijn ze ! Soet ding 👍🏽
  gemodereerd

 22. Pony, als een rover/dief of want dan ook in je huis is geweest blijft het je altijd bij.
  Niet ieder kan studeren en iets geweldigs worden maar iedereen kan zn brood eerlijk verdienen.
  Er is ook nog een bericht van dame die verkracht en beroofd is. Wil jij dat voor je familie???
  Het is jezelf of de crimineel. Ze hadden wapens.
  gemodereerd

 23. Pony
  Ik denk dat ik zwat de enige zal zijn die een reageren zal op jou mening.
  Ik ben het helemaal met je eens dat de rover ook een mens is geweest. Maar dat zijn alle rovers en moordenaars en overvallers en verkrachters en dieven. Ja het zijn allemaal mensen die om welke reden dan anders leven en zijn dan de grote meute op deze aardbol.

  Het optreden en ten uitvoer brengen van DEZE mensen hun acties en handelingen zal nooit en te nimmer leiden tot een zachtmoedige stimulerende reactie doch eerder een hatelijke en meest bizare uitlatingen.
  Mijnes niet uitgezonderd, want als jij als mens dit ooit aan den lijve hebt ondervonden dan zal je anders piepen. En ja ik heb het aan den lijven ondervonden.
  De schrik en het verdriet tja niet eens het verlies van geld etc maar de angst en verdriet die je als man vader echtgenoot moet waarnemen in de ogen van het dierbaarste op deze wereld ja Pony dat is haast niet voor te stellen wat er wordt opgeroepen aan woede dat overslaat in haat naar deze lafaards die zich mensen noemen.

  Want Pony schrikken is al lang niet het woord maar de voorstelling dat wanneer 4 tot 5 criminelen (mensen) met wapens je huis binnenvallen en alles wat de Heer heeft verboden heeft zullen uitvoeren ja Pony dat zal je als mens en als vader en als broer en als echtgenoot zeker niet blij maken om deze MENSEN uit te nodigen aan tafel te komen zitten.
  Neen Pony
  dan doe ik het op deze wijze zoals de heer des huizes heeft gereageerd namelijk:
  zijn dierbaren verdedigen en beschermen met alles wat je kunt.
  Ik vind het niet jammer om dit te zeggen “eentje minder en mee hebben geholpen om een ander burger met zijn gezin dit te besparen”
  gemodereerd

 24. Aan de ene kant is wel triest ,maar de ander kant a kies ding valijk mooi, …

  het doet mij nog steeds pijn dat jaren geleden 3 msidadigers mij beroofte en eentje probeerde me nek te snijen en een teneu ommringd werd dat ik niks kon zien in de donker plaats in een verlegende huis te keizerstraat….maar Gado Tangi zag ik een kans door het raam te kunnen vluchten en heb een aanloop genomen en sprong uit het vester met mij gebonde handen achter me rug en rende weg met bloed op mij gezicht waar mij vinders ook werd gekapt met een keuken mes…..wel..A BUNG GI DING MARS !!!!!
  ga naar dr Hel !!!
  gemodereerd

 25. Pony, ik ben het volkomen met je eens. Het gaat nog altijd om een mensenleven.Deze persoon heeft het echt niet getroffen in het leven. Hij zal reeds op jonge leeftijd zijn ontspoord. Verkeerde vrienden, enz.enz. Hij zal wel meerdere overvallen hebben gepleegd. Maar in het leven heeft hij verkeerde keuzes gemaakt en moet het met de dood moeten bekopen. Bekopen is afgeleid van het werkwoord inkopen. M.a.w. deze persoon heeft door zijn doen en laten de dood ingekocht. Het is zijn keuze geweest. De ervaring leert dat anderen zich door dit incident niet laten afschrikken. Die zullen wel doorgaan met het roven burgers.
  gemodereerd

 26. De ondernemer heeft een vergunning voor een jachtgeweer. Waarvoor gebruikt men een jachtgeweer? Het is geen eenvoudige zaak. Als men een jachtvergunning gaat gebruiken voor alles behalve het jagen, is het einde zoek. Hij zal zich beroepen op noodweer en toch is het niet zo eenvoudig. Het is wel begrijpelijk ,maar daar tegenover staat dat een mens is komen te overlijden. Nu zal men zeggen ,eigen schuld dikke bult. Dat zijn menselijke emoties. We zullen zien hoe deze zaak afgehandeld wordt.
  gemodereerd

 27. A kising moi.Staat netjes opgeruimd en weer een minder.Graag meer van de handel afschieten.
  gemodereerd

 28. Yeah… ook ik ben erg blij met het lezen van dit bericht!
  Meneer des huizes, vader en echtgnoot, u bent een held.
  Een held die moedig is en handelt zoals hij lef heeft! Een man die snel handelt in noodsituaties!
  Een man die veel meer verdiend dan een applaus.
  U bent de redder van uw gezin, precies gedaan wat u hoort te doen nml de levens redden in nood situaties van uw eigen vlees en bloed.
  Petje af!
  Goed gericht is vaak niet mis!
  Ik heb respekt voor u.

  Aan die domme uitschot bakroes, de rest van jullie zijn ook eens gauw aan de beurt.
  Want opgeruimd staat netjes en een ander hoeft niet in angst te leven door jullie laffe daden.
  gemodereerd

 29. Ooh wat erg.. Hij kon slechts een waarschuwingsshot in de lucht lossen,een jachtgeweer is voor op wild schieten niet op een mens .foei toch.
  gemodereerd

 30. Opgeruimd staat………. Inderdaad. Bravo voor de ondernemer, enige minpuntje is dat de overigen zijn ontkomen.
  gemodereerd

 31. Wij zijn niet bang voor geen enkele rovers, kom we regelen je fijn. Niet bang zijn mensen. Vwrdedig je vermogen en familie, punt.
  gemodereerd

 32. Waarom moet je gaan roven en stelen? Je weet wat de consequenties kunnen zijn. Velen hebben armoe meegemaakt, maar bovenop gekomen door heel hard hun best te doen. Maar neen.. Deze mensen kiezen zogenaamd het makkelijkste manier om geld te verdienen en dit is nu het eind resultaat. Jij dood en de ondernemer gaat door in het leven als moordenaar, want zo gaat mensen je toch zien.
  gemodereerd

 33. Ja, het is triest dat deze momenten van beroving mensen treffen. Angst wordt dan de basis van reageren. Dat een rover daarbij het leven verliest is triest, maar zeer waarschijnlijk had het ook huisgenoten het leven kunnen kosten. De rovers kwamen met wapens en ontmoeten een eigenaar met een wapen. En dan slaat het noodlot toe. Eigenlijk is het een wonder dat de andere gewapende rovers gevlucht zijn en niet blindelings om zich heen geschoten hebben. Geweldenarij is wel de samenleving aan het terroriseren. Overal is dit voelbaar en zichtbaar. Ik lees in de bijbel dat de dagen van Noach en van Lot de samenleving zouden gaan beheersen.
  Want mensen die graag rijk willen worden, lopen in de val van de duivel. Ze krijgen allerlei dwaze en verkeerde verlangens, waardoor het langzaam maar zeker slecht met hen afloopt. Want het verlangen naar geld is de bron van al het kwaad.
  1 TIMOTEÜS 6:9‭-‬10a Basis Bijbel
  gemodereerd

 34. Weer een tyfus boef minder mooi zo zelfverdeding of noodweer maar hier in nl zou de politie de slachtoffer zelf ook afschieten maar su is gelukkig anders politie hoop ik ook geen boef. . Maar Bravo ondernemer wie u ook mag zijn.
  gemodereerd

 35. Dat het jachtgeweer niet is gebruikt waarvoor het gebruikt zou moeten worden, gaat in dit geval niet op. Bij het verdedigen van jezelf en gezin moet de rechter maar door de vingers kijken dat er op de rover met een jachtgeweer is geschoten met de dood als gevolg. De ondernemer heeft uit noodweer gehandeld.

  De commenters die het opnemen voor de doodgeschoten rover staan er niet bij stil dat de ondernemer of een gezinslid vermoord had kunnen worden. De ondernemer en zijn gezin zijn ook mensen.

  Al jaren wordt gezegd dat criminaliteit harder aangepakt zal worden, het tegendeel is waar. De criminaliteit gaat gewoon door, of het nu gaat om stelen, roven, moord, verkrachting, drugsbonzen, enz. alles wordt met de mantel der liefde bedekt.
  gemodereerd

 36. @ Hulde: Ja he…hij had ze allemaal moeten neerknallen!
  ER lopen te veel van deze bakroes rond in de nacht.
  gemodereerd

 37. Ik ben niet naïef zoals velen denken, laat het duidelijk zijn, ook ik ga schieten en zeker als eerste als het nodig is en neem dan ook alle verantwoordelijkheid, ik ben geen uitzondering.
  Aan de andere kant hebben wij als maatschappij waar orde en gezag heersen afgesproken om niet in chaos te blijven zitten/vervallen. Wij hebben met z’n allen afgesproken om niet het recht in eigen hand te nemen, geen eigen rechter te spelen onder geen enkele omstandigheid. Wie deze regel overtreedt, wel of niet terecht, zal zich moeten onderwerpen aan de controle/onderzoek van het gezag. Zo ook deze schutter.
  Je kunt met z’n allen een wapen gaan aanschaffen ter verdediging, maar dit brengt geen veiligheid, eerder chaos, dus schijn veiligheid. Ik denk niet dat wij dit willen hebben in Su hoe erg het ook is, ook als je slachtoffer bent geweest van enig vreselijk geweld.
  gemodereerd

 38. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Dus je gezin word overvallen door gemaskerde mannen, moet je het maar laten gebeuren volgens Pony, die zichzelf hierboven behoorlijk tegenspreekt. Wat zijn boodschap is, mag Joost weten.
  Voor mij is deze ondernemer een held!
  Hij zal niet worden vervolgd, want hij heeft gehandeld om zijn gezin te beschermen.
  Deze gasten trekken er moedwillig op uit om overvallen te plegen. Dat ze daarbij soms het leven laten is een ingecalculeerd risico. Met elke rover die neergeknald wordt, wordt Suriname een stukje veiliger.
  gemodereerd

 39. Boesskowtoe, als je reageert, doe het dan ook correct. Het staat duidelijk dat ik ook mijn gezin beschermt indien nodig, daarover is er geen twijfel. Staat duidelijk in mijn posting. Ik zou zeggen verwerk eerst maar wat je gelezen hebt voordat je gaat oordelen.
  Verder, Boesskowtoe, is er geen sprake van een contradictie, ik doe een privé (als persoon) en algemene (als lid van de gemeenschap, rekening houdend met het algemeen belang), uitspraak.
  Bosskowtoe, vervolgen betekent niet automatisch dat de schutter ook straf dient te krijgen. Elke misdaad wordt door de instantie die daartoe verplicht is beoordeeld. Is toch logisch in een Rechtsstaat, het is geen wilde westen.

  Stel dat jouw zoon één van de overvallers was en de schutter heeft niet geschoten, hoe zal zijn moeder hierop hebben gereageerd. Zou je dan ook roepen, if mi bin dé a mang mi bin soeting kiri.
  Je mag God danken op je blote knieën dat jouw zoon niet doodgeschoten is. Zie je hoe dun de scheidslijn is naar menselijkheid of straffen.
  gemodereerd

 40. Pony 5 oktober 2021 At 14:15

  Als de overheid je niet kan beschermen moet je dat zelf kunnen doen.
  gemodereerd

 41. ddb liet op 8 december 1982 ook andersdenkenden in Fort Zeelandia standrechterlijk executeren.

  Die mensen die achter hem staan, moet je die nu horen t.a.v. dit geval, waar die man zijn vege lijf, van zijn gezin en goederen beschermd.

  Zou hier ook sprake zijn van wie eerst schiet of zij of wij? Wij had op 8 december 1982 al de gevangenen opgepakt en laten opsluiten.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.