maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBenadeelde houdt dief tegen door z'n auto te vernielen met houwer

Benadeelde houdt dief tegen door z’n auto te vernielen met houwer

-

Does Travel - naar Suriname

Het is een dief vrijdag, nadat hij betrapt werd op het terrein van een bedrijf in Suriname, niet gelukt te vluchten met zijn auto. De benadeelde ondernemer heeft hem namelijk verhinderd, door met een houwer de autobanden te vernielen en de ruiten stuk te slaan.

De verdachte ging met een auto het terrein in Paramaribo op, om onderdelen van machines te stelen. Omdat er eerder ook diefstallen op het terrein waren gepleegd, was de benadeelde alert. Op camerabeelden zag hij de man in een auto aankomen, om onderdelen weg te nemen. Hij stond daarom op de uitkijk.

Toen de verdachte op de plaats arriveerde om te stelen, ging de ondernemer snel naar hem toe. De verdachte wilde vervolgens in z’n auto stappen en wegrijden, maar de benadeelde wist het te voorkomen. Hij sloeg met een houwer in op de autobanden en de ruiten.

De politie werd ingeschakeld en ging ter plaatse voor onderzoek. In eerste instantie werden beide mannen, na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie, in verzekering gesteld.

De benadeelde ondernemer vergoedde de schade en werd daarna weer in vrijheid gesteld. 

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. En de dief? Die werd, de Surinaamse politie kennende , nadat hij streng was toegesproken met de vergoeding op zak, heengezonden. Ik snap er niets van dat de ondernemer de dief moest vergoeden. Volgende keer moet de ondernemer niet op de banden en de ruiten inhakken, maar de dief een Taliban behandeling geven.


  gemodereerd
 2. Omdat de dief zijn daad nog niet gepleegd had, kon hem hooguit onbevoegde toegang tot het terrein verweten worden. De eigenaar had moeten wachten tot de dief daadwerkelijk iets stal en hem dan aanhouden. Als bewijs zou hij de camerabeelden hebben gehad.


  gemodereerd
 3. Dus je mag stelen, maar als je betrapt word moet je de dief zijn gang laten gaan anders krijg je een boete.

  Wat een lariekoek zeg.


  gemodereerd
 4. Beste Henkes, het feit alleen dat iemand je terrein oprijdt, betekent nog niet dat het een dief is. Er was dus (nog) geen sprake van onrechtmatig handelen. Dus bijv. spullen in de auto plaatsen zonder toestemming van de eigenaar(ondernemer).


  gemodereerd
 5. Omdat de dief zijn daad nog niet gepleegd had, kon hem hooguit onbevoegde toegang tot het terrein verweten worden.

  Inderdaad, zo spreekt het wet.
  De tijd, plaats geeft ook aan dat deze vermoedelijk boef duistere plannen had.

  De ondernemer, heeft tijdig een diefstal voorkomen.
  Kanhai, vindt de hiaten in het wetboek.

  Deze ondernemer, is bewust dat criminelen geen genade kennen.
  Ik wordt van de ondernemer, erg vrolijk van.

  Mijn complimenten aan zijn adres.
  Jammer, dat dit MOET gebeuren.


  gemodereerd
 6. GlennR, je hebt gelijk. Een ondernemer denkt vaak vooruit. Dat is over het algemeen een goede eigenschap voor een ondernemer, hiermee blijft hij de concurrentie een stapje voor. Jammer genoeg was hij in dit geval een beetje voorbarig.


  gemodereerd
 7. Henkes, een klant die in de winkel spullen in zijn/haar jas verbergt is nog geen dief. Dat is hij/zij pas, na het passeren van de kassa, zonder te betalen….


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES