maandag, juni 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieProcureur- en Advocaat-Generaal brengen werkbezoek aan politie Regio West

Procureur- en Advocaat-Generaal brengen werkbezoek aan politie Regio West

-

Does Travel - naar Suriname

De waarnemend Procureur-Generaal in Suriname mr. Garcia Paragsing en Advocaat-Generaal mr. Carmen Rasam hebben afgelopen woensdag een werkbezoek gebracht aan politie Regio West.

Tijdens het werkbezoek welk plaatsvond te Nieuw-Nickerie, heeft de delegatie van het Surinaamse Openbaar Ministerie de implementatie van art.100 van het Wetboek van Strafrecht besproken met de politie.

Dit artikel biedt de mogelijkheid aan het Openbaar Ministerie om bij misdrijven waarop een gevangenisstraf van 6 jaar of minder is gesteld, de zaak buiten proces af te handelen op basis van voorwaarden die bij de Wet zijn voorzien.

Een voorwaarde welke gesteld kan worden is ‘gehele of gedeeltelijke vergoeding van de door het strafbare feit veroorzaakte schade’. Een ander voorwaarde welke het Openbaar Ministerie kan stellen, is ‘betaling van een geldsom aan de Staat’.

Door deze manier van afhandeling vervalt het recht tot strafvordering, als voldaan is aan de gestelde voorwaarden.

Tijdens het werkbezoek is van gedachten gewisseld omtrent de toepassing van art.100 Sr in de praktijk en zijn er instructies gegeven aan de hulpofficieren. Daarnaast zijn er andere veiligheidsissues besproken.

Tijdens het werkbezoek is er ook een veldorientatie geweest.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. wat is de straf dan , als je straf 5 jaar zitten is , is dat dan bijv. 5000 SRD en dan ga je vrij uit , echt zo werk je alleen maar meer criminaliteit in de hand , en de grote jongens worden nooit opgepakt en blijven zonder boete of zonder gevangenis straf gewoon vrij rondlopen , zie bouta, adhin , bouva , boefdraad , permassar , brunswijk , hooghart , prade , simons , viera , van de sande , wijdenbosh , ingrid b , vul zelf de lijst maar aan


  gemodereerd
 2. Is een vorm van snelrecht toepassen. Het OM kan het niet meer bijbenen. Het aantal dossiers met strafzaken neemt elke dag toe. Er komt elke dag meer bij dan er af gaat.
  De bewindvoerders hopen op deze manier dat zaken sneller worden afgehandeld. Ze houden er m.i. geen rekening mee dat je daarmee het tekort aan rechters niet oplost. Ook zullen dergelijke zaken op een nieuwe stapel belanden. Immers, ook bij het toepassen van snelrecht, is een rechter benodigd.


  gemodereerd
 3. Dit is ook een manier om de bandieten vrij spel tegeven en de staat kas te spekken.

  Wat een grotere ellende zal er hier uit vloeien


  gemodereerd
 4. Wat zeg je nou Boesskowtoe? Snelrecht komt voor de rechter binnen zeer afzienbare tijd. Hier echter komt er geen rechter aan te pas. Het gaat juist buiten de rechter om en wordt afgehandeld door het OM. Nu gaat men het dus op grote schaal toepassen. Inderdaad is het gedeeltelijke ontlasting van de werkdruk ,tevens centjes genereren voor de staat. In Nederland vindt het al langer plaats. Alles van Suriname is kopiëren en plakken van Nederland. Kijk eens naar het wetboek , tevens andere fronten. Straks zal men zich bezighouden met het appartementsrecht bij de bouw van flats in Suriname . Honderd tegen een dat het zo overgenomen wordt van Nederland. De Surinaamse regering, het kabinet van de president, de president zelf en de DNA kunnen beter hun biezen pakken en verkassen naar Den Haag. Brunsie zal helaas moeten achterblijven.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES