woensdag, mei 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameOW verricht schoonmaakwerkzaamheden aan Bosjebrug

OW verricht schoonmaakwerkzaamheden aan Bosjebrug

-

Does Travel - naar Suriname

Het ministerie van Openbare Werken (OW) sectie Commewijne heeft onlangs een aanvang gemaakt met schoonmaakwerkzaamheden aan de Wijdenboschbrug. In de loop der jaren was het onderhoud van de brug niet optimaal. De brug wordt daarom nu ontdaan van enorme begroeiingen van onkruid, hoog gras en zelfs boompjes, op, aan en onder de brug, die loopt over de Surinamerivier.

OW-coördinator Anandkoemar Chirmoti, die de leiding heeft over de werkzaamheden aan en op de brug, geeft aan dat over de hele brug begroeiingen waren geconstateerd. Hij kreeg regelmatig klachten van autobestuurders die vrijwel dagelijks over de brug rijden. Na een oriëntatie is terstond besloten de complete brug te ontdoen van alle type onkruid en begroeiingen.

In de eerste fase van de schoonmaakwerkzaamheden zijn de begroeiingen aan de zijkanten van de brug bespoten en waar nodig meteen verwijderd. Op donderdag 30 september 2021 is de tweede fase van start gegaan, waarbij bomen die onder de brug waren gegroeid zijn verwijderd. Ook het onkruid die bespoten was in de eerste fase is in de tweede fase opgeruimd. De werkzaamheden van de derde fase zullen uitgevoerd worden onder de brug aan de zijde van Meerzorg.

Het is zeker vermeldenswaard dat de onderhoudsbeurt geheel in eigen beheer van het ministerie van Openbare Werken sectie Commewijne wordt uitgevoerd. OW-minister Riad Nurmohamed is erg ingenomen met de wijze waarop dit initiatief van OW-Commewijne ten uitvoer wordt gebracht.

De onderhoudswerkzaamheden worden handmatig verricht door OW-medewerkers uit het district Commewijne, derhalve kan het nog een week of twee duren voordat de handelingen voorbij zijn. De bruggebruikers worden vriendelijk gevraagd rekening te houden hiermee.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. By welke ministerie is het onderhoudt van deze brug ondergebracht,wie en waneer wordt op de veiligheidt gecontroleerd, wie is de verantwoordelyke van de brug, moet ergens toch bekend zyn


  gemodereerd
 2. Zou toch mooi zijn als langs de reling bomen groeien? Dan kunnen mensen tenminste niet in de rivier springen en het zou ook een mooi aanzicht opleveren.


  gemodereerd
 3. Tja, hoe zou dat toch komen? Deze verwaarlozing van het onderhoud, is niet het resultaat van deze regering. Gelukkig proberen ze de brug met weinig middelen weer te onderhouden. @Robles zo ’n brug gaat heel lang mee. Domme vraag 🤷🏾‍♂️


  gemodereerd
 4. De heer Anandkoemar, kreeg klachten van de mensen en heeft meteen gehoor aan gegeven.
  Zie de resultaten, van deze heer.

  Zit heeft deze positie om mens en land vooruit te helpen met weinige middelen die hij tot zijn beschikking heeft. Een ander heeft dit heel mooi verwoord.

  Iemand, heeft zeker het beheer van de brug. Die zal samen met onze regering, zorgen dat we veiligheid en lang gebruik van zullen maken.

  Oké, bomen om suïcidale gedrag tegen te houden, kan misschien een idee zijn. Maar z’n mens, vind zijn route om de daad te plegen.


  gemodereerd
 5. Waarom dragen de schoonmakers geen veiligheidskleding dmv hesjes met reflectie en schoenen met stalen neuzen. En ook langs de weg geen pionnen en een bordje met langzaam rijdend wegens onderhoud. Hierbij kunnen ze direct een hekwerk of vangnet plaatsen voor mensen die denken dan ze schoonspringers zijn .


  gemodereerd
 6. Eindelijk komen twee van triple r er voor uit dat hun partij er een puinzooi van gemaakt heeft.
  de derde r volgt.
  robless,rbrown en robg
  dat krijg je r van als je geen onderhoud uitvoert, maar het geld in je zak stopt
  Maar gelukkig zien ze het nu zelf ook
  Ik ken triple A, B en zelf C
  Maar triple R staat die r voor
  rubbish of voor rotzooi of voor robbery


  gemodereerd
 7. Elke keer kwam een foto bij het programma Door de bank.
  Eindelijk iets gedaan. Ook als je van de brug rijdt zijn aan weerskanten hoog wied. Vreselijk.


  gemodereerd
 8. Dat werd tijd. Zolang die brug bestaat, is er nooit onderhoud gepleegd. Suriname en onderhoud gaan niet samen. Ik heb in 2019 de brug aan de kant vanaf Commewijne meerdere malen (van dichtbij kunnen bekijken) kunnen bekijken. Nou, het onkruid groeide tussen de scheuren. Ze beseffen in Su niet wat betonrot is.
  Curacao heeft dezelfde brug, alleen ziet die er keurig geverfd en onderhouden uit.


  gemodereerd
 9. browny waarom hebt je zo in eens belangstelling voor die brug , , o ja hij is genoemd naar die paarse ndp-er wijdenbosh he een ex plesident , leeft die nog er gaan geruchten dat hij niet meer leeft , jij zal het toch wel weten


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES