woensdag, mei 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameNieuwe website voor aanvraag domeingronden in Suriname

Nieuwe website voor aanvraag domeingronden in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Afgelopen vrijdag is op het presidentieel paleis de registratiewebsite voor het aanvragen van domeingrond officieel gelanceerd. Elke Surinamer die ouder is dan 21 jaar kan zich op de website gbbregistratie.sr registreren, om in aanmerking te komen voor domeingrond.

Minister van Grondbeleid en Bosbeheer Dinotha Vorswijk, zei bij de launch dat het doel van dit online webportaal is om beter beleid te maken op het gebied van grondaanvragen. Hierdoor kan de regering precies zien wat de behoefte aan grond is vanuit de burgerij en in welke districten de meeste aanvragen liggen.

Volgens de bewindsvrouw zal de regering met de informatie gericht verkavekingsprojecten kunnen initiëren, zodat een ieder werkelijk in aanmerking kan komen voor een bouwkavel. Op de website mogen mensen hun voorkeur aangeven in welk district zij grond willen en voor welk doel ze het wensen te gebruiken. Ook zal meteen te zien zijn hoeveel aanvragen een persoon heeft.

Vorswijk zegt dat het een transparant systeem is. De wachttijd voor het verkrijgen van een bereidverklaring of beschikking wordt verkort. 

President Santokhi gaf aan dat het niet alleen bij deze website zal blijven. De regering is menens het gehele ministerie van GBB te automatiseren en digitaliseren. In de regeringsraad moet er volgens het staatshoofd over twee maanden een besluit hierover genomen worden. Het stemt hem bijzonder goed dat middels dit nieuwe systeem de regering een beter beeld kan krijgen van de behoefte aan grond om het beleid daarop af te stevenen. Verder wil de staat op korte termijn in alle districten identificeren welke gronden toebehoren aan de staat, zodat de percelen voor grondzoekenden gereserveerd kunnen worden. 

De regeringsleider zei verder dat de overheid ook wil overgaan tot het inventariseren van gronden waar mensen al een titel op hebben en nog niet ontsloten zijn. Die gebieden moeten ontsloten worden, zodat mensen kunnen bouwen. Hij benadrukte dat de woningnood enorm hoog is.

Voor woningzoekenden wordt er naar verschillende oplossingen gezocht. Een daarvan is het bouwen van flatwoningen. Hiervoor wordt er gewerkt aan de regelgeving voor het appartementsrecht.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Er is een ministerie voor grondbeleid en nu moet je via website die de Pres opent. Heeft de pres geen werk??
  Gaat winkel openen, nu dit.
  Ik heb meegemkt dat je alle info vr vrije kavel hebt en ineens was ht al door andere aangevraagd. Dit ding gaat niet werken. Te veel oplichters


  gemodereerd
 2. misschien eerst eens meer moeite maken van het achterstallige werk ipv de werklading verhogen


  gemodereerd
 3. Het is goed dat domeingrondaanvragen voortaan digitaal kunnen worden ingediend. Hopelijk hoeft men niet tien jaar of 30 jaar te wachten op het in behandeling nemen van een aanvraag. Het is onvoorstelbaar dat sommige aanvragers eindeloos lang op een reactie van de overheid hebben moeten wachten. Hoe moeilijk kan het zijn?


  gemodereerd
 4. =Er komt in ieder geval duidelijkheid en met de digitale wereld kan Suriname ook niet achter blijven.
  Ergens moet men beginnen om orde op zaken te stellen.
  Ik hoop het beste voor land en volk.


  gemodereerd
 5. Ik heb het aanvraagformulier bekeken en ben van mening dat deze voor verbetering vatbaar is.
  Met name de vraag bent u werkzaam?
  ja
  nee
  roept de nodige vragen op.
  mijn probleem?
  Wat moet een gepensioneerde invullen?.
  Als hij ja invult is hij aan het liegen
  Vult hij neen in dan lijkt het alsof hij geen inkomsten heeft.
  Raar he, want bij aankoop van huizen en gronden spelen gegevens over het inkomen een belangrijke rol, zo niet de belangrijkste rol. Kennelijk is dit gegeven niet belangrijk in Suriname. Rare samenleving. Kennelijk wordt dit veroorzaakt omdat wij steeds dommer worden. Als je tegenwoorden met drietjes, viertjes en vijfjes mag slagen voor het LBO geeft dat te denken.
  In mijn tijd was dit ondenkbaar.


  gemodereerd
 6. We willen ook een digitale regering. Met robots als ministers en KI als staatshoofd.


  gemodereerd
 7. Alles waarvoor k bid s dat k en de anderen die geloof hebben in het werk van de regiring in aanmerking komen hb het hard nodig voor mijn gezin want de huur s bijna nt meer tepermiteren 💗bribi na kraktie💛💚💛💚k geloof


  gemodereerd
 8. Ik heb geen eigen huis en perceel daarom wil ik eentje aan vragen waar ik me eigen huis kan opbouwen vandaag Ben ik alleen maar als ik een dag me gezin ga hebben da weet ik dat ik met ze in me eigen huis kan blyven


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES