zaterdag, december 9, 2023
HomeNieuws uit SurinameVisumvrij reizen naar Suriname op vertoon van geldig paspoort met geboorteplaats

Visumvrij reizen naar Suriname op vertoon van geldig paspoort met geboorteplaats

-

Does Travel & Cadushi Tours

Vrijdag 1 oktober 2021 is de nieuwe regel ingegaan waarbij personen die zijn geboren op het grondgebied van Suriname, visumvrij mogen afreizen naar Suriname.

Dit geldt echter niet voor hun gezins- en familieleden die niet in Suriname zijn geboren. Zij dienen bij aankomst normaal in het bezit te zijn van een visum of toeristenkaart.

Zo luidt de werkinstructie van de immigratiedienst, die uitgevoerd wordt door de Surinaamse Militaire Politie (MP). Het besluit hiertoe werd vorige maand door de Surinaamse president bekendgemaakt.

Eesrtgenoemde personen mogen op vertoon van een geldig paspoort, waarin de geboorteplaats is aangegeven, het grondgebied van Suriname visumvrij betreden. Daarbij wordt aan hen een verblijf van maximaal 6 maanden toegestaan.

Het afschaffen van visumplicht andersom, dus voor reizigers vanuit Suriname naar Nederland, is niet aan de orde. Dit is een aangelegenheid van de Europese Commissie en Suriname zal daartoe een aantal stappen moeten ondernemen:

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

21 REACTIES
 1. Nou snap ik er geen bal meer van. Santhokie gaf bij zijn introductie aan dat visumvrij reizen vanuit Nederland naar Suriname ook geldig zou zijn voor gezin(kinderen) die niet in Suriname geboren zijn. En nu lees ik hier dat ze wel een visum nodig hebben. Heb ik iets gemist??


  Maak melding

 2. Hoorde ik Luciiano Truideman niet zeggen dat de regeling alleen geldt voor mensen die in Suriname geboren zijn en de Surinaamse nationaliteit bezaten?
  Als ik het goed begrijp geldt de regel dus niet voor petsonen die voor de onafhankelijkheid naar Nederland zijn vertrokken. Die bezaten immers voor de onafhankelijkheid niet de Surinaamse maar de Nederlandse nationaliteit!


  Maak melding

 3. Wat voor KKA visum vrij reizen is dat als de kinderen die in Nederland geboren zijn wel een visum moeten aanvragen.

  President Santhoki komt met mooie sier om visum vrij reizen te introduceren. Ik blijf zeggen dat dit geen goed Diaspora beleid is.

  Surinamers van waar dan ook ter wereld moeten het Surinaamse paspoort krijgen zoals de Marokkanen en Turken die hebben.

  Als dit niet gebeurd zullen deze kinderen Suriname na verloop van tijd de rug toe keren!


  Maak melding

 4. Dit noem ik ,de mensen bly maken met een dooie mus.
  alsof iets wezenlyks veranderd is maar eigenlyk niets uitmaakt.
  Er zyn genoeg dingen en problemen die aan verandering toe zyn maar steedts merk ik dat men op populistische onderwerpen aanpakt om politiek te scoren, myn vraag is waarom er een soort politieke wedloop terwyl het volk armer wordt.
  de president heefd het vaak over ”Democratie” maar hoe hy dat ”interpreteerd is niet wat in de woordenboek staat, ik heb de jaar rede van de president gevolgd en ik vraag my af, of de President wel door heefd wat hy daar voor las, want ik ben ervan overtuigd dat wel voor meer dan de helft niet uitgevoerd zal worden, dan ben je toch bewust de boel aan het bedonderen.


  Maak melding

 5. Nou. Een voorbeeld, wat onrecht doet aan ons kinderen. En toch zij visum moeten kopen

  Wij gaan regelmatig naar suri en de kinderen gingen mee, maar ze voelen ook aangetrokken als vacantie land

  Nou reken maar dat ze minder gaan of helemaal niet, als wij als ouders niet meer zijn

  Ze kunnen door visum te besparen, bijna all inclusief lekker in Europa boeken


  Maak melding

 6. Domme Surinamers, droom maar lekker. Surinamers krijgt nooit toestemming om visumvrij naar Nederland te komen. Anders is straks Suriname leeg. Men vergeet altijd dat Nederland in de EU zit. Nederland bepaalt niet alleen. Dus EU wil straks niet al die werklozen en luie en dieven hier in de EU. Bakaras zijn niet zo dom om dat doe te laten.


  Maak melding

 7. Zijn jullie nou echt zooooooooooooooooooo stom?
  Een ieder die GEBOREN is in SURINAME en de Nederlandse nationaliteit bezit mag GRATIS GRATIS, dus ZONDER een visum te kopen, dus wel een ticket!!!! zijn of haar GEBOORTEGROND bezoeken en hij mag dan ZES MAANDEN blijven.
  Zo heeft de president het vanafg het begin gezegd en nu weer.
  WTF is daar nou moeilijk aan te begrijpen.
  Dus alle kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen, buitenkinderen NIET
  NIET,. NEE NIET
  BEHALVE ALS ZE in S U R I NA ME zijn geboren
  Dus je moet daar zijn geboren?
  JA, JA JA, als je het dan nog niet begrijpt haal je kop uit de reet waarin je zit

  Ma
  als ik naar NEDERLAND wil dan
  DAN NIET< DAN NIET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ma waarom niet dan??????????????
  OMDAT SURINAME dat niet bepaald/
  Moeilijk noh.
  ZOVEEL stomheid bij elkaar kan je alleen op waterkant tegenkomen


  Maak melding

 8. @Roos, jij komt zeker uit een DOOS… met je werkloze, luie en criminelen Surinamersss..
  Niet alle Surinamers zijn lui, werkloos en crimineel… dus ga maar lekker terug in je doos…Roos


  Maak melding

 9. In principe is er niets veranderd. Je kan gewoon met een PSA-kaart zes maanden lang zonder visum in Suriname verblijven. Verder is alles gewoon bij het oude gebleven. Zogenaamd nieuwe wijn in oude zakken; blij maken met een dooie mus dus.


  Maak melding

 10. Santokhi zou direct na terugkeer uit Nederland een officiƫle uitnodiging sturen aan Rutte en koning W.A. voor een bezoek aan Suriname. Hie zit het daarmee? Is de uitnodiging al verstuurd?


  Maak melding

 11. Blijf lekker weg uit Suriname als je geen visum wil halen. Laat je lekker uitbuiten door de hypocriete hollander. Was je al gewend. Ja toch!


  Maak melding

 12. PSA heeft dan ook geen zin meer voor mensen die NL paspoort hebben met de vermelding van een Surinamese geboorteplaats. Ik heb een PSA, maar ben in P’bo geboren. Ik ga mijn PSA niet verlengen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES